Κάνοντας έρωτα μ’ έναν ανάπηρο γκέι

Αφιέρωμα: ΑΜΕΑ & ομοφυλοφιλία

Ξέρεις πώς να κάνεις σεξ μ' έναν γκέι που έχει κινητικές αναπηρίες;

Μετάφραση του Πάνου Ζουρνατζίδη
Αναδημοσίευση/προσαρμογή από το disabled.gr

Η αναπηρία μπορεί να αποτρέπει το άτομο να εκτελεί τη σεξουαλική πράξη με τους «παραδοσιακούς» τρόπους, εντούτοις το ανάπηρο άτομο διαθέτει μια σειρά από όμορφες, τρυφερές ικανότητες που προσφέρουν ηδονή, όπως τα φιλιά, τα χάδια, τα γλειψίματα ή ακόμα κι η διείσδυση.

Ακόμα κι εκείνοι που έχουν κάκωση στον νωτιαίο μυελό μπορούν να κάνουν στοματικό ή πρωκτικό έρωτα, προσφέροντας ηδονή και ικανοποίηση. Πολλοί ομοφυλόφιλοι ανάπηροι πάσχουν από άλλες παθήσεις που δεν προκαλούν προβλήματα στύσης και άρα μπορούν να έρχονται σε οργασμό όπως όλοι οι άλλοι.

Το μυστικό είναι η θέληση, η επιθυμία, η στάση κι η κατανόηση μεταξύ των εραστών. Η κατανόηση δημιουργεί έντονους δεσμούς αγάπης μεταξύ των δυο αντρών, οι οποίοι με πειραματισμούς με τα κορμιά τους θα μπορέσουν να ανοίξουν τους ορίζοντες του έρωτα μεταξύ τους. Όπου υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και προθυμία για εξερεύνηση, η αναπηρία αποτελεί ευκαιρία για δημιουργικότητα.

disabled-sex-01Σεξουαλική ανικανότητα;

Στους γκέι που έμειναν ανάπηροι από κάκωση του νωτιαίου μυελού, η σεξουαλική ανικανότητα εξαρτάται από την έκταση και το βαθμό της βλάβης στον νωτιαίο μυελό κι από το αν τα νευρικά ερεθίσματα μπορούν να μεταφέρονται μέσω αυτού. Ένας γκέι ανάπηρος μπορεί να έχει πλήρη ή ατελή διατομή του νωτιαίου μυελού. Στην περίπτωση της πλήρους διατομής, π.χ. στην περιοχή του αυχένα, δεν υπάρχει καμία αισθητικότητα ή κινητικότητα κάτω από σημείο αυτό. Στην περίπτωση της ατελούς διατομής, μπορεί να υπάρχει μερική αισθητικότητα κάτω από το επίπεδο της βλάβης.

Εν προκειμένω θα συζητήσουμε για τους γκέι ανάπηρους που είναι τετραπληγικοί ή παραπληγικοί. Για τους άλλους, που δεν είναι τετραπληγικοί ή παραπληγικοί και πάσχουν από παθήσεις όπως η μυϊκή δυστροφία, η σκλήρυνση κατά πλάκας κι η εγκεφαλική παράλυση, δεν υπάρχει απώλεια της αισθητικότητας στο σώμα τους ή στα γεννητικά τους όργανα. Ο γκέι ανάπηρος που δεν είναι τετραπληγικός ή παραπληγικός μπορεί να ερεθιστεί σεξουαλικά όπως ο καθένας και να έρθει σε οργασμό. Ανταποκρίνεται κανονικά στο άγγιγμα και σε οποιαδήποτε άλλη αίσθηση, όπως όλοι μας. Έχει κι εκείνος την επιθυμία για σεξουαλική ικανοποίηση και σωματική επαφή με τους άλλους.

Άτομα με εγκεφαλική παράλυση

disabled-sex-02

Όσον αφορά την εγκεφαλική παράλυση, να αναφέρουμε ότι είναι μια μη-εκφυλιστική πάθηση, που προκαλείται από βλάβη του εγκεφάλου πριν ή λίγο μετά τον τοκετό.

Η εγκεφαλική παράλυση προκαλεί διαταραχή της επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και των μυών του σώματος, με αποτέλεσμα οι κινήσεις να μην είναι συντονισμένες. Το νευρικό σύστημα είναι σαν ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών, κι αυτό που συμβαίνει με την εγκεφαλική παράλυση είναι ότι τα μηνύματα μεταφέρονται μέσω οδών που δεν είναι κατασκευασμένες γι' αυτό το λόγο, επειδή οι οδοί που είναι κατεξοχήν υπεύθυνες για τη συγκεκριμένη λειτουργία είναι καταστρεμμένες. Γι' αυτό, τα γκέι άτομα που έχουν εγκεφαλική παράλυση δεν μπορούν ελέγξουν τις εκούσιες κινήσεις τους. Ο συντονισμός της κινητικότητας είναι δύσκολος και επίσης παρουσιάζονται διαταραχές του λόγου και της αναπνοής.

Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί να βιώσουν ερωτική ικανοποίηση όπως ο καθένας. Δεν διαφέρουν στο πώς αισθάνονται και έρχονται κανονικά σε οργασμό.

Επειδή πολλά άτομα με εγκεφαλική παράλυση έχουν δυσκολίες στη βάδιση, την ομιλία ή την αναπνοή, κάποιοι θεωρούν ότι είναι διανοητικά καθυστερημένοι. Αν και μπορεί να ισχύει για κάποια άτομα αυτό, δεν είναι όλοι έτσι.

Αν η σεξουαλική επαφή είναι εστιασμένη μόνο στη στύση, τη διείσδυση και τον οργασμό, το άτομο με παραπληγία ή τετραπληγία θα δυσκολευτεί να βιώσει και να βρει σεξουαλική ολοκλήρωση και ικανοποίηση

Παρά το ότι η εγκεφαλική παράλυση δεν επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργικότητα, οι γκέι που έχουν εγκεφαλική παράλυση δυσκολεύονται να κάνουν σεξουαλικές επαφές ή σχέσεις, επειδή η διαταραχή τους είναι οφθαλμοφανής, κυρίως λόγω των ακούσιων κινήσεων και των δυσκολιών στην ομιλία και την αναπνοή, που κάνει πολλούς ανθρώπους να φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τα άτομα αυτά. Αυτό επηρεάζει την κοινωνικοποίηση των ατόμων με εγκεφαλική παράλυση και δυσκολεύει τη σεξουαλική τους αποδοχή από τα αλλά γκέι άτομα. Συνήθως τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση, επειδή είναι εκ γενετής, αποδέχονται ευκολότερα τον εαυτό τους από άλλους που έχουν επίκτητες αναπηρίες και δυσκολεύονται να δεχτούν τα νέα δεδομένα. Επίσης, δεν νιώθουν θυμό και δεν απομονώνονται από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σεξ με το μυαλό, όχι μόνο με το σώμα

Για τον γκέι ανάπηρο η σεξουαλική πράξη περιλαμβάνει τρία βασικά θέματα: την επιθυμία, τη στύση και την εκσπερμάτωση. Η επιθυμία είναι μια πνευματική και ορμονική διαδικασία που βασίζεται στις φαντασιώσεις. Η στύση εξαρτάται από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του πέους και μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω του εγκεφάλου είτε με άμεσο σωματικό ερεθισμό. Τα ανάπηρα άτομα είτε έρχονται σε αντανακλαστική στύση ως αποτέλεσμα ερεθισμού στη γεννητική περιοχή, που όμως δεν την αισθάνονται, είτε έρχονται σε στύση με τη σκέψη.

Ακόμα και σε όσους είναι παραπληγικοί ή τετραπληγικοί, η σεξουαλική επιθυμία κι η ανάγκη της επαφής και οικειότητας συνεχίζει να υφίσταται, παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνονται το πέος τους όπως πριν. Η επιθυμία κι η ικανότητα να ανταποκριθούν και να μοιραστούν αγάπη κι έρωτα συνεχίζει να υπάρχει όπως και πριν μείνουν ανάπηροι. Οι παραπληγικοί κι οι τετραπληγικοί μπορεί να μην έρχονται σε οργασμό όπως οι άλλοι άντρες, όμως πολλά άτομα που είναι καθηλωμένα σε αμαξίδιο και πάσχουν από άλλες αναπηρίες μπορούν να έχουν οργασμό και να ικανοποιούνται, όπως κι οι «υγιείς» άνθρωποι.

disabled-sex-03

Στατιστικά, πολλοί τετραπληγικοί και παραπληγικοί μπορούν να έχουν στύση, αλλά μόλις το 5% έχουν εκσπερμάτιση. Δυστυχώς, κι εκείνοι που εκσπερματώνουν δεν έχουν καμία αίσθηση οργασμού στην πυελική περιοχή, και συχνά το σπέρμα μεταφέρεται μέσω του ουροποιητικού συστήματος στην κύστη.

Γνωρίζουμε την περίπτωση ενός γκέι άντρα που φρόντιζε κάποιον με μυϊκή δυστροφία. Κάθε μέρα που πήγαινε να τον πάρει, τον χάιδευε και τον βοηθούσε να έρθει σε οργασμό, κι εκείνος ήταν πολύ ευτυχισμένος. Τον φρόντιζε μέχρι την ημέρα που πέθανε. Ένας λόγος που έζησε τόσο πολύ και παρέμενε υγιής, παρά την επιδείνωση της κατάστασης του σώματός του, οφειλόταν στο γεγονός ότι κάθε μέρα απολάμβανε σεξουαλική ικανοποίηση.

Η ευχαρίστηση από την ερωτική επαφή ικανοποιεί συναισθηματικά το άτομο. Όλοι ανάπηροι μπορούν να νιώσουν ηδονή από τα φιλιά, τα χάδια, τα γλειψίματα και τα αγγίγματα. Ένας γκέι ανάπηρος βιώνει έντονη ερωτική ευχαρίστηση με το γλείψιμο των γεννητικών οργάνων και του σώματος, ακόμα κι αν δεν μπορεί να έχει οργασμό. Συνήθως, ακόμα και τα άτομα με βαριές αναπηρίες μπορούν να προσφέρουν και να πάρουν ευχαρίστηση με το στόμα, γλείφοντας και φιλώντας όλα τα μέρη του σώματος του φίλου τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι βιώνουν ζεστασιά, ενδιαφέρον, τρυφερότητα και ένα αίσθημα αποδοχής από τον άνθρωπο που αγαπούν και νοιάζονται. Γι' αυτό αν η σεξουαλική επαφή είναι εστιασμένη μόνο στη στύση, τη διείσδυση και τον οργασμό, το άτομο με παραπληγία ή τετραπληγία θα δυσκολευτεί να νιώσει σεξουαλική ολοκλήρωση και ικανοποίηση. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι η αγάπη, η προθυμία για οικειότητα, ο σεβασμός και το δόσιμο της καρδιάς, της ψυχής και του κορμιού σας.

Συνηθίζοντας στη νέα κατάσταση

Είναι πολύ σημαντικό για τα γκέι ανάπηρα άτομα που η αναπηρία τους είναι αποτέλεσμα ατυχήματος ή εκφυλιστικής νόσου να καταλάβουν ότι ο κανονικός τρόπος με τον οποίο έκαναν έρωτα μπορεί να είναι πολύ δύσκολος ή ότι πρέπει να αλλάξει. Το πιο βασικό είναι η αποδοχή της κατάστασης ως έχει κι η αυτοαποδοχή. Αν δεν συμβεί αυτό θα είστε δυστυχισμένος και γεμάτος θυμό και πικρία για τη ζωή και την κοινωνία. Αν θέλετε να βρείτε ή να κρατήσετε τον σύντροφό σας, πρέπει να φροντίσετε ώστε να είστε ελκυστικός και να μην είστε γεμάτος θυμό και αρνητισμό για την κατάστασή σας. Αν είστε τετραπληγικός ή παραπληγικός, είναι πολύ σημαντικό να φτάσετε σε τέτοιο σημείο αποδοχής του εαυτού σας, ώστε να μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι η συναισθηματική πλευρά του σεξ μπορεί να δράσει αντισταθμιστικά στις αλλαγές της σωματικής ικανότητας.

Όσον αφορά τον στοματικό έρωτα, αν ο γκέι ανάπηρος φίλος σας δεν μπορεί να κουνήσει με ευκολία το κεφάλι του, θα πρέπει εσείς να βάλετε το όργανό σας στο στόμα του και να κινηθείτε πάνω κάτω, καθώς εκείνος σας γλύφει. Επίσης μπορείτε να γλείψετε τα γεννητικά του όργανα και ο φίλος σας θα έρθει σε οργασμό και θα εκσπερματώσει, εκτός αν έχει κάκωση νωτιαίου μυελού. Επίσης, ο γκέι ανάπηρος σύντροφός σας μπορεί να γλύψει τα όργανά σας και τον πρωκτό σας. Αν ο φίλος σας έχει περιορισμένη κινητικότητα, μπορείτε να τον ξαπλώσετε ανάσκελα, και να κάτσετε απαλά στο πρόσωπό του, ώστε να μπορεί να σας γλύψει. Μπορείτε να το κάνετε κι εσείς ταυτόχρονα σε αυτόν από αυτή τη θέση, όπως στη στάση 69. Για να αυξήσετε την απόλαυση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δονητή ή άλλο βοήθημα της αρεσκείας σας. Μπορείτε ακόμα να παίξετε με το κορμί του άλλου με φιλιά, χάδια κ.τ.λ. Σε όλες αυτές τις τεχνικές, αυτό που πραγματικά μετράει είναι το ενδιαφέρον σας για τον ανάπηρο σύντροφό σας, ώστε να τον περιβάλλετε με φροντίδα, αγάπη αλλά και καύλα.

Τραχειοστομία και σεξ

Τα γκέι ανάπηρα άτομα που έχουν τραχειοστομία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κάνουν έρωτα, όμως αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με δημιουργικότητα και πειραματισμούς. Αυτοί οι γκέι άντρες μπορούν να προσφέρουν και να βιώσουν ηδονή με πολλούς τρόπους: σωματικά, συναισθηματικά, λεκτικά, κι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αισθάνονται όλο τους το κορμί κανονικά. Μπορούν να εκσπερματώσουν και να ερεθιστούν όπως ο καθένας. Η μόνη διαφορά είναι ο τρόπος προσέγγισής τους.

Αν ο γκέι εραστής σας έχει τραχειοστομία, προσφέρετέ του ικανοποίηση με στοματικό έρωτα. Αν κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, χρησιμοποιείστε τα δάχτυλα, τα χέρια, τα πόδια ή ό,τι άλλο μπορείτε. Αν το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλάτε μαζί του, περιγράψτε του λεκτικά μια φαντασίωση την ώρα που εκείνος αυνανίζεται πλάι σας. Αν δε μπορείτε να ερεθίσετε σωματικά τον ανάπηρο εραστή σας με κανένα από αυτούς τους τρόπους, δοκιμάστε κάτι δικό σας. Το μυστικό εδώ είναι η αποδοχή και το ότι είστε εκεί μαζί του για να τον ευχαριστήσετε. Θυμηθείτε ότι πολλοί ετεροφυλόφιλοι άντρες με παρόμοιες αναπηρίες κάνουν παιδιά, όταν είναι με τις σωστές γυναίκες που τους φροντίζουν και τους αγαπούν.

Όπου υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και προθυμία για εξερεύνηση, η αναπηρία αποτελεί ευκαιρία για δημιουργικότητα.

Αν ο γκέι εραστής σας χρησιμοποιεί κάποια αναπνευστική συσκευή και δεν έχει τραχειοστομία, μπορείτε να τη βγάλετε για λίγο για να μιλήσετε, να τον φιλήσετε, να τον γλείψετε, κ.τ.λ. Όταν ο εραστής σας δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς τη συσκευή για πάνω από ένα λεπτό, και η ερωτική πράξη έχει φτάσει στην κορύφωση της, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο βοήθημα, δονητή, κτλ, για να τον ερεθίσετε καθώς αναπνέει από τη συσκευή. Αφιερώστε χρόνο και παίξτε μαζί του. Πειραματιστείτε, χρησιμοποιείστε κάποιο δονητή, τα δάχτυλα σας, το στόμα και τη γλώσσα σας εκεί που του αρέσει πιο πολύ. Ρωτήστε τον ποια είναι τα ευαίσθητα σημεία του ή ανακαλύψτε τα μόνος σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτό και πείτε στον σύντροφό σας να σας δείξει με επιφωνήματα ή με λέξεις αν το ευχαριστιέται.

