Ειδήσεις

Ταζμανία: Κατηγορίες για ρατσισμό στη δίκη του Ερυθρού Σταυρού για τους δωρητές αίματος

2008-10-12-gay-blood-donor-120Με τη διευθύντρια του Gay and Lesbian Health Victoria να καταθέτει ότι η απαγόρευση δωρεάς αίματος στους άνδρες που επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πρακτικές ισοδυναμεί με ρατσιστική διάκριση συνεχίστηκε η δίκη του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού στο Δικαστήριο Εναντίον των Διακρίσεων της Ταζμανίας.

Η καθηγήτρια Μitchell ισχυρίστηκε ότι οι μελέτες του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού υπερβάλουν το ποσοστό εξάπλωσης των επικίνδυνων σεξουαλικών πρακτικών, καθώς βασίζονται σε μικρό δείγμα ανδρών που επιδίδονται σε μη-ασφαλές σεξ και αποκλείουν τους άνδρες που κάνουν ασφαλές σεξ σε μονογαμικές σχέσεις.

«Ο κίνδυνος μόλυνσης του ΗΙV δεν συνδέεται με το ομόφυλο σεξ καθεαυτό, αλλά μάλλον με το μη-ασφαλές ομόφυλο σεξ», είπε.

Χαρακτήρισε την απαγόρευση ρατσιστική, λέγοντας ότι βασίζεται στο ποιοι είναι παρά στο τι έχουν κάνει πρόσφατα. «Μπορεί να παρομοιαστεί με απαγόρευση στη βάση του να είναι κανείς Εβραίος ή Ιθαγενής», είπε.

Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο όταν τον Οκτώβριο του 2004, ο Μάικλ Κέιν, 21 ετών, πήγε να δώσει αίμα, αλλά απορρίφθηκε, καθώς απάντησε στο ερωτηματολόγιο του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού ότι είχε κάνει σεξ με άλλον άνδρα τους τελευταίους 12 μήνες.

Παρόμοιοι κανονισμοί απαγόρευσης δωρεάς αίματος σε άνδρες που επιδίδονται σε ομόφυλες σεξουαλικές πρακτικές ισχύουν σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πηγή: pinknews.co.uk
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 254 guests και κανένα μέλος