Ειδήσεις

Ταζμανία: Σε δίκη ο Ερυθρός Σταυρός για την απαγόρευση δωρεάς αίματος σε γκέι

2008-08-10-blood-120Μια δίκη στο Δικαστήριο κατά των Διακρίσεων της Ταζμανίας επιχειρεί να δώσει τέλος στην απαγόρευση δωρεάς αίματος στους άνδρες που επιδίδονται σε ομόφυλες σεξουαλικές πρακτικές.

Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο όταν τον Οκτώβριο του 2004, ο Μάικλ Κέιν, 21 ετών, πήγε να δώσει αίμα, αλλά απορρίφθηκε, καθώς απάντησε στο ερωτηματολόγιο του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού ότι είχε κάνει σεξ με άλλον άνδρα τους τελευταίους 12 μήνες.

Παρόμοιοι κανονισμοί απαγόρευσης δωρεάς αίματος σε άνδρες που επιδίδονται σε ομόφυλες σεξουαλικές πρακτικές ισχύουν σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο συνήγορος του Μάικλ Κέιν σημείωσε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού HIV βασίζεται στην ασφάλεια της σεξουαλικής πράξης και όχι στο φύλο του σεξουαλικού εταίρου και χαρακτήρισε τον αποκλεισμό όλων των σεξουαλικά ενεργών γκέι ανδρών από τη δωρεά αίματος «παράλογη και λανθασμένη ιατρικά».

Η Ομάδα Γκέι και Λεσβιακών Δικαιωμάτων της Ταζμανίας υποστηρίζει ότι η απαγόρευση συνιστά διάκριση με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι ιατρικά παραπλανητική. Ο εκπρόσωπος της Ομάδας Ρόντνι Κρουμ χαρακτήρισε τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού για τη μόλυνση των ανδρών που επιδίδονται σε ομόφυλες σεξουαλικές πρακτικές «παραπλανητικά, διότι οι εν λόγω μολύνσεις οφείλονται στο μη-ασφαλές σεξ, όχι στο γκέι σεξ, και διότι σχεδόν όλες αυτές οι μολύνσεις αυξάνονται δραματικά και σε άλλες ομάδες, οι οποίες δεν υπόκεινται σε απαγόρευση δωρεάς αίματος».

Πηγή: pinknews.co.uk

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 guests και κανένα μέλος