Ειδήσεις

Βοσνία: Ένταση για τη διεξαγωγή του Queer Serajevo Festival

080906-bosnia-queer-120Ένταση επικρατεί στο Σεράγεβο με αφορμή τη διεξαγωγή του Queer Sarajevo Festival που έχει προγραμματιστεί για τις 24 με 27 Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας με τον εορτασμό του Ραμαζανίου.

Ένας Μουσουλμάνος πολιτικός άσκησε κριτική στην γκέι κοινότητα της χώρας για την επιλογή της ημερομηνίας και ιμάμηδες μιλούν δημοσίως καταδικάζοντας την ομοφυλοφιλία ως ανήθικη και αντίθετη προς το Κοράνι. Στους δρόμους του Σεράγεβο τοιχοκολήθηκαν αφίσες που αναγράφουν «Θάνατος στους Γκέι».

Ηγέτες των Σέρβων και Κροατών της χώρας έχουν εκφράσει επίσης τη δυσαρέσκειά τους για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, της Ολλανδικής, της Καναδικής και της Ελβετικής πρεσβείας.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση, καταδικάζοντας «προσπάθειες να προκληθεί βία εναντίον κάθε ομάδας εντός της Βοσνίας Ερζεγοβίνης».

Η Svetlana Djurkovic, επικεφαλής της οργάνωσης γκέι δικαιωμάτων Association Q, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πρόκειται για «φεστιβάλ πολιτισμού και τέχνης» που προεταοιμάζεται για ένα χρόνο. «Δεν θα ξόδευα το χρόνο μου μόνο και μόνο για να προκαλέσω κάποιον», είπε.

Πηγή:  pinknews.co.uk

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 guests και κανένα μέλος