Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά - πιο γκέι!

Αθλητισμός

Ξεσκονίστε τα αθλητικά σας παπούτσια, βγάλτε τα σορτς από την ντουλάπα και κόψτε λίγο από την ημερήσια κατανάλωση σοκολάτας, γιατί εκτός από την παραλία φέτος μας περιμένει και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

του Γιώργου Καρδαρά

 

outgames-01Χιλιάδες γκέι και τρανς κορίτσια και αγόρια θα περάσουν μια συναρπαστική εβδομάδα, ιδρώνοντας παρέα όχι μόνο στα γήπεδα αλλά και στα πολυάριθμα πάρτι και τις εκδηλώσεις που τους περιμένουν.

Τα World Outgames 2009 οργανώνονται αυτό το καλοκαίρι στην Κοπεγχάγη της Δανίας, από τις 25 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου.

Αποτελούν ένα διεθνές αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός, στο οποίο γιορτάζουμε τις επιδόσεις και τη συμμετοχή της ΛΟΑΤ κοινότητας παγκοσμίως. Οι αγώνες είναι ανοιχτοί για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Δεν γίνεται καμία διάκριση όσον αφορά το φύλο, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα ή το θρήσκευμα. Περισσότερα για την ιστορία και τη δομή των αγώνων θα διαβάσετε εδώ.

Τις 8.000 αναμένεται να ξεπεράσουν οι εγγραφές για το αγωνιστικό κομμάτι. Οι αθλητές προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, αλλά με βοήθεια του «Outreach Program», ενός προγράμματος ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων, θα είναι δυνατό να συμμετάσχουν και πολλοί αθλητές από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τη Ρωσία, την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Το «Outreach Program» απευθύνεται σε όλους (και στους Έλληνες αθλητές!) και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων.

Οι τρεις άξονες του προγράμματος -αθλητισμός, πολιτισμός και ανθρώπινα δικαιώματα- είναι εξίσου σημαντικοί.

Ο τομέας του αθλητισμού περιλαμβάνει 38 αθλητικές δραστηριότητες και καλύπτει όλο το φάσμα της γυμναστικής (από αεροβική και μπριτζ ως αναρρίχηση και πολεμικές τέχνες) και όλα τα επίπεδα (από αρχάριους ως επαγγελματίες αθλητές). Υπάρχουν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες και όποιος δεν έχει ομάδα διαλέγει με ποια χώρα και σε ποιο επίπεδο θέλει να συμμετάσχει. Στους transgender αθλητές οι οποίοι δεν ταυτίζονται με ένα από τα δύο φύλα, θα δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούνε στην κατηγορία «τρίτο φύλο». Όλοι οι καλοί χωράνε!

{youtube}Pz_ymquLutE{/youtube}

Official video: Copenhagen 2009 World Outgames

Στον πολιτιστικό τομέα το «OutCities» αποτελεί το μεγάλο γεγονός: 6 μεγάλες πόλεις (Αμβέρσα, Μελβούρνη, Ρίο ντε Τζανέιρο, Πόλη του Μεξικού, Τελ Αβίβ, Όρχους) θα παρουσιάσουν σε ένα δημόσιο χώρο στο κέντρο της Κοπεγχάγης ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας αντιπροσωπευτικό για τη χώρα τους με τα καλύτερα της γκέι κουλτούρας: μουσική, θέατρο, χορό, καμπαρέ και stand up performance.

Η Διεθνής Συνέλευση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Love of Freedom, Freedom to Love» θα εστιάσει την προσοχή της σε 10 βασικά ζητήματα του επαγγελματικού, πολιτισμικού και πολιτικού χώρου, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την LGBT κοινότητα. Θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο και στο καινούργιο και πολύ εντυπωσιακό δημαρχείο της πρωτεύουσας.

Η εγγραφή σας στα World Outgames 2009 περιλαμβάνει:

 • τη συμμετοχή σας στο άθλημα ή στα αθλήματα που επιλέγετε
 • κάρτα απεριορίστων διαδρομών με τα ΜΜΜ
 • παροχές VIP στην τελετή έναρξης στο Δημαρχείο
 • είσοδο στο πάρτι έναρξης
 • έκπτωση στα υπόλοιπα πάρτι κατά τη διάρκεια των αγώνων
 • ελεύθερη είσοδο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις
 • μια τσάντα καλωσορίσματος με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη και τους αγώνες.
 • συμμετοχή στο πρόγραμμα Budget Housing που σας προσφέρει οικονομική στέγη σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατά τη διάρκεια των αγώνων

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες και επεξηγήσεις:

 • Δεν είναι απαραίτητο να ανήκετε σε έναν από τους δύο αθλητικούς γκέι ομίλους της Ελλάδας (ΟΛΚΕ και ΕΡΜΗΣ) για να συμμετέχετε στους αγώνες. Καλό είναι να επισυνάψετε όμως έναν από τους δύο κατά την εγγραφή σας προκειμένου να λάβετε μια μικρή έκπτωση και να διευκολύνετε τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων.
 • Η αεροπορική εταιρία της Δανίας SAS προσφέρει ειδική έκπτωση για τους αγώνες. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
 • Δεν υπάρχουν προκαταρκτικά αγωνίσματα. Δηλώνετε τις επιδόσεις σας και αγωνιζόσαστε με άτομα του ίδιου επιπέδου.

{youtube}syS-PD2D5KI{/youtube}

Χορός. Δείτε περισσότερα βίντεο στο Outgames's Channel

Ακόμα να πειστείτε; Θα σας πείσουν τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών που αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Δανίας την εβδομάδα των αγώνων υπολογίζεται να ξεπεράσει τους 650.000.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα World Outgames 2009 ανέρχεται στα 7,2 εκατ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα που αναμένεται να καταγραφούν για την πόλη της Κοπεγχάγης υπολογίζονται στα 16,1 εκατ. ευρώ (ξυπνήστε, κύριε Κακλαμάνη!).

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος