Ειδήσεις

Τύπος: Το αραβικό όνειρο έγινε εφιάλτης (Τα Νέα, 4/9/08)

Το αραβικό όνειρο έγινε εφιάλτης

Ντουμπάι: βρετανίδα κινδυνεύει με εξαετή φυλάκιση κατηγορούμενη ότι έκανε σεξ στην παραλία

ΤΗΕ ΤΙΜΕS , Της Sonia Verma

(Τα Νέα, 4/9/08)

080904-woman-prison-120Η 36χρονη γυναίκα που προσήλθε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο του Ντουμπάι δεν θύμιζε σε τίποτα τη Μισέλ Μπάλμερ που περιγράφουν οι φίλοι της: έναν άνθρωπο ζεστό, ξένοιαστο, πνευματώδη, παθιασμένο με τη δουλειά του σε έναν αραβικό εκδοτικό οίκο. Εμφανώς καταπονημένη, στα όρια των αντοχών της, η Μπάλμερ, έχοντας χάσει δουλειά και φίλους, με την κοινή γνώμη στο κατόπι της, σωριάστηκε σε ένα έδρανο στον χώρο του δικαστηρίου που προορίζεται «αποκλειστικά για γυναίκες» και δεν σήκωσε στιγμή το βλέμμα. Νόμιζε πως θα ακούσει την ετυμηγορία. Άκουσε απλώς πως η διαδικασία αναβάλλεται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε αναμένεται να καταθέσει ο αστυνομικός που συνέλαβε, στις 5 Ιουλίου, την ίδια και τον Βρετανό φίλο της, Βινς Άτσορς, «να κάνουν, μεθυσμένοι, σεξ, σε μία παραλία του Ντουμπάι». 


Μέχρι να κριθεί η υπόθεση, η Μπάλμερ δεν δικαιούται να μιλήσει στον Τύπο. Κατάφερε ωστόσο να το κάνει εμμέσως, παραδίδοντας στους «Τimes», με τη βοήθεια μιας φίλης, δισέλιδο σημείωμα γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο, όπου μιλάει για ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον της: «Το 90% όσων λέγονται είναι ψέματα». Και λέγονται πολλά: ότι πέταξε ένα παπούτσι στον αστυνομικό που την συνέλαβε, ότι τον έβρισε, ότι παντρεύτηκε τον Άτσορς ενόσω ήταν προφυλακισμένοι ώστε να μειωθούν οι ποινές τους...

Η Μπάλμερ υποστηρίζει πως δεν έκαναν σεξ στην παραλία, απλώς ήταν αγκαλιασμένοι και φιλιόντουσαν. Υποστηρίζει επίσης ότι υποχρεώθηκε να υπογράψει μια κατάθεση στα αραβικά. Ζητεί εναγωνίως βοήθεια και περιγράφει έναν δίμηνο εφιάλτη: «Έχει νοσηλευτεί για κρίσεις πανικού, παίρνει αντικαταθλιπτικά...

έχει καταντήσει ένα παρανοϊκό, φοβισμένο κουρέλι», αναφέρει το σημείωμα. Τόσο η Μπάλμερ όσο και ο Άτσορς βρίσκονται ελεύθεροι με εγγύηση, τους έχει όμως απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Υπό τη διακυβέρνηση του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, το Ντουμπάι βάλθηκε να γίνει το εμπορικό και τουριστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής: πολλοί Δυτικοί, συμπεριλαμβανομένου του ζεύγους Μπέκαμ, έχουν επενδύσει εδώ σε ακίνητα. Ορισμένοι νόμοι του, ωστόσο, με ρίζες στη σαρία, βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τις αξίες και τις συνήθειες των ίδιων εκείνων ανθρώπων που επιδιώκει να προσελκύσει. Οι νόμοι περί δημοσίας αιδούς απαγορεύουν από τα δημόσια φιλιά έως τα παντελόνια για τις γυναίκες. Υπάρχει μηδενική ανοχή για τα ναρκωτικά και την πορνογραφία. Η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη. Το ίδιο και το σεξ εκτός γάμου. Χρόνια τώρα, οι εκπατρισμένοι εργαζόμενοι στο Ντουμπάι παρακάμπτουν τους αυστηρούς αυτούς νόμους με διάφορους τρόπους. Τα ανύπαντρα ζευγάρια που συζούν πλαστογραφούν πιστοποιητικά γάμου. Όσοι δεν έχουν άδεια αγοράς αλκοόλ, αγοράζουν μέσω φίλων. Η εποχή όμως που οι αρχές έκαναν τα στραβά μάτια μοιάζει να τελειώνει. Με τους ξένους να συγκροτούν πλέον το 80% του πληθυσμού, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία αρετής με σύνθημα «Οι κοινωνικές αρχές μας είναι πολύτιμες... ας τις προστατεύσουμε». Εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν το καλοκαίρι για διάφορα αδικήματα, από ανάρμοστο ντύσιμο μέχρι τόπλες ηλιοθεραπεία.

Πηγή: Τα Νέα

Διαβάστε ακόμη:

10%:

ΗΑΕ: Φυλακίστηκαν δύο λεσβίες για "ανάρμοστη συμπεριφορά"

 


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος