Η Γνώμη του 10%

Συμβουλές του κώλου: Βάλ' τες εκεί που ξέρεις!

arse 15Δεν ξέρουμε γιατί ο προστάτης έχει τόσες απολήξεις νεύρων, αλλά είναι πολύ έξυπνο και ηδονικό ντιζάιν. Είτε είναι δάχτυλο, πέος, δονητής είτε γροθιά, το τι συμβαίνει από τη στιγμή που μπει στον κώλο σου είναι περίπου ίδιο. Ας πάρουμε λοιπόν την περίπτωση που σου βάζουν ένα πέος δεκαεπτά εκατοστών:

Χαλάρωσε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να χαλαρώσεις τον έξω σφιγκτήρα για να επιτρέψεις στο πέος να μπει στον πρωκτό. Το χάιδεμα και το δούλεμα της κωλοτρυπίδας με τα δάχτυλα ή τη γλώσσα βοηθάνε να ανοίξει η τρύπα. Αν ο εραστής σου είναι άμαθος, άγαρμπος ή βίαιος και δεν σου ανοίγει με δάχτυλο την τρύπα, άνοιξέ την εσύ για να την προετοιμάσεις για το πέος του.

Λίπανε

Το λιπαντικό γι’ αυτόν τον σκοπό είναι όχι μόνον απολύτως απαραίτητο, αλλά και πολύ πιο ευχάριστο και ασφαλές από το σάλιο, το οποίο στεγνώνει αμέσως. Ο πρωκτός και το ορθό, μπορούν να τεντωθούν πολύ, αλλά θα συσταλθούν αυτόματα έτσι και πονέσεις. Χωρίς λιπαντικό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σπάσει το προφυλακτικό. Επίσης είναι πιο πιθανό να τραυματιστείς. Αλλά προσοχή, μόνο υδατοδιαλυτά λιπαντικά (τύπου ΚΥ, Durex Play). Ποτέ βαζελίνη, λάδι, βούτυρο, κρέμα γιατί καταστρέφουν το προφυλακτικό.

Διάλεξε στάση

Ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να τον πάρεις μέσα σου είναι να καβαλήσεις τον εραστή σου και καθίσεις εσύ πάνω στο πέος του, ανοίγοντας την κωλοτρυπίδα για να μπει. Έτσι ελέγχεις εσύ το πόσο αργά ή γρήγορα μπαίνει και δεν κινδυνεύεις να πονέσεις ή να τραυματιστείς.

Ως τον πάτο

Μπορείς επίσης να βάλεις το πέος ακόμα πιο μέσα στο ορθό, περίπου στα δέκα με δεκαπέντε εκατοστά. Ανάλογα με την κλίση του, μπορείς να τρίψεις και να διεγείρεις τον προστάτη που βρίσκεται πίσω από τα τοιχώματα του ορθού. Σε συνδυασμό με ό,τι συμβαίνει ήδη στον πρωκτό σου, η διέγερση του προστάτη θα σε κάνει να χύσεις. Αν το πέος που σε πηδάει είναι πάνω από 20 εκατοστά και το πάρεις όλο μέσα, το κεφάλι του θα φτάσει στον έσω σφιγκτήρα. Αν το πέος τον χτυπήσει ή χτυπήσει κάποια από τα νεύρα στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλη δυσφορία. Και ο έσω σφιγκτήρας πρέπει να χαλαρώσει. Πρέπει να ανοίξει με το μαλακό, αργά-αργά και όχι με το ζόρι. Ένα μεγαλύτερο πέος πιθανότατα θα περάσει τον έσω σφιγκτήρα, αλλά αυτό βέβαια εξαρτάται από την κατασκευή του κάθε ατόμου και τη στάση.

Πιο δυνατά!

arse 13Ακούγεται πολύ καυλωτικό το «μου τον έχωσε με τη μία και χωρίς σάλιο» αλλά στην πράξη δεν είναι καθόλου καυλωτικό, γιατί πρώτον πονάει, δεύτερον μπορείς να προκαλέσεις πληγή και αιμορραγία, τρίτον καθυστερεί η ηδονή μέχρι να περάσει ο πόνος.

