Ειδήσεις

ΗΠΑ: Το ΝΒC απολογείται για την κάλυψη του Μάθιου Μίτσαμ

080828-matthewmitcham-120Με μια σύντομη δήλωσή του, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στις ΗΠΑ, απολογήθηκε για τον τρόπο που κάλυψε το χρυσό μετάλλιο κατάδυσης του Αυστραλού Μάθιου Μίτσαμ, του μόνου ανοιχτά γκέι άνδρα αθλητή που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

«Λυπούμαστε που χάσαμε την ευκαιρία να πούμε την ιστορία του Μάθιου Μίτσαμ. Απολογούμαστε γι'αυτή την χωρίς πρόθεση παράλειψη», δήλωσε ο πρόεδρος του NBC Olympics Gary Zenkel στο AfterElton.com.

To δίκτυο είχε αποφύγει να αναφερθεί στο σύντροφο του Μίτσαμ, που βρισκόταν στο Πεκίνο, και δεν έδειξε πλάνα από τον εναγκαλισμό τους μετά τη νίκη του, παρά το ότι σε άλλες περιπτώσεις αθλητών οι αναφορές στις αντιδράσεις των συντρόφων τους είναι εκτεταμένη.

Ο τρόπος κάλυψης του Μίτσαμ σχολιάστηκε αρνητικά σε ιστοσελίδες στο Ιντερνετ και στον γκέι τύπο. O εκπρόσωπος του NBC Sports Greg Hughes είχε δηλώσει στο AfterElton.com, απαντώντας στην κριτική, ότι το δίκτυο δεν αναφέρεται στις σεξουαλικές προτιμήσεις των αθλητών και ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην κάλυψη του Μίτσαμ.

Πηγές: gaywired.com, pinknews.co.uk

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 guests και κανένα μέλος