Αν χρησιμοποιείτε αναπνευστήρα, θα πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για τους περιορισμούς και τις ικανότητές σας. Παρά τους περιορισμούς αυτούς, έχετε πολλές δυνατότητες στο σεξ. Πολύ συχνά, τα άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές για να αναπνεύσουν θεωρούνται από τους άλλους ότι δεν μπορούν να κάνουν έρωτα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει! Το ότι οι αναπνευστικοί μυς κάποιου χρειάζονται βοήθεια, δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι μυς του δεν λειτουργούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν αναπνευστήρα είναι ότι πολλές φορές αυτός μπορεί να διπλώσει. Άλλο πρόβλημα είναι ο συγχρονισμός στο πότε θα φιλήσετε και θα γλείψετε με μια ανάσα ή πότε θα σας γλύψει και έπειτα θα τον γλείψετε κι εσείς με μια ανάσα. Δουλέψτε τον συγχρονισμό μαζί και πριν το καταλάβετε θα έχετε μάθει πότε να φιλάτε, να γλείφετε, να ρουφάτε και πότε να αναπνέετε. Είναι σαν να μαθαίνετε πότε θα μασάτε μια τσίχλα και θα τρίβετε την κοιλιά σας ταυτόχρονα, μόνο που είναι πιο ευχάριστο. Αν πραγματικά αγαπάτε και φροντίζετε ο ένας τον άλλον, θα βρείτε τον χρόνο να επεξεργαστείτε μαζί τις λεπτομέρειες.

One-night-stand με ανάπηρους γκέι

disabled-sex-04

Ακόμα κι αν δεν επιθυμείτε να αποκτήσετε στενή σχέση με κάποιο ανάπηρο άτομο, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί του για να νιώσετε κι εσείς εσωτερική ικανοποίηση και την ευχαρίστηση ότι το κάνετε από ενδιαφέρον για τον άλλον. Απλά μην απορρίπτετε την πιθανότητα να κάνετε έρωτα με κάποιον που έχει κάποια σωματική αναπηρία.

Κάθε γκέι ανάπηρος άντρας είναι διαφορετικός. Αν δεν απενοχοποιηθείτε και δεν τηρείτε θετική στάση απέναντι στον εαυτό σας και την αναπηρία σας, κανένας δεν θα θελήσει να σας γνωρίσει και να σας αντιμετωπίσει ως άτομο κι όχι ως αναπηρικό καρότσι. Αυτό είναι πολύ ταπεινωτικό και θλιβερό για τον οποιονδήποτε, ανάπηρο ή όχι.

Τα μη ανάπηρα γκέι άτομα θα πρέπει να καταλάβουν ότι ένας ανάπηρος άνθρωπος έχει κι αυτός την ανάγκη να τον αγαπήσουν, να τον αγγίξουν, να του φερθούν τρυφερά, κι επομένως δεν θα πρέπει να είναι αρνητικοί στην πιθανότητα να γνωρίσουν ένα τέτοιο άτομο. Αν βρείτε κάποιον που είναι γκέι και ανάπηρος, κι έχει αποδεχτεί πλήρως την ομοφυλοφιλία του και την αναπηρία του, είναι πιθανό να αναπτύξετε μια σοβαρή και οικεία ερωτική σχέση μαζί του για μια ζωή, ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, προσφέροντας αγάπη και ευτυχία ο ένας στον άλλον. Ο σκοπός της σχέσης είναι να μοιράζεστε αγάπη, ζεστασιά και αμοιβαία υποστήριξη. Όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό και μπορέσετε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση ενός ανάπηρου γκέι ατόμου, τότε ίσως μπορέσετε να είστε πιο ανοιχτοί στην πιθανότητα να αναπτύξετε ερωτική σχέση με κάποιο γκέι ανάπηρο άτομο. Εκτός από το σεξ, καταλάβατε ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι σεξουαλικής αλληλεπίδρασης με έναν ανάπηρο άντρα.

Όταν δείτε τον γκέι ανάπηρο σύντροφό σας ως ένα αξιόλογο και ιδιαίτερο άτομο που αξίζει να είστε μαζί του, όλες οι προσαρμογές που ίσως χρειαστεί να κάνετε για να απολαύσετε τον έρωτα μαζί του, θα αξίζουν τον κόπο και τον χρόνο σας, και δεν θα σας ενδιαφέρει που δεν είναι σωματικά αρτιμελής και υγιής με την κλασική έννοια του όρου. Το κλειδί για να το καταφέρετε αυτό είναι να μπορέσετε να αντιληφθείτε την ομορφιά, την ευγένεια και την αγάπη του για ζωή, καθώς και το πόσο ενδιαφέρεται για εσάς.

Περισσότερα για το σεξ και την αναπηρία

Διαβάστε στο disabled.gr

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 291 guests και κανένα μέλος