Ειδήσεις

Η ΕΡΤ αδειάζει τον διευθυντή για το κομμένο, gay φιλί

abbey

Άμεσες εξελίξεις στη διοίκηση της ΕΡΤ με τον διευθυντή προγράμματος Κώστα Σπυρόπουλο να εξωθείται στην έξοδο μετά το κομμένο γκέι φιλι στο Dowton Abbey. Πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος καταδικάζοντας με σκληρό τρόπο τη λογοκρισία του φιλιού.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των γεγονότων, δικαιολογημένα έκριναν με αρνητική διάθεση το συμβάν. Επισημαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ουδόλως είχε από την αρμόδια Διεύθυνση πληροφορηθεί την ατυχή απόφαση της αυθαίρετης λογοκριτικής παρέμβασης. Αντιλαμβανόμενη τη σημασία του ατυχούς περιστατικού έχει συστήσει την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων ενεργειών και τη ενημέρωση είτε του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου, είτε του αρμοδίου με την εποπτεία του προγράμματος εκτελεστικού μέλους του ΔΣ πριν από κάθε απόφαση που επηρεάζει το πρόγραμμα και την εικόνα της ΕΡΤ γενικότερα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αύριο θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΡΤ όπου θα τεθεί θέμα απομάκρυνσης του Κώστα Σπυρόπουλου από τη διεύθυνση προγράμματος. Παραμένει να δούμε πως και αν θα αντιδράσει ο κ. Σπυρόπουλος στην ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.


Σχόλιο 10%: Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμήτο περίφημο Φιλί Παπακαλιάτη το 2004, είχε είχε αποφανθεί το 2006: «Η παρουσίαση σκηνής με την οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ότι προσδίδει στην επίμαχη τηλεοπτική ταινία την, απαγορευμένη από το Σύνταγμα, χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη, που την καθιστά επίμεμπτη».

Η απόφαση, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ' Τμήμα, με πρόεδρο τον Μ. Βροντάκη, συνεχίζει: «Με τη σκηνή της έκφρασης ομοφυλόφιλης ερωτικής επιθυμίας, παρουσιάζεται μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα, η οποία σχετίζεται με μια κοινωνική ομάδα, μεταξύ των πολλών, οι οποίες συνθέτουν μια ανοιχτή και σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Οι ερωτικές επιλογές της όχι μόνο δεν αποδοκιμάζονται από τη συνταγματική τάξη της χώρας, αλλά τουναντίον επιβάλλεται από τις διατάξεις των άρθρων 2 (σεβασμός και προστασία της αξίας του ανθρώπου) και 5 παρ. 1 (προστασία της προσωπικής ελευθερίας), ως εκδήλωση ελεύθερης επιλογής των αποτελούντων αυτή, να γίνονται απολύτως σεβαστές και μπορούν να εκφράζονται στα έργα τέχνης, όπως εξάλλου οι ερωτικές επιλογές και ευαισθησίες και των υπολοίπων ομάδων του πληθυσμού της χώρας».

Πηγή: thestival.gr

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος