Φέρτε μου έναν πρίγκιπα, τώρα!

Γκέι καθημερινότητα

Η Καλή Νεράιδα σας φέρνει τον τέλειο σύντροφο στο πιάτο!

της Καλής Νεράιδας

 

prigkipas-01Αγαπητά μου παιδιά

Κάθε λίγες εβδομάδες παίρνω και από ένα γράμμα που πραγματεύεται σε όλες τις δυνατές παραλλαγές το θέμα: «Δεν με ενδιαφέρει το σεξ για το σεξ, δεν θέλω σχέσεις της μιας νύχτας, δεν κάνω σεξ με κανέναν, θέλω μια τέλεια σχέση με τον τέλειο άντρα».

Θα ήταν όλα ωραία και καλά, με γεια σας και χαρά σας να ζητάτε ό,τι σας αρέσει και δεν θα είχα να πω τίποτε, αν τα γράμματα αυτά δεν έκλειναν με ένα παράπονο: «αλλά είμαι μόνος...». Και αυτό το παράπονο είναι που κάνει όλους εσάς να απευθύνεστε στην Καλή Νεράιδα για βοήθεια.

Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω μερικούς και μερικές, αλλά τέτοια γράμματα μου θυμίζουν αυτόν που πηγαίνει στο εστιατόριο, στρογγυλοκάθεται και δηλώνει: «Δεν θέλω να δοκιμάσω τα πιάτα σας. Θα μείνω νηστικός μέχρι να μου φέρετε εκείνο το φαγητό που θα μου αρέσει περισσότερο».

Δεν ξέρω πώς φαντάζονται όλα αυτά τα παιδιά τις σχέσεις, συναισθηματικές και σεξουαλικές, αλλά μου φαίνεται ότι πολλά πράγματα είναι ασαφή και νεφελώδη στο μυαλό τους, αν δεν συμβαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ και ύπουλο.

Για πέστε μου, βρε παιδιά, πώς πιστεύετε ότι θα βρείτε τον τέλειο άντρα. Εκεί που θα κάθεστε και θα πίνετε καφέ θα πέσει, τσουπ, στο απέναντι κάθισμα από τον ουρανό; Θα τον βρείτε συναρμολογούμενο μέσα σε ένα αυγό Kinder; Χαμένο στην Ομόνοια να σας ζητάει βοήθεια; Πού;

Και άντε, ότι με έναν μαγικό τρόπο βρίσκετε κάποιον που σας κάνει κλικ στο δρόμο, στο μετρό, στο μπαρ, στο εστιατόριο, στο πάρτι. Πώς θα ξέρετε ότι αυτός ο άντρας είναι (ή δεν είναι) ο τέλειος για εσάς ώστε να αποφασίσετε να κάνετε σχέση μαζί του; Από το μπόι του; Μήπως από το χρώμα των ματιών του; Από τη φωνή του; Από τι;

prigkipas-02Και ας πούμε ότι με κάποιον μαγικό τρόπο καταλαβαίνετε ότι ναι, αυτός είναι ο τέλειος για σας, τι περιμένετε να γίνει μετά; Να καταλάβει και αυτός με τον ίδιο μαγικό τρόπο ότι τον θέλετε τρελά, να καταλάβει επίσης ότι και εσείς είστε ο τέλειος για εκείνον και να πέσει στα πόδια σας παρακαλώντας;

Και ας πούμε ότι έγινε. Ας πούμε ότι έχετε μπροστά σας γονατιστό τον τέλειο άντρα, χωρίς εσείς να έχετε ανοίξει το στόμα σας, χωρίς καμία προσπάθεια. (Μέχρι στιγμής και στην καλύτερη περίπτωση είναι «τέλειος» εμφανισιακά, γιατί τα υπόλοιπα δεν μπορείτε να τα γνωρίζετε).

Τι κάνετε μετά; Κάνετε σχέση ή ό,τι εννοείτε εσείς με τη λέξη «σχέση»; Με ποια εγγύηση κάνετε σχέση (εσείς που θα κάνατε σχέση αποκλειστικά και μόνο με τον τελειότερο άντρα), όταν δεν ξέρετε τι έχει στο μυαλό του, τι τον ενδιαφέρει και τι όχι, πως γαμάει και γαμιέται, τι χαρακτήρα έχει, τι άνθρωπος είναι; Γιατί υπάρχει πιθανότητα παρά την εξωτερική του τελειότητα να αποδειχτεί ο μεγαλύτερος μαλάκας όλων των εποχών. Και μπορεί το πρώτο γαμήσι να είναι τόσο άσχημο που θα είναι και το τελευταίο σας, οπότε θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για «σεξ της μιας νύχτας», το οποίο φτου κακά, όπως λετε δεν θέλετε ούτε να το ξέρετε. Άρα, ακόμη και σε αυτή τη περίπτωση, πάλι δεν θα κάνατε σχέση μαζί του, αν θέλετε να είστε συνεπείς με όσα διακηρύσσετε.

