Θα μου τον παίξεις;

Αφιέρωμα: ΑΜΕΑ & ομοφυλοφιλία

Μια αναπηρία δεν σημαίνει απόσυρση από τη ζωή και το σεξ. Απλώς μερικές φορές χρειάζεται να δώσουμε ένα ... χεράκι σ' έναν ανάπηρο φίλο.

Μετάφραση: του Πάνου Ζουρνατζίδη,
Αναδημοσίευση/προσαρμογή από το disabled.gr

masturbation-01Πολλά άτομα με αναπηρίες που είναι ομοφυλόφιλα αισθάνονται απόρριψη από την ομοφυλοφιλική κοινότητα, η οποία ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για άντρες με τέλειο σώμα και εμφάνιση ημίθεου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ομοφυλόφιλα άτομα να μην έχουν σκεφτεί την πιθανότητα σύναψης μιας σταθερής ομοφυλοφιλικής σχέσης με κάποιο άτομο με αναπηρία. Έτσι, πολλά άτομα με αναπηρία αισθάνονται απόρριψη, τόσο από τον ομοφυλοφιλικό όσο κι από τον ετεροφυλοφιλικό κόσμο, και βιώνουν πόνο, απογοήτευση και καταπίεση στη σεξουαλική τους ζωή. Αισθάνονται ανεπιθύμητοι κι άχρηστοι.

Γι' αυτό τον λόγο, πολλοί ανάπηροι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους αυτοϊκανοποίησης και σεξουαλικής ευχαρίστησης. Κάποια άτομα που, δυστυχώς, έχουν βαριές αναπηρίες, αναγκάζονται να ζητήσουν από τους ανθρώπους που τους φροντίζουν να αγγίξουν τα γεννητικά τους όργανα, ώστε να νιώσουν ηδονή.

Όπως μπορούμε να φανταστούμε, για τους περισσότερους ανθρώπους που φροντίζουν ή είναι στενοί φίλοι με κάποιο άτομο με αναπηρία, κάτι τέτοιο θεωρείται αντιεπαγγελματικό και ταμπού. Μπορεί να δημιουργήσει ένταση στη σχέση με τον φίλο ή με το άτομο που φροντίζει τον ανάπηρο.

Ο αυνανισμός αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον εαυτό μας και επιτρέπει στα ανάπηρα άτομα να κατανοήσουν ότι αξίζουν την αγάπη.

Για τον λόγο αυτό, ο αυνανισμός θεωρείται η πιο κατάλληλη εναλλακτική λύση για την περίσταση, γιατί ανακουφίζει το άτομο και του προσφέρει το αίσθημα της ευχαρίστησης και της ζεστασιάς. Ο αυνανισμός αποτελεί έναν υγιή και φυσιολογικό τρόπο απελευθέρωσης της σεξουαλικής ενέργειας. Θα πρέπει να γίνεται χωρίς ενοχές και είναι σημαντικό να καθιερωθεί στη ζωή των ομοφυλόφιλων ανάπηρων που δεν έχουν μόνιμο ερωτικό σύντροφο.

Για πολύ καιρό οι άνθρωποι ταλαιπωρούνταν από μύθους σχετικά με τους κινδύνους του αυνανισμού και δεν έχουν σκεφτεί τα οφέλη, που είναι πολυάριθμα. Ο αυνανισμός όχι μόνο μας ανακουφίζει από την ένταση και μας βοηθάει να ηρεμήσουμε ή να κοιμηθούμε, αλλά συμβάλλει και στη διατήρηση του μυϊκού τόνου στην πυελική περιοχή, αποτελεί μια πολύ καλή καρδιαγγειακή άσκηση και επιπλέον βοηθά στην αντιμετώπιση διάφορων προκαταλήψεων. Επίσης, αυτή η απλή ενέργεια βοηθά στο να κατανοήσουμε τις σεξουαλικές μας ανάγκες και βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μας.

