Ειδήσεις

ΗΠΑ: Έρευνα δείχνει ότι η εσωτερικευμένη ομοφοβία συνδέεται με ασθένειες

080918-erasing-homophobia-120Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, που δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου της επιθεώρησης Journal of Homosexuality, για την κακή ψυχική και σεξουαλική υγεία των ομοφυλόφιλων ανδρών ευθύνεται ο βαθμός της εσωτερικευμένης ομοφοβίας και όχι η ίδια η ομοφυλοφιλία.

Η έρευνα αποτελεί ένα ισχυρό επιχείρημα σε όσους ισχυρίζονται ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί ασθένεια και προβαίνουν σε ομοφοβικά κηρύγματα. Σύμφωνα με την έρευνα, η εσωτερικευμένη ομοφοβία ευθύνεται για αυξημένα ποσοστά κακής ψυχικής υγείας, κυρίως κατάθλιψη, και κακής σεξουαλικής υγείας. Αντιστρόφως, όσοι γκέι και αμφί άνδρες αντιμετωπίζουν θετικά την ομοφυλοφιλία τους,  τείνουν να έχουν καλύτερη υγεία.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Simon Rosser, «Δεδομένης της συζήτησης που διεξάγεται σε πολλά θρησκευτικά δόγματα και στην κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους και τα αστικά δικαιώματα, [η έρευνα] είναι επίκαιρη. Ιδιαιτέρως η περίεργη συμβουλή στους γκέι άνδρες να πολεμήσουν, να αρνηθοόυν ή να μειώσουν την ομοφυλοφιλία τους είναι πιθανό να αυξάνει την κατάθλιψη, την απομόνωση και την χειρότερη σεξουαλική υγεία. Εν συντομία, η αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας ως ασθένειας είναι όχι μόνο ανακριβής, αλλά μπορεί να είναι και βλαπτική».

Πηγές: sciencedaily.com,  advocate.com


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 366 guests και κανένα μέλος