Ειδήσεις

ΗΠΑ: Αντισυνταγματική η απαγόρευση γκέι τεκνοθεσίας στη Φλόριντα

080912-gayadoption-120Δικαστήριο στην Φλόριντα κήρυξε αντισυνταγματική την απαγόρευση υιοθεσίας από τους γκέι, που ίσχυε στην πολιτεία για 31 χρόνια, επιτρέποντας σε έναν γκέι θετό γονιό να υιοθετήσει το παιδί που είχε υπό την κηδεμονία του από το 2001.

Ο δικαστής David J Audlin Jr έκρινε ότι η τεκνοθεσία είναι προς το συμφέρον του παιδιού και ότι  η νομοθεσία που απαγορεύει στους γκέι άνδρες και γυναίκες να υιοθετούν παιδιά έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Φλόριντα, επειδή ξεχωρίζει και τιμωρεί μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Η Φλόριντα και το Mississippi είναι μέχρι στιγμής οι μοναδικές δύο πολιτείες των ΗΠΑ που απαγορεύουν την τεκνοθεσία στους γκέι. O σχετικός νόμος της Φλόριντα έχει κριθεί αντισυνταγματικός άλλες δύο φορές το 1991, και πρόκειται να κριθεί και τέταρτη φορά σε επικείμενη υπόθεση τεκνοθεσίας τον ερχόμενο μήνα στο Μαϊάμι.

Στην απόφαση, ο δικαστής σημείωσε ότι ο νόμος που απαγορεύει την τεκνοθεσία στους γκέι είχε ψηφιστεί το 1977 στο πλαίσιο μιας εκστρατείας να ξαναμπούν οι γκέι «πίσω στην ντουλάπα», σύμφωνα με τα λόγια ενός βουλευτή της εποχής.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι ο νόμος παραβιάζει την διάκριση των εξουσιών που θεσπίζει το Αμερικανικό Σύνταγμα, διότι εμποδίζει το δικαστήριο να αποφασίζει τι είναι καλύτερο για ένα παιδί κρίνοντας κατά περίπτωση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση που κρίθηκε στο δικαστήριο αφορά ένα 13χρονο αγόρι με μαθησιακά προβλήματα και ειδικές ανάγκες, που το 2001 μεταφέρθηκε από το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειών της Φλόριντα στο σπίτι ενός 52χρονου κατοίκου του Key West.

To 2006 o δικαστής όρισε τον 52χρονο ως θετό πατέρα του παιδιού, αλλά πρόσφατα το παιδί ζήτησε να υιοθετηθεί. Σε ερώτηση γιατί επιθυμεί να τον υιοθετήσει ο 52χρονος, ο μικρός απάντησε: «Γιατί τον αγαπώ».

Η έκθεση που συνέταξε κοινωνικός λειτουργός συστήνει στον υπερθετικό βαθμό να υιοθετηθεί ο 13χρονος από τον 52χρονο και το σύντροφό του, λέγοντας ότι προσφέρουν «ένα σπίτι που έχει αγάπη και φροντίδα», «δίκαιη και σταθερή» πειθαρχία και οικονομική ασφάλεια.

Πηγή:  guardian.co.uk 
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος