Ειδήσεις

ΗΠΑ: Ομπάμα και ΜακΚέιν εναντίον του γάμου ομοφύλων

080818-obama-mccain-120Σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τις ψήφους των θρησκευόμενων των ΗΠΑ, οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων για την προεδρία των ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν εμφανίστηκαν σύμφωνοι σε ζητήματα όπως οι αμβλώσεις και ο γάμος ομοφύλων, σε ένα ντιμπέιτ που διεξήχθη ενώπιον 2.800 Ευαγγελιστών στην Εκκλησία του Πάστορα Ρικ Γουόρεν στην Καλιφόρνια και μεταδόθηκε το Σαββατοκύριακο από το CNN.

Ο Ομπάμα είπε ότι πιστεύει πως ο γάμος «είναι η ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας» και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο, ως χριστιανό, «είναι επίσης μια ιερή ένωση - υπάρχει η εμπλοκή του Θεού».

Aρνήθηκε ότι θα υποστηρίξει Αναθεώρηση του Συντάγματος που θα αποκλείει το γάμο ομοφύλων. «Δεν είμαι κάποιος που προωθεί το γάμο ομοφύλων, αλλά πιστεύω σε ενώσεις αστικού τύπου».

Aπό την πλευρά του, ο ΜακΚέιν όρισε το γάμο ως «ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας, μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». Πρόσθεσε ότι δεν θα υποστηρίξει συνταγματική αναθεώρηση για το θέμα, αφήνοντας κάθε πολιτεία να αποφασίσει για τους πολίτες της, παρά μόνο αν ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο επιχειρήσει να παρέμβει.

Πηγή: pinknews.co.uk

Η είδηση στον ελληνικό τύπο

Ελευθεροτυπία: Ομπάμα και ΜακΚέιν αναζητούν το Νο2

Έθνος: Χριστιανικό ντιμπέιτ

Τα Νέα: Μεγάλη διαφορά τους, οι αμβλώσεις

Ημερησία: «Θρησκευτική μάχη» Oμπάμα-MακKέιν

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 guests και κανένα μέλος