Ειδήσεις

Σενεγάλη: Δύο χρόνια φυλακή σε παντρεμένο ζευγάρι ανδρών

080829-prisoncell-120Ένα παντρεμένο στο Βέλγιο ζευγάρι ανδρών καταδικάστηκε στη Σενεγάλη σε δύο χρόνια φυλακή για «ομοφυλόφιλο γάμο και πράξεις εναντίον της φύσης».

Το ζεύγος, ο 61χρονος Richard Lambot, βελγικής υπηκοότητας, και o 63χρονος Moustapha Gueye, υπήκοος Σενεγάλης, παντρεύτηκαν στο Βέλγιο τον Ιούλιο και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αφρική, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως πέντε χρόνια.

Νωρίτερα φέτος, το Αφρικανικό Συμβούλιο για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (African Assembly for the Defence of Human Rights) εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της ομοφοβίας στη Σενεγάλη.

Το Φεβρουάριο η αποφυλάκιση ανδρών που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι τέλεσης ομοφυλόφιλων πράξεων, ύστερα από τη δημοσίευση φωτογραφιών μιας ομόφυλης γαμήλιας τελετής, οδήγησε σε εξεγέρσεις και εκτεταμένη κάλυψη στον τύπο, που απέδωσε την αποφυλάκιση σε υποτιθέμενο εκβιασμό κρατικών αξιωματούχων εκ μέρους των συλληφθέντων για τη σεξουαλικότητά τους.

Πηγή: pinknews.co.uk
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος