Ειδήσεις

ΗΠΑ: Ο Μπραντ Πιτ δίνει 100.000 δολ. στην εκστρατεία υπέρ του γάμου ομοφύλων στην Καλιφόρνια

080918-brad-pitt-120Ο Μπραντ Πιτ θα δώσει 100 χιλιάδες δολάρια (περίπου 150 χιλιάδες ευρώ) στην εκστρατεία για την καταπολέμηση της Πρότασης 8, που, αν ψηφιστεί στις εκλογές του Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια, θα απαγορεύσει το γάμο ομοφύλων στην πολιτεία.

«Επειδή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί στον άλλον τη ζωή του, ακόμα και αν διαφωνεί μ'αυτή, επειδή ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει τη ζωή του όπως επιθυμεί αν δεν βλάπτει τον άλλο, και επειδή οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Αμερική, η ψήφος μου θα είναι υπέρ της ισότητας και εναντίον της Πρότασης 8», δήλωσε ο ηθοποιός.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα χρηματική δωρεά μιας διασημότητας εναντίον της Πρότασης 8.

Η μάχη στο οικονομικό πεδίο που θα κρίνει το διαφημιστικό χρόνο και τις δυνατότητες εκστρατείας των δύο στρατοπέδων μαίνεται στην Καλιφόρνια. Αρχικά, οι πολέμιοι της Πρότασης προηγούνταν στη συγκέντρωση χρημάτων, αλλά μια δωρεά της καθολικής αδελφότητας Ιππότες του Κολόμβου ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων (περίπου ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ) και άλλες μεγάλες δωρεές από πλούσιους ευαγγελιστές, κυρίως εκτός της Καλιφόρνια, έχουν ανατρέψει την ισορροπία υπέρ των υποστηρικτών της Πρότασης.

Αυτή τη στιγμή οι υποστηρικτές της Πρότασης έχουν συγκεντρώσει δωρεές περίπου 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων και οι πολέμιοι της Πρότασης δωρεές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγές: advocate.com, LA Times

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 273 guests και κανένα μέλος