Ειδήσεις

Ο δήμος του Μιλάνου στηρίζει τα ομόφυλα ζευγάρια

«Άνοιξε» στο Μιλάνο «Βιβλίο Καταγραφής των Πολιτικών Συμβιώσεων» για ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους

Ο δήμος του Μιλάνου «άνοιξε» το βιβλίο καταγραφής των συμβιώσεων, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε από τον δήμαρχο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, Τζουλιάνο Πιζαπία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που έως τώρα, έχει υιοθετήσει αυτή την πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην παροχή βασικής αναγνώρισης σε πολίτες που έχουν αποφασίσει να συζήσουν, δημιουργώντας τα λεγόμενα «εκ των πραγμάτων ζευγάρια» (coppie di fatto) χωρίς, όμως, να θέλουν ή να μπορούν να παντρευτούν.

Την πρώτη μέρα καταγραφής των συμβιώσεων, παρουσιάστηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο της μεγαλούπολης του ιταλικού βορρά, δεκαοκτώ ζευγάρια, δεκατέσσερα ετεροφυλόφιλα και τέσσερα ομοφυλόφιλα.

«Είναι μια σημαντική ημέρα για το Μιλάνο. Τυγχάνει αναγνώρισης μια πραγματικότητα που εκφράζει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Πολλά ζευγάρια θα αποκτήσουν δικαιώματα και στήριξη από τον δήμο. Κάτι, που μέχρι τώρα δεν είχε καταστεί δυνατό», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Ντανιέλα Μπενέλι.

Ο δήμος του Μιλάνου έχει δεσμευτεί να στηρίξει τα ζευγάρια σε οκτώ κύριους τομείς: σπίτι, περίθαλψη, αρωγή των νέων, σχολεία, άθληση, δικαιώματα και συμμετοχή, μέσα μεταφοράς, φροντίδα των γονιών και των ηλικιωμένων. Για τον δήμο του Μιλάνου, τα μέλη των ζευγαριών που εγγράφονται στο «Βιβλίο των πολιτικών συμβιώσεων» θα θεωρούνται, στο εξής, «άτομα που διατηρούν σχέση άμεσης συγγένειας».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου της ιταλικής συμπρωτεύουσας Τζουλιάνο Πιζαπία, «με το μέτρο αυτό, το Μιλάνο θέλει να «κεντρίσει» το κοινοβούλιο της Ρώμης να εγκρίνει έναν νόμο, ο οποίος να αναγνωρίζει τα δικαιώματα ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ζευγαριών, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Πηγή:  Καθημερινή

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος