Ειδήσεις

Αυστραλία: "Περιοχές απαλλαγμένες από την ομοφοβία" ιδρύονται στο Σίδνεϊ

080829-sydney-homophobia-120Η δημοτική αρχή του Σίδνεϊ ενέκρινε «περιοχές απαλλαγμένες από την ομοφοβία» σε εγκαταστάσεις και ξενοδοχεία του κέντρου για να προστατέψει τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες.

Το σχέδιο προβλέπει να αναρτηθούν πινακίδες και αυτοκόλλητες ετικέτες στις εγκαταστάσεις και να παραχωρείται αρμοδιότητα στα σώματα ασφαλείας να σφραγίζουν τις επιχειρήσεις σε περίπτωση παραβάσεων.

Η δήμαρχος του Σίδνεϊ Clover Moore εξήγησε ότι η απόφαση λήφθηκε ύστερα από προτροπή ομοφυλόφιλων ομάδων, οι οποίες ανησυχούν για την αυξανόμενη βία που αντιμετωπίζουν όταν βγαίνουν τα βράδια σε συγκεκριμένα σημεία της περιοχής.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά και δέχτηκε την κριτική των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για πολιτική κίνηση λόγω των προσεχών δημοτικών εκλογών στις 13 Σεπτεμβρίου. Την απόφαση επέκριναν και ορισμένοι γκέι, συμφώνα με τους οποίους οι ετικέτες δεν θα σταματήσουν τους ομοφοβικούς.

Πηγή: sentidog.com
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 164 guests και κανένα μέλος