Ειδήσεις

Ρωσία: Την Παρασκευή η πρώτη εγκεκριμένη γκέι διαδήλωση

081009-gayrussia-120Η πρώτη εγκεκριμένη από κρατικές αρχές γκέι διαδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή στη Ρωσία, στην πόλη Tambov, 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα. Γκέι ακτιβιστές ζήτησαν και πήραν την άδεια να διαδηλώσουν εναντίον του κυβερνήτη της περιοχής Oleg Betin για ομοφοβικά σχόλια που έκανε σε μια συνέντευξη τον Μάιο.

«Ανεκτικότητα;!», είχε πει ο Betin. «Στο διάολο! Οι πούστηδες θα έπρεπε να γίνουν κομμάτια και να πεταχτούν στον αέρα».

Οι οργανωτές του γκέι πράιντ της Μόσχας ζήτησαν να διενεργηθεί δικαστική έρευνα για τα σχόλια του Betin, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Στη συνέχεια υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στα τοπικά δικαστήρια, που απορρίφθηκε για διαδικαστικούς λόγους.

«Θέλουμε να αντιμετωπίσει τις πλήρεις συνέπειες του νόμου», δήλωσε ο ακτιβιστής Nicolas Alexeyev για τον Betin. «Η προγραμματισμένη πικετοφορία θα είναι ακόμη μία ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις του».

Οι ακτιβιστές έχουν επίσης ζητήσει να διοργανωθεί ένα γκέι πράιντ στην πόλη εντός του Οκτωβρίου.

Προηγούμενες προσπάθειες να διοργανωθεί γκέι πράιντ στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη συνάντησαν την αντίδραση των αρχών. Ο δήμαρχος της Μόσχας απαγόρευσε τη διοργάνωση πράιντ φέτος, πέρσι και πρόπερσι. Πέντε καταγγελίες σχετικά με τις απαγορεύσεις εκρεμμούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

«Αν ο δήμαρχος του Tambov επιτρέψει το γκέι πράιντ που προγραμματίζουμε στην πόλη του για τις 18 Οκτωβρίου, θα θέσει ένα σημαντικό προηγούμενο για όλους μας στη Ρωσία», δήλωσε ο Nicolas Alexeyev.

Πηγή: pinknews.co.uk 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 43 guests και κανένα μέλος