Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Οι Stonewall Lions πρωταθλητές του Παγκόσμιου Γκέι Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

080902-stonewall-lions-120Η βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Stonewall Lions FC έγινε η πρωταθλήτρια του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Διεθνούς Γκέι και Λεσβιακής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (IGLFA) μετά τη νίκη της το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, επί της αργεντίνικης ομάδας Safgay FC με 5-0 στο Leyton Orient's Matchroom Stadium στο Λονδίνο.

Ο παίκτης των Stonewall Lions Doug Edward δήλωσε: «Παίξαμε με υπερηφάνεια και αξίζαμε απολύτως να κατακτήσουμε τον τίτλο έπειτα από τις νίκες μας σε επτά παιχνίδια μέχρι τον τελικό».

Oι Stoenwall Lions FC έχουν πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης (Μπαρτσελονα, 2008), του Παγκόσμιου πρωταθλητή (Λονδίνο, 2008) και του Πρωταθλητή των Γκέι Ολυμπιακών Αγώνων (Σικάγο, 2006).

Στη διοργάνωση που διήρκεσε μία εβδομάδα έλαβαν μέρος 40 γκέι και λεσβιακές ομάδες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών, ομάδες από την Ισλανδία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική, την Τσεχία, τη Σουηδία και τη Δανία, όχι όμως και από την Ελλάδα.

O γκέι ακτιβιστής Peter Tatchell σχολίασε: «Το πρωτάθλημα αμφισβητεί το μάτσο ανδρισμό και την ομοφοβία που συχνά συνδέεται με το ποδόσφαιρο σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι γκέι ποδοσφαιριστές βοηθούν να σπάσουν τα στερεότυπα και η προκατάληψη. Αποτελούν πρεσβευτές της ισότητας και της συμμετοχής των γκέι. Το γκέι ποδόσφαιρο αυξάνει την κατανόηση και την αποδοχή των γκέι και των λεσβιών».

Μερίδα του ελληνικού αθλητικού τύπου δεν παρέλειψε να μεταδώσει την είδηση ως αξιοπερίεργη, με αποσιωποιητικά στους τίτλους, κάνοντας λόγο για «πρωτάθλημα... ομοφυλοφίλων» (sport24.gr) ή για «Μουντιάλ των... γκέι» (contra.gr).

H επόμενη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της ILGFA θα λάβει χώρα στην πόλη της Ουάσιγκτον τον Ιούνιο του 2009.

Πηγές: pinknews.co.uk, Gaywired.com

 

H είδηση στον ελληνικό τύπο

Sport24.gr: Στην Αγγλία το Μουντιάλ των... γκέι!

Contra.gr: Η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα... ομοφυλοφίλων

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 guests και κανένα μέλος