Ειδήσεις

Τύπος: «Αυξημένος κίνδυνος ψυχικών διαταραχών για ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους» (in.gr, 19/9/08)

Αυξημένος κίνδυνος ψυχικών διαταραχών για τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους

(in.gr)

080919-gay-depression-120Νέα Υόρκη: Οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους κατάθλιψης, κατάχρησης ουσιών και αυτοκτονικής συμπεριφοράς από τους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο BMC Psychiatry.

Ο Δρ Μάικλ Κινγκ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανέλυσαν 25 μελέτες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ψυχική υγεία και διαπίστωσαν ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνθρωποι  έχουν τουλάχιστον 50% περισσότερες πιθανότητες από τους ετεροφυλόφιλους να έχουν ιστορικό κατάθλιψης ή αγχώδους διαταραχής.

Επίσης έχουν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων με το αλκοόλ, ή άλλων ουσιών και διπλάσιο κίνδυνο από τους ετεροφυλόφιλους να έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να ενισχύσουν τα συμπεράσματα προηγούμενων μικρής κλίμακας ερευνών ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι έχουν σχετικά υψηλότερο ποσοστό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ωστόσο, τίποτα απ' τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι από μόνη της μια διαταραχή που δίνει το έναυσμα για την εκδήλωση προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η μελέτη δεν εξέτασε τους λόγους της υψηλότερης του αναμενόμενου συχνότητα των ψυχικών νοσημάτων και της κατάχρησης ουσιών. Ωστόσο, είναι πιθανόν να εμπλέκεται το δια βίου στρες.

Ακόμη και σε σχετικά φιλελεύθερες κοινωνίες, οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν εμφανή ρατσισμό. Επίσης ίσως έρχονται αντιμέτωποι με τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απόρριψη από την οικογένεια τους.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίσουν ιατροί και ασθενείς ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν υψηλότερο κίνδυνο ψυχικών διαταραχών. Απ’ την άλλη, δεν θα πρέπει να εικάζουν ότι τέτοια προβλήματα σε αυτούς τους ασθενείς σχετίζονται απαραιτήτως με την σεξουαλικότητα τους.

Πηγή: in.gr

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 guests και κανένα μέλος