Ειδήσεις

ΗΠΑ: Ραγδαία άνοδος των εφημερίδων που δημοσιεύουν αγγελίες ομόφυλων γάμων

080902-announcing-equality-120Σε 1.049 ανέρχονται στις ΗΠΑ οι καθημερινές εφημερίδες που δέχονται να δημοσιεύουν ανακοινώσεις ομόφυλων γάμων σήμερα, έξι χρόνια από τότε που η αμερικανική οργάνωση Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) εγκαινίασε την εκστρατεία «Ανακοινώνοντας την Ισότητα». Στις 18 Αυγούστου 2002, μετά από συζητήσεις με την οργάνωση, οι Νιου Γιορκ Τάιμς άνοιξαν τις σελίδες των κοινωνικών αγγελιών σε ομόφυλα ζευγάρια.

Υπολογίζεται ότι οι εφημερίδες που δημοσιεύουν ανακοινώσεις ομόφυλων γάμων διαβάζονται από το 83 τοις εκατό των Αμερικανών αναγνωστών εφημερίδων. Μόνο οι 339 από τις 1.049 εφημερίδες έχουν λάβει ανακοινώσεις από ομόφυλα ζευγάρια προς δημοσίευση.

Φέτος, η GLAAD επεκτείνει την εκστρατεία της με μια ιστοσελίδα που δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες σε μέλη της γκέι κοινότητας που επιθυμούν να δημοσιεύσουν τις ιστορίες τους στον αμερικανικό τύπο.

«Οι τοπικές εφημερίδες σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της GLAAD Neil G. Giuliano, «αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη ορατότητα των ζωών μας και των δεσμέυσεών μας ανοίγοντας τις σελίδες τους στις ιστορίες αυτές. Όταν εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να μοιραζόμαστε τα ορόσημα των ζωών μας και τις γιορτές μας, βοηθάμε τους Αμερικανούς να δουν την πολυμορφία της κοινότητάς μας και να αναγνωρίσουν το κοινό έδαφος που μοιραζόμαστε».

Πηγή: gaywired.com
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 325 guests και κανένα μέλος