Ειδήσεις

Κίνα: Στo 5% υπολογίζονται οι φορείς του HIV στο Πεκίνο

080905-hiv-china-120Πολύ μεγαλύτερος από το αναμενόμενο είναι ο αριθμός των κατοίκων του Πεκίνου που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV. Σύμφωνα με νέα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Πεκίνου, ο αριθμός των κατοίκων του Πεκίνου που έχουν HIV υπολογίζεται σε 5%.

Επισήμως, 214.000 άνθρωποι στο Πεκίνο είχαν μολυνθεί με τον HIV ως τις 30 Ιουλίου 2007. Εκφράζονται όμως φόβοι ότι δεκάδες χιλιάδες φορείς δεν έχουν καταγραφεί στις επίσημες λίστες.

Οι αρχές εξέτασαν ένα εκατομμύριο δείγματα αίματος από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2008 και βρήκαν το αίμα 563 ανθρώπων μολυσμένο. Οι 118 από αυτούς ήταν μόνιμοι κάτοικοι του Πεκίνου.

Φέτος, το υπουργείο Υγείας της Κίνας εφάρμοσε το πρώτο εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης του HIV/AIDS που απευθύνεται σε γκέι άνδρες, γεγονός που θεωρείται ότι σηματοδοτεί μια αλλαγή στην στάση των αρχών απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Από το 1997, όταν η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε, η στάση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στους ομοφυλόφιλους ήταν: όχι αποδοχή, όχι απόρριψη και όχι προώθηση.

Το 2005, μόνο το 0,4 τοις εκατό των νέων μολύνσεων προήλθε από σεξ μεταξύ ομοφύλων, ωστόσο το ποσοτό αυξήθηκε σε 3,3 τοις εκατό το 2007.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τους 700 χιλιάδες Κινέζους που ζουν με τον HIV/AIDS, το 11 τοις εκατό μολύνθηκε μέσω σεξ μεταξύ ομοφύλων.

Πηγή:  pinknews.co.uk


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος