Ειδήσεις

Καλιφόρνια: Σημαντικός νόμος υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια υπέγραψε νόμο που απαγορεύει τις αμφιλεγόμενες «θεραπείες» για ανήλικα άτομα. Η ανακοίνωση έγινε χθες, καθιστώντας την Καλιφόρνια την πρώτη πολιτεία που απαγορεύει μια πράξη ψυχολογικά καταστροφική, όπως γράφει το Reuters. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που υποστηρίζουν ότι η εν λόγω θεραπεία δεν έχει καμία ιατρική βάση, διότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί διαταραχή.

Ο κυβερνήτης Μπράουν δήλωσε με ένα σύντομο μήνυμα στο Twitter ότι υποστήριξε το νομοσχέδιο προσωπικά, γιατί «απαγορεύει μη-επιστημονικές θεραπείες που οδηγούν τους νέους στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία».

Χορηγός του νομοσχεδίου είναι ο γερουσιαστής Tedd Lieu, ένας δημοκράτης από Torrance, που δήλωσε ότι ο νόμος ήταν μια χειρονομία μνήμης για έναν άνθρωπο ο οποίος αυτοκτόνησε ύστερα από τέτοια θεραπεία. O Lieu δήλωσε επίσης ότι ο ψυχίατρος ο οποίος πρωτοστάτησε στη θεραπεία, ο Dr. Robert Spitzer, την έχει αποκηρύξει και έχει ζητήσει συγγνώμη από την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Οι αντίπαλοι, από την άλλη, υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο καταπατά τα δικαιώματα των γονέων να κάνουν τις επιλογές για τα παιδιά τους, ενώ ανέφεραν επίσης ότι οι πολιτικοί δεν θα έπρεπε να ρυθμίζουν ό, τι θεωρείται ότι είναι θέμα απόφασης ιατρικών συμβουλίων.


Σχόλιο 10%: Διότι η πρακτική του κινήματος των "πρώην-γκέι" είναι το ίδιο με ένα κίνημα για τις "λίγο-εγκύους".

Πηγή:  pelog.gr

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 238 guests και κανένα μέλος