{youtube}Vzqcd8MAmqc{/youtube}

Sex On Wheels, βρετανικό ντοκιμαντέρ για το σεξ και την αναπηρία

Τα αισθήματα ντροπής και αμηχανίας είναι αναγκαίο να παραγκωνιστούν, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε σε βάθος αυτήν την πράξη της χαμένης μας αθωότητας μέσω της κίνησης, της αναπνοής, της επικοινωνίας και της επαφής.

Οι ανάπηροι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να αποτελούν εξαίρεση. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό από την ομοφυλοφιλική κοινότητα, και την κοινωνία γενικότερα, ότι τα άτομα αυτά πρέπει να βοηθηθούν με κάθε τρόπο ώστε να αισθανθούν σεξουαλική ικανοποίηση και ηδονή.

Όταν αποδεχτούμε το σώμα μας και πειστούμε ότι μας αξίζει τόσο να αγαπήσουμε, όσο και ν' αγαπηθούμε, θα νιώσουμε λιγότερο θυμωμένοι με την αναπηρία μας και περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή.

Ο αυνανισμός αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον εαυτό μας και επιτρέπει στα ανάπηρα άτομα να κατανοήσουν ότι αξίζουν την αγάπη. Είναι ένας τρόπος για να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, παρά την όποια αναπηρία μας, να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας, όπως κι αν είναι αυτό. Μας μαθαίνει ότι αξίζει να αγαπηθούμε κι ότι ακόμα κι αν έχουμε αναπηρία, έχουμε το δικαίωμα να ικανοποιηθούμε ερωτικά, όχι μόνο με το άγγιγμα, αλλά και με την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Όταν αποδεχτούμε το σώμα μας και πειστούμε ότι μας αξίζει τόσο ν' αγαπήσουμε, όσο και ν' αγαπηθούμε, θα νιώσουμε λιγότερο θυμωμένοι με την αναπηρία μας και περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή.

Στην περίπτωση που έχουμε μείνει ανάπηροι λόγω ατυχήματος ή κάποιας εκφυλιστικής νόσου, είναι πολύ σύνηθες να αισθανόμαστε πικρία και θυμό και να σκεφτόμαστε ότι είμαστε παράσιτα για τον κοινωνικό μας περίγυρο. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μάθουμε ν' αγαπάμε και να δεχόμαστε τον εαυτό μας ολοκληρωτικά, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε αγάπη και φροντίδα κι από τους άλλους.

masturbation-02

Ο αυνανισμός ως μέσο σεξουαλικής ευχαρίστησης και ως εργαλείο για την αγάπη και αποδοχή του εαυτού μας επηρεάζει όλη τη ζωή μας και μας βοηθάει να ανασυγκροτηθούμε. Ο αυνανισμός συμβάλλει στο να συνειδητοποιήσουμε τι μας αρέσει και τι όχι στον έρωτα, μέσα από τις φαντασιώσεις μας. Αποτελεί όχι μόνο απελευθέρωση, αλλά και μια μορφή αλληλεπίδρασης με αυτό που είμαστε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένουμε τα ίδια άτομα, απλά τώρα έχουμε αποκτήσει και κάποια αναπηρία. Αν μπορέσουμε να το αποδεχτούμε αυτό, θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε και τις σεξουαλικές μας φαντασιώσεις ανάλογα, χωρίς να μισούμε αυτό που είμαστε τώρα και χωρίς να επιτρέπουμε στην αναπηρία να χειραγωγεί τη φαντασία και τη ζωή μας γενικότερα.

Όσοι από εσάς είστε αρτιμελή άτομα και διαβάζετε αυτές τις γραμμές, προσπαθήστε να γίνετε λίγο περισσότερο ανοιχτόμυαλοι και

διαλλακτικοί και αντιμετωπίστε το ανάπηρο άτομο ως ίσο. Συνειδητοποιήστε ότι έχει τις ίδιες σεξουαλικές ανάγκες με σας. Έτσι θα νιώσετε πιο άνετα και θα σκεφτείτε ότι ίσως χρειάζεται βοήθεια για τη σεξουαλική του ικανοποίηση και ολοκλήρωση. Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε κάποιον εξοπλισμό όπως ειδικές συσκευές αυνανισμού ή δονητές και ίσως πρέπει να τον βοηθήσετε να τα χρησιμοποιήσει. Κάντε το άφοβα και σκεφτείτε ότι οποιοδήποτε συναίσθημα σας κάνει να νιώθετε άβολα πηγάζει καθαρά από εσάς, και γι' αυτό δεν πρέπει να του δημιουργείτε ενοχές κάνοντάς τον να νιώθει ακόμα πιο ανίκανος.

Κάποια ομοφυλόφιλα άτομα ίσως χρειάζονται αυτές τις συσκευές λόγω μειωμένης κινητικότητας ή συντονισμού στους ώμους και στα χέρια. Δεν σημαίνει ότι είναι διεστραμμένα άτομα. Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, σαν κι εσάς, που θέλουν να ικανοποιήσουν κι εκείνοι τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Επιπλέον, ανοίγοντας την καρδιά σας σ' αυτά τα άτομα ίσως αποκτήσετε ισορροπία και γαλήνη σε σχέση με τον εαυτό σας και τη δική σας προσωπική ζωή.

Ο αυνανισμός συμβάλλει στο να συνειδητοποιήσουμε τι μας αρέσει και τι όχι στον έρωτα.

masturbation-03

Κατά τη διαδικασία του αυνανισμού είναι καλό να δημιουργούμε εικόνες με τον νου για το πώς θέλουμε να είναι ο άντρας που θα μοιραστούμε τη ζωή μας μαζί του. Είναι πολύ σημαντικό για τους ομοφυλόφιλους ανάπηρους να μπαίνουν σ' αυτή τη διαδικασία. Ο αυνανισμός μπορεί να ανασύρει έντονα συναισθήματα και θα πρέπει να γίνεται όσο συχνότερα υπάρχει η δυνατότητα. Επίσης, καλό είναι εκτός από τη δημιουργία εικόνων, να φαντασιωνόμαστε κι ερεθίσματα από άλλες αισθήσεις (αφή, όσφρηση, γεύση, ακοή). Αυτό είναι το μυστικό της δημιουργικής φαντασίωσης.

Κατά τη διαδικασία του αυνανισμού και του οργασμού, πλησιάζουμε στο θεϊκό στοιχείο μέσα μας, μέσω ενός άυλου τρόπου κατανόησης του Άπειρου. Ο λόγος για τον οποίο ο οργασμός θεωρείται το πιο όμορφο συναίσθημα που μπορούμε να βιώσουμε είναι ότι κατά την πράξη αυτή αγγίζουμε το Άπειρο μέσω του κορμιού μας, του μυαλού μας, των συναισθημάτων μας και του πνεύματός μας. Για μερικά λεπτά, το «εγώ» μας και το «Άπειρο», γίνονται ένα. Καθώς το Άπειρο κατακλύζει το σώμα και την ψυχή μας, νιώθουμε ευτυχία. Το «εγώ» μας γίνεται ανίσχυρο, και τις στιγμές αυτές δεν υπάρχει αναπηρία ή ικανότητα, μόνο η ένωσή μας με το Άπειρο.

Η ερωτική εξερεύνηση που περιλαμβάνει το μυαλό, το σώμα και την καρδιά, αποτελεί ένα μακρύ ταξίδι ανακαλύψεων και διερευνήσεων. Η αγάπη κι η αποδοχή του σώματός μας ως ολότητα μας ανακουφίζει από τον φόβο και τη ντροπή, καθώς τιμούμε τη σπουδαιότητά του. Αυτό το ταξίδι στην ερωτική εξερεύνηση αποτελεί σπουδαίο κομμάτι της ζωής, τόσο των ανάπηρων όσο και των μη ανάπηρων ανθρώπων.

Η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί, επομένως, σημαντικό εργαλείο για τον άνθρωπο με αναπηρία, διότι όταν χρησιμοποιείται δημιουργικά και κάτω από το πρίσμα της αποδοχής, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής του και να τον οδηγήσει αποτελεσματικά, πέρα από κάθε φυσικό περιορισμό, στη σφαίρα της δύναμης του πνεύματος.

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 guests και κανένα μέλος