Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Συνελήφθη γκέι πρόσφυγας από το Αζερμπαϊτζάν

080917-badalov-120Ένας γκέι ποιητής, πολίτης του Αζερμπαϊτζάν, που ζητά άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία συνελήφθη την Τρίτη στα Γραφεία της Υπηρεσίας Συνόρων στο Κάρντιφ, όπου πηγαίνει κάθε εβδομάδα για να δηλώσει παρουσία.

O Babakhan Badalov, 49 ετών, καλλιτέχνης και ποιητής διεθνούς αναγνώρισης, έφτασε στη Μ. Βρετανία το 2006, ισχυριζόμενος ότι στην χώρα του καταπιέζεται και διώκεται. Το Αζερμπαϊτζάν νομιμοποίησε την ομοφυλοφιλία το 2000, ωστόσο η χώρα παραμένει συντηρητική και η ομοφυλοφιλία αποτελεί ταμπού.

Η έφεση του Badalov εναντίον της άρνησης παροχής ασύλου απορρίφθηκε στα τέλη Ιουλίου και προς το παρόν ετοιμάζεται να υποβάλει εκ νέου αίτημα με νέα στοιχεία που δείχνουν ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο εάν επιστρέψει στο Αζερμπαϊτζάν.

Ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στο στόχο του νόμου εξαιτίας της δουλειάς του, στην οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της χώρας, και προσθέτει ότι η ομοφυλοφιλία του τού προξένησε για χρόνια σωματικό και ψυχικό πόνο και ότι η οικογένειά του έχει απειλήσει να τον σκοτώσει εξαιτίας αυτής.

Πηγή: pinknews.co.uk 
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 148 guests και κανένα μέλος