Αγαπητά μου παιδιά, το πρόβλημα είναι ότι ο αρχικός συλλογισμός σας είναι διατυπωμένος λάθος. Είναι κυκλικός και πρωθύστερος!

Το ζητούμενο (ο τέλειος άντρας) δεν μπορεί να βρεθεί παρά μόνο μετά από αξιολόγησή του (κακός, μέτριος, καλός, τέλειος) και η αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο μετά από δοκιμή.

Δεν είναι δυνατόν να ξέρεις ότι κάποιος είναι «τέλειος για μένα» ήδη από την αρχή, ώστε με αυτό ως δεδομένο να κάνεις σχέση μαζί του. Πρώτα τον γνωρίζεις, περνάς μια αναγνωριστική φάση και μετά βλέπεις αν είναι τέλειος. Και αν είναι τέλειος (έχω πολλές ενστάσεις για την «τελειότητα» των ανθρώπων, αλλά δεν είναι της παρούσης), τότε η παρέα σας μπορεί να κρατήσει και να εξελιχθεί σε «σχέση». Αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί με τον πρώτο άνθρωπο που θα γνωρίσετε.

Αυτό προσπαθώ να σας πω άλλοτε σοβαρά και άλλοτε αστεία, άλλοτε με το καλό και άλλοτε με τις φωνές. Αν θέλετε κάποια στιγμή να κάνετε σχέση με τον «τέλειο» άντρα, πρέπει να κουνήσετε τα χέρια σας, να γνωρίσετε ανθρώπους, να τους μιλήσετε, να δοκιμάσετε την παρέα τους, το σεξ μαζί τους (έστω και για μια βραδιά), το χιούμορ τους, την κουλτούρα τους και ΑΝ σας κάνει κάποιος, τότε μπορείτε να προχωρήσετε μαζί του παραπέρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Εκτός αν....

prigkipas-03Εκτός αν όλα αυτά, αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις για τελειότητα (του άλλου, εννοείται, γιατί η δική σας τελειότητα είναι δεδομένη, φαντάζομαι...), αυτή η μεγάλη δυσκολία στην εύρεση άντρα και η εκλεκτικότητα στην επιλογή, έχουν υποσυνείδητα έναν και μόνο στόχο: να μείνετε μόνοι και χωρίς σχέση.

Και αυτό γιατί είτε 1) ακόμη παλεύετε με την ομοφυλοφιλία σας που δεν την έχετε αποδεχτεί και καταφεύγετε σε αυτή την εύκολη λύση (ή δύσκολη λύση, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) για να δικαιολογήσετε στον εαυτό σας και στους γύρω σας τα αδικαιολόγητα, είτε 2) πιστεύετε ενδόμυχα ότι το σεξ είναι βρώμικο, κακό, αμαρτωλό, ευτελές και υποδεέστερο από τον έρωτα και τη συναισθηματική επαφή.

Άτιμο σεξ!

Το «βαρύ φορτίο» του σεξ οφείλεται σε ηθικοθρησκευτικούς λόγους. Και το ομοφυλόφιλο σεξ θεωρείται ακόμη πιο βρώμικο, ευτελές κ.τ.λ.! Δυστυχώς έχουμε καταλήξει με άμεσους και έμμεσους τρόπους να θεωρούμε το σεξ βρώμικο, λιγότερο άξιο από τον έρωτα, την αγάπη, τη μονογαμική σχέση. Για πολλούς από εμάς το σεξ εξαγνίζεται και είναι «καλό» μόνο μέσα στα πλαίσια μιας μόνιμης σχέσης.

Αντίθετα από τις εξιδανικευμένες προκαταλήψεις, το σεξ δεν είναι το κερασάκι στη τούρτα μιας ρομαντικής σχέσης. Δηλαδή γνωρίζω τον άλλο καλά, τον ερωτεύομαι, περνάω καλά μαζί του, «κάνω σχέση» και στο τέλος, σίγουρος πια, κάνω και το καταπληκτικό σεξ.  Στο σεξ ανοιγόμαστε, αποκαλυπτόμαστε, ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο,  άρα γνωριζόμαστε πιο βαθιά. Βγαίνουν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας, κρυμμένες ανάγκες, ανασφάλειες, συναισθήματα, ενδεχομένως ένας «άλλος άνθρωπος». Δεν νοείται να γνωρίζεις τον εραστή σου καλά, αν δεν έχεις κάνει σεξ μαζί του. Και αποκλείεται να σου ταιριάζει αν δεν ταιριάζουν τα γούστα σας στο σεξ.

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος