Η Γνώμη του 10%

To 10% μεγαλώνει

του Λύο Καλοβυρνά

 

080908-10percent-changes-120Τέτοια εποχή πριν από δύο χρόνια ανακοινώσαμε τη διακοπή της έντυπης έκδοσης του 10% λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ήταν μια απόφαση που μας δυσκόλεψε πολύ, αλλά το έντυπο 10% ήταν μια ακριβή έκδοση και δεν μπορούσαμε πλέον να τη στηρίζουμε.

Δεν το βάλαμε, όμως, κάτω. Σχεδόν όλοι οι συντάκτες και συντάκτριες συνεχίσαμε να δουλεύουμε εθελοντικά και το 10% συνέχισε να εκδίδεται στο διαδίκτυο, χωρίς να μειώσει ούτε την ύλη του ούτε, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, την ποιότητά της.

Ακόμη κι αν μια έντυπη έκδοση είναι προτιμότερη, καθώς ένα χάρτινο περιοδικό μπορείς να το διαβάζεις όπου και όποτε θέλεις, η διαδικτυακή έκδοση του 10% δέχεται καθημερινά γύρω στους 1.000 επισκέπτες.

Γιατί βγάζουμε το 10%; Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κυκλοφορούν τέτοια περιοδικά, επειδή ως κοινότητα έχουμε ανάγκη από εικόνες που μας παρουσιάζουν όπως είμαστε πραγματικά και όχι σαν άρρωστους, κακομοίρηδες, καρικατούρες. Χρειαζόμαστε σωστή πληροφόρηση, πέρα από τους μύθους και τις ιδεοληψίες που κυκλοφορούν για τους γκέι άντρες και γυναίκες.

Αυτά τα δύο χρόνια το 10% έκανε μια σειρά από εκτενή αφιερώματα σε θέματα που θεωρούμε σημαντικά για τους γκέι άντρες και γυναίκες: HIV/AIDS, πίστη και ομοφυλοφιλία, γεννιόμαστε ή γινόμαστε, και τώρα, στο 23ο τεύχος, στις γκέι σχέσεις.

Φέτος το 10% μεγαλώνει. Πραγματοποιώντας την παλιά επιθυμία πολλών αναγνωστών να μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, ξεκίνησε το φόρουμ, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και το τσατ. Μέσα στον χειμώνα θα είναι δυνατή και η δημιουργία προφίλ.

Κι ακόμη, προσθέσαμε νέες σελίδες και δυνατότητες:

Τι τρέχει;
Καθημερινά δημοσιεύεται ειδησεογραφία, με ειδήσεις που μας αφορούν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έξω γρήγορα
Σε αυτή τη στήλη αναρτώνται όλες οι εκδηλώσεις της πόλης που έχουν ομοερωτικό ενδιαφέρον.

Καλή Νεράιδα reloaded
Η αγαπημένη στήλη συμβουλών της Καλής Νεράιδας ανανεώνεται πλέον κάθε εβδομάδα με τα γράμματα που στέλνετε και τις απαντήσεις της.

Η Καλύτερη Νεράιδα
Η Καλή Νεράιδα απέκτησε ανταγωνισμό. Ποια είναι καλύτερη από την Καλή Νεράιδα;

Η γνώμη του 10%
Κάθε εβδομάδα δημοσιεύεται ένα άρθρο γνώμης και επικαιρότητας.

Λέξεις-κλειδιά
Ήδη μπορείτε να αναζητήσετε το άρθρο που σας ενδιαφέρει με βάση λέξεις-κλειδιά, που θα σας παραπέμπουν σε άλλα σχετικά άρθρα σε όλα τα τεύχη του 10%.

Σχολιασμός στα άρθρα μας
Σε κάθε άρθρο του 10% θα μπορείτε να προσθέτετε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις.

Κοινότητα
Πολύ σύντομα το 10% θα φιλοξενεί άλλες οργανώσεις και φορείς του γκέι, λεσβιακού και τρανσέξουαλ χώρου της Ελλάδας. Στις σελίδες τους, οι οργανώσεις θα δημοσιεύουν ό,τι επιθυμούν.

Γράψτε μας τα σχόλια και τις ιδέες σας στο φόρουμ του 10%.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 164 guests και κανένα μέλος