Η Γνώμη του 10%

Ο Πάπας δεν φοράει προφυλακτικό!

του Κύρου Κόκκα

pope-120Μας έχει συνηθίσει στο ρατσισμό και στο μίσος η Καθολική Εκκλησία. Τα ομοφοβικά σχόλια του Πάπα Βενέδικτου παραμονές Χριστουγέννων του 2008 [1] έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα χριστιανικής αγάπης σε γκέι και λεσβίες απανταχού της γης.

Τώρα στην πάγια επιθετική θέση της εκκλησίας κατά της ομοφυλοφιλίας προστέθηκε και η έτερη μεγάλης χριστιανικότητας θέση της απέναντι στο HIV/AIDS. Το ξέραμε από τον προηγούμενο Πάπα ότι κατά το Βατικανό τα προφυλακτικά δεν σταματούν το AIDS. Προφανώς με τις έρευνες που κάνει το Βατικανό μέσα στις εκκλησίες έχει καταλήξει στο σοβαρό αυτό συμπέρασμα, που περιέργως είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λεει η κοινή λογική, αμέτρητες μελέτες και η καθημερινή πράξη [2].

Ελπίζαμε ότι ο καινούργιος Πάπας θα ήταν πιο ανοιχτόμυαλος, λιγότερο υποκριτής και πιο προσγειωμένος. Κι όμως και υπό τον νέο ηγέτη της η Καθολική Εκκλησία επιμένει στην απύθμενη βλακεία της χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο: Με το που έφτασε στην Αφρική για περιοδεία, το πρώτο που βρήκε να πει σε μία ήπειρο με 23.000.000 άτομα μολυσμένα από τον ιό HIV και με 1.500.000 θανάτους από AIDS ετησίως [3], ήταν ότι το προφυλακτικό δεν προστατεύει καθόλου, αλλά αντίθετα επιδεινώνει την κατάσταση!!! [4]

Εμβρόντητοι άκουσαν τις δηλώσεις αξιωματούχοι υγείας και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δίνουν μάχη να πείσουν τον πληθυσμό να χρησιμοποιεί προφυλακτικά. Η κατακραυγή ήταν ομόφωνη και ήρθε από όλες τις πλευρές. Αγώνας ετών διαγράφηκε με μια μονοκοντυλιά από τον πνευματικό ηγέτη της Εκκλησίας της Αγάπης. Εκατομμύρια νέα κρούσματα αναμένεται να εμφανιστούν χάρις στην διορατικότητα, ειλικρίνεια, φιλανθρωπία και επιστημονικότητα του Πάπα Βενέδικτου.

Ο προηγούμενος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' είχε κατακτήσει τον επίζηλο τίτλο ότι με τις ενέργειές του (άρνηση της αποτελεσματικότητας του προφυλακτικού) συνέβαλε στη διάδοση του AIDS παγκοσμίως περισσότερο από όσο η πορνεία και το trafficking μαζί [5].

Ο τωρινός προφανώς αγωνίζεται να ξεπεράσει την δόξα του προκατόχου του.

ΥΓ. Ο Πάπας δεν είναι ο μόνος με παρωπίδες απέναντι στον HIV. Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιολογεί την απόλυση οροθετικού εργαζόμενου για να καθησυχάσουν οι συνάδελφοί του ανοίγει τον δρόμο για τη θεσμoθέτηση του ρατσισμού. Η «Σύνθεση Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση Έρευνα για το HIV/AIDS» διερευνά τον ενδεδειγμένο τρόπο διοργάνωσης μιας  αντίδρασης στην απόφαση.


[1] http://www.iht.com/articles/2008/12/22/europe/23pope.php

[2] http://www.fda.gov/oashi/aids/condom.htmlhttp://www.unfpa.org/hiv/programming.htm,

http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=30224&Cr=unaids&Cr1=

[3] http://data.unaids.org/pub/EPISlides/2007/2007_epiupdate_en.pdf

[4] http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=996532&lngDtrID=245

[5] http://www.spiked-online.com/Articles/0000000CA993.htm

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 guests και κανένα μέλος