Ειδήσεις

Τύπος: Ασυμφωνία στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης (Καθημερινή, 6/11/08)

Το «Σύμφωνο» προκάλεσε ασυμφωνία στη Βουλή

(Καθημερινή, 6/11/08)

081106-vouli-120Η εξαίρεση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών από τη δυνατότητα σύναψης Συμφώνου Συμβίωσης μονοπώλησε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Οικογενειακό Δίκαιο. Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζακρή χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη και αδιέξοδη» τη σχετική διάταξη, καθώς η συμβίωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών «είναι μια πραγματικότητα και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προστατεύεται και νομικά». Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Α. Σκυλλάκος εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη των ομοφυλοφίλων στη ρύθμιση, τονίζοντας ότι «πυρήνας του γάμου δεν ήταν ποτέ οι σεξουαλικές σχέσεις», αλλά «η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών που προκύπτουν από γάμο». Το ΚΚΕ ψήφισε παρών, αν και -όπως δήλωσε ο κ. Σκυλλάκος- συμφωνεί με τις περισσότερες διατάξεις.

Αποδοχή

Ο κ. Χατζηγάκης αποδέχθηκε την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΝ κ. Φ. Κουβέλη για τροπολογία που αφορά τη σύσταση «επιβαρυντικής περίστασης» όχι μόνο για τέλεση ποινικώς κολάσιμων πράξεων «από εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος», αλλά επιπλέον και «από μίσος εξαιτίας των σεξουαλικών επιλογών του παθόντος». «Νάρκη στην οικογένεια» χαρακτήρισε το Σύμφωνο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και αποκάλεσε την κυβέρνηση «κομπάρσο του πολιτικού παιχνιδιού και όχι κυρίαρχο», αφού «υποκύπτει σε πιέσεις που δημιουργούνται από πολιτικές και όχι κοινωνικές δυνάμεις». Καμία αναφορά δεν έγινε από τους βουλευτές στη ρύθμιση που ορίζει ότι μπορούν να δίνονται για υιοθεσία παιδιά χωρίς τη συναίνεση των γονέων, όταν οι γονείς δηλώνουν αγνώστου διαμονής. Τη συζήτηση δεν απασχόλησε επίσης το πρόβλημα των επιθέτων των γυναικών όταν παντρεύονται ούτε η έλλειψη οικογενειακών δικαστηρίων.

Πηγή: Καθημερινή

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 383 guests και κανένα μέλος