Oh pussy! Μερικές σκέψεις με αφορμή το αιδοίο

Γνώμη

του Ζαχαρία Μαυροειδή

Χρειάζεσαι φαλλό για να 'σαι φαλλοκράτης;

Μια φορά κι έναν καιρό στην Ανατολή...

oh-pussy-01Το ευτυχές νέο έτος με βρήκε σε πορεία ανάρρωσης, αγκαζέ με τον καναπέ μου, να διαβάζω ένα βιβλίο που από καιρό είχα βάλει στο μάτι: Το ερωτικό Ταό. Πρόκειται για μια φιλοσοφία κινεζικής προέλευσης που ασχολείται με τον (στρέιτ) έρωτα μέσα από την οπτική του (στρέιτ) άνδρα. Βασικός στόχος του βιβλίου είναι η διδασκαλία της τεχνικής του εκσπερματικού ελέγχου - τουτέστιν χύνουμε επιλεκτικά, με απώτερο στόχο την αποκάλυψη όλων των μυστικών του γυναικείου οργασμού.

Θα μου πείτε εύλογα, τι θέλει μια αδερφή και ασχολείται με τον γυναικείο οργασμό; Νομίζω ότι η ουσία βρίσκεται πέρα από τα γεννητικά όργανα...

Μιλώντας για γεννητικά όργανα, ένα από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση στο βιβλίο είναι οι παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί για να μιλήσει για αυτά. Έτσι έχουμε το «τρυφερό κοντάρι» και τον «κήπο με τα ζαφείρια», το «σκοτεινό πηγάδι» και άλλα πολλά που δεν θυμάμαι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αιδοίο/μουνί καταμερίζεται σε πάμπολλες περιοχές, η κάθε μία με το δικό της «τίτλο ευγενείας» σε αντίθεση με το πέος/πούτσο που είναι απλά το «τρυφερό κοντάρι».

oh-pussy-02Οι παρομοιώσεις αυτές προκαλούν κατά πάσα πιθανότητα γέλιο σε κάποιον δυτικό. Το ερωτικό Ταό όμως υπάγεται σε μια θρησκευτική φιλοσοφία και είναι γραμμένο με τον αντίστοιχο λόγο. Μιλάει για τον έρωτα σαν μια εμπειρία εξίσου σωματική όσο και πνευματική, μιλάει για τη σημασία του χαδιού, για την ανταλλαγή ενέργειας που συνεπάγεται μια ερωτική συνεύρεση, για την ένωση δύο ανθρώπων. Υπό αυτό το πρίσμα, οι «αφελείς» παρομοιώσεις δεν είναι γέννημα πουριτανισμού αλλά ποιητικού λόγου.

Εντωμεταξύ στη Δύση...

Την ίδια εποχή που στην Κίνα φιλοσοφούσανε για τον γυναικείο οργασμό, στη Δύση ενστερνιζόμασταν τον Χριστιανισμό και τις συναρπαστικές θέσεις του γύρω από το σεξ. 2000 χρόνια μετά, παλεύουμε να τις ξεφορτωθούμε. Στα πλαίσια αυτής της πάλης πήγα στο Berlin in Athens Porn Festival για να δω τον άνδρα με το μουνί/αιδοίο. Δυστυχώς φτάσαμε πολύ αργά για το ζωντανό σόου (παρεμπιπτόντως, θέλω να καταγγείλω την απουσία του προγράμματος στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ). Βρήκαμε όμως στην είσοδο του Γκαγκάριν δωρεάν κουπόνια για μισή ώρα περιήγηση στην ιστοσελίδα του Buck Angel (του άνδρα με το μουνί που λέγαμε). Γυρίσαμε σπίτι με τον φίλο μου και μπήκαμε γρήγορα στο σάιτ...

Είναι γεγονός ότι το θέαμα ενός γυναικείου σώματος με πούτσο είναι, ας πούμε, κάπως συνηθισμένο. Το αντίστροφο, ένα ανδρικό σώμα με μουνί δεν είναι και τόσο συνηθισμένο. Πόσο μάλλον με το συγκεκριμένο μουνί, το οποίο νομίζω από τις πολλές ορμόνες είχε αποκτήσει μία κλειτορίδα απειλητικά μεγάλη (παρακαλώ κάποια αναγνώστρια με μεγαλύτερη εξοικείωση με τις κλειτορίδες να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου). Παρόλ' αυτά, ο Buck, όση ώρα γαμιότανε με τον μελαμψό παρτενέρ του, συμπεριφερόταν σαν παθιασμένος γκέι άνδρας, διασταύρωση αρκούδου με muscle queen. Με την μόνη διαφορά ότι είχε μουνί.

Και μετά περάσαμε στο επόμενο βίντεο. Ο Buck κάθεται σε μια καρέκλα και φοράει ένα strap-on. Μια γυναίκα παίρνει πίπα στο strap-on. Ο Buck ερεθίζεται (;) και αρχίζει να γίνεται ένα άγριο αρσενικό. Πιάνει την κοπέλα από το κεφάλι και την πιέζει να πάρει το strap-on του πιο βαθιά στο στόμα της. Αυτή δακρύζει, πνίγεται. Αυτός επιμένει. Είναι άνδρας και ενίοτε μπορεί να γίνει και βίαιος προς τις γκόμενές του.

oh-pussy-03Το ίδιο βράδυ δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ. Κυριαρχούσε μία αηδία μέσα μου. Ανέκαθεν έβρισκα τη βία αποκρουστική, πόσο μάλλον όταν εισάγεται στο σεξ φλερτάροντας με την αίσθηση του βιασμού (ουδεμία σχέση με το SM όπου υπάρχει κοινή συναίνεση). Δεν ξέρω αν η κοπέλα όντως έκλαιγε ή αν απλά χαράμιζε το υποκριτικό της ταλέντο, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο: μια τσόντα που ποντάρει στη βία. Και ο πρωταγωνιστής, ένας τρανς άνδρας. Ένας άνδρας με μουνί που είναι φαλλοκράτης. Τι ειρωνεία...

Σήμερα στην Αθήνα...

Λίγες μέρες μετά κατάλαβα ότι δεν είναι ειρωνεία. Είναι κοινή λογική. Βλέποντας το φετινό μου guilty pleasure Next Top Model καμάρωσα παίκτρια να δηλώνει για τις συμπαίκτριές της: Τόσους μήνες εδώ, αν μου επιβεβαιώθηκε κάτι είναι ότι το χειρότερο είδος πάνω στον πλανήτη είναι η γυναίκα. Εμένα πάλι μου επιβεβαιώθηκε ότι δεν χρειάζεται να έχεις/είχες πέος για να είσαι φαλλοκράτης.

Κάποιες μέρες μετά πέρναγα μπροστά από την κινέζικη αγορά της Πειραιώς και αναρωτήθηκα αν όλοι αυτοί οι Κινέζοι συγκρατούν το σπέρμα τους κι αν αυτές οι μικροκαμωμένες Κινέζες είναι οι πιο ικανοποιημένες γυναίκες αυτής της πόλης.

Λίγες βδομάδες μετά σκέφτηκα ότι μια τρανς γυναίκα μπορεί να έχει ανάγκη να υπερβάλλει το κοινωνικό της φύλο προκειμένου να ενδυναμώσει τη γυναικεία της συνείδηση. Το ίδιο ίσως να ισχύει και για έναν άνδρα τρανς. Να ταυτίζεται με το στερεότυπο του στρέιτ μάτσο άνδρα προκειμένου να εμπεδώσει καλύτερα τη νέα ανδρική του ταυτότητα. Ίσως είναι άδικο να περιμένουμε από τα τρανς άτομα να καταρρίψουν τα στερεότυπα για τα κοινωνικά φύλλα. Αυτή είναι μια μάχη που θα έπρεπε να την ξεκινήσουν πριν από όλους οι στρέιτ...

ΥΓ. Όσες/όσοι τυχόν θελήσετε να ξεφυλλίσετε το ερωτικό Ταό, σας ενημερώνω ότι είναι δύσκολο να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Αναζητήστε το όμως στη βιβλιοθήκη των γονιών σας. Το βιβλίο ήταν πολύ της μόδας πριν μερικές δεκαετίες...

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 348 guests και κανένα μέλος