Η Γνώμη του 10%

Ανεργία όχι λόγω κρίσης αλλά λόγω καταπίεσης

work groupΤο ότι είμαστε λεσβίες, τρανς, γκέι, κουήαρ δεν αφορά το κρεβάτι μας, αλλά όλη μας τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Και δυστυχώς για κάποιες/ους από μας αυτό σημαίνει ότι η καθημερινότητά μας είναι αβίωτη – με τη θεμελιώδη έννοια του βιοπορισμού.

Η κρίση δεν επηρεάζει όλους το ίδιο. Υπάρχουν διαφορές ταξικές, υπάρχουν διαφορές έμφυλες αλλά υπάρχουν και διαφορές λόγω ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ειδικά τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν πάρα πολλές διακρίσεις στον χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται είτε να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα φύλου είτε να βγουν εκτός αγοράς εργασίας και να εξωθηθούν σε λύσεις ανάγκης. Όμως και οι γκέι γυναίκες και άντρες που δεν πληρούν τα κοινωνικά πρότυπα για το πώς πρέπει να δείχνουν το φύλο τους, συχνά αντιμετωπίζουν άσχημες συμπεριφορές και υφίστανται έναν άτυπο αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους δημιουργήθηκε μια ομάδα με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που ανήκουν στη λοατ κοινότητα να βρουν εργασία.

Πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ;

Είναι απλό: Όταν χρειάζεστε κάποια υπηρεσία –από κομμωτήριο, μέχρι μεταφράσεις μέχρι καθαρισμούς και μαθήματα ή ό,τι άλλο χρειάζεστε– μπείτε στη σελίδα της ομάδας στο facebook και αναφέρετε τι αναζητάτε. Είναι πιθανό και εσείς να κάνετε τη δουλειά σας και να βοηθήσετε έναν άνθρωπο, που δύσκολα βρίσκει εργασία λόγω της ταυτότητας φύλου του ή του σεξουαλικού προσανατολισμού του.

Μπορεί εσείς να μη χρειάζεστε κάτι, αλλά να γνωρίζετε κάποια/ον που να χρειάζεται. Ειδοποιήστε!

Η ομάδα σε ΛΟΑΤΚΙ+ εργασιακής υποστήριξης δημιουργήθηκε στον Δεκέμβριο του 2015 με τους εξής στόχους:

1) να ενημερωνόμαστε για ζήτηση εργασίας σε lgbtqi+ friendly επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

2) να ενημερωνόμαστε για προσφορά εργασίας από lgbtqi άτομα

3) να κάνουμε επαφές και οικονομικές συνεργασίες

4) να αναπτύξουμε οικονομικές δραστηριότητες ή κολεκτίβες εργασίας

5) να αλληλοενημερωνόμαστε για για τρανς/ομοφοβικές απολύσεις, τα δικαιώματά μας και τις δυνατότητες που έχουμε, καθώς και να δικτυωθούμε για νομική υποστήριξη σε ομαδικό επίπεδο

6) να αλληλοενημερωνόμαστε για διάφορες δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης και προγράμματα από φορείς κοινωνικής μέριμνας

7) να στήσουμε μια ομάδα αλληλοϋποστήριξης για θέματα ενδοεργασιακού ρατσισμού και  εκφοβισμού αλλά και γενικότερα για ψυχολογική υποστήριξη

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος