Ειδήσεις

Ρουμανία: Ερευνα διαπιστώνει ισχυρές προκαταλήψεις εναντίον γκέι και οροθετικών

080910-romania-nogay-120Ισχυρές προκαταλήψεις εναντίον των ομοφυλοφίλων και των οροθετικών στη Ρουμανία διαπίστωσε έρευνα της εταιρείας Gallup που διεξήχθη τον Ιούλιο για λογαριασμό του Εθνικού Συμβουλίου για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων.

Το 68% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί «κακή επιλογή». Το 36% δήλωσε ότι πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα εναντίον των γκέι, που κυμαίνονται από πρόστιμα έως φυλάκιση. Δύο στους τρεις είπαν ότι δεν θα ένιωθαν άνετα να ζουν δίπλα σε γκέι γείτονα.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με οροθετικούς και ασθενείς του AIDS. To 30% πιστεύει ότι τα παιδιά με AIDS πρέπει να πηγαίνουν σε χωριστά σχολεία.

H έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Πηγή:  pinknews.co.uk

H είδηση στον ελληνικό τύπο

Η Καθημερινή: Δύσκολη η ζωή για τις μειονότητες στη Ρουμανία:  Οι ομοφυλόφιλοι, οι Ρομά και οι φορείς και ασθενείς του AIDS είναι τα πρώτα θύματα των διακρίσεων.

Ελευθεροτυπία: Απεταξάμην γκέι, Ρομά, φορείς AIDS

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 guests και κανένα μέλος