Το αν θα πονέσεις ή θα κάνεις πληγή έχει να κάνει με το πόση βία μπαίνει ή βγαίνει κάτι στον κώλο σου, ειδικά αν ο σφιγκτήρας σου είναι κλειστός ή ανέτοιμος. Αν ο δονητής χτυπήσει έναν μυ, ο μυς θα συσπαστεί και θα σφιχτεί, κάνοντας δύσκολη τη διείσδυση. Και φυσικά πονάει!

Αν χώσεις το πέος σου στον κώλο του συντρόφου σου πριν χαλαρώσει ο έξω σφιγκτήρας θα πονέσει πολύ και, άσχετα με το τι λένε οι τσόντες, μπορεί να προκληθούν ζημιές που δεν θα επουλωθούν εύκολα (π.χ. ραγάδα πρωκτού).

Πώς βάζω το προφυλακτικό;

Όταν φοράς προφυλακτικό, να πιέζεις το μικρό φούσκωμα που έχουν στην κορυφή τους ώστε να φεύγει ο αέρας από μέσα του όταν το φοράς στο κεφάλι του πέους σου. Διαφορετικά μπορεί να σπάσει. Αν γουστάρεις το πολύ δυνατό γαμήσι, να προτιμάς τα προφυλακτικά που λένε extra strong, διότι σπάνε πιο δύσκολα και άρα είσαι πιο ασφαλής.

Όταν πηδάμε κάποιον και μετά θέλουμε να πηδήξουμε και κάποιον άλλον, πρέπει να φορέσουμε καινούργιο προφυλακτικό. Ο κανόνας είναι: κάθε κώλος και καινούργιο προφυλακτικό. Ομοίως, αν χρησιμοποιούμε γάντια πρέπει να χρησιμοποιούμε καινούριο γάντι για κάθε σύντροφο. Το ίδιο ισχύει με τους δονητές και ό,τι άλλο χώνουμε στον κώλο κάποιου.

Δέρμα, χέρια, δάχτυλα και νύχια

Τα χέρια σου πρέπει να είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Το δέρμα πρέπει να είναι υγιές, χωρίς σκισίματα, πληγές ή γρατσουνιές. Τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά, κοντά και λιμαρισμένα για να μη γδέρνουν. Οι παρανυχίδες (εκεί όπου το δέρμα συναντά το νύχι) πρέπει να είναι λείες και αρραγείς (χωρίς σκισίματα ή αίμα).

Πρέπει να φοράς γάντια αν το δέρμα σου έχει αμυχές, πληγές ή γδαρσίματα ή αν οι παρανυχίδες σου είναι σκισμένες ή αν τα νύχια είναι φθαρμένα ή τραχιά. Κι αυτό επειδή το φθαρμένο ή σπασμένο δέρμα είναι πιο πιθανό να αποτελεί πύλη εισόδου για μολύνσεις. Το αίμα, το σπέρμα και τα κόπρανα μπορεί να είναι μολυσμένα με HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα, η βλεννόρροια, η σύφιλη και ο έρπης.

Ενα Boeing 747 στον κώλο σου

arse 10Ίσως σκέφτεσαι ότι μεγαλύτερο ίσον καλύτερο, αλλά να θυμάσαι ότι η μόνη περιοχή που είναι ευαίσθητη στην αφή είναι τα πρώτα πέντε εκατοστά. Εκεί νιώθεις τη μεγαλύτερη ηδονή. Το ορθό έντερο, που είναι πιο μέσα, είναι ευαίσθητο μόνο στη διαστολή (τέντωμα), όχι στο μήκος.

Αν είσαι καινούριος στα πρωκτικά παιχνίδια, ένας ασφαλής τρόπος να εξερευνήσεις τον κώλο σου είναι οι δονητές, ώστε να μάθεις ποια είναι τα όριά σου

Το ιδανικό μέγεθος και σχήμα

Τα αιχμηρά, σκληρά ή κρύα αντικείμενα είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν τον κώλο σου να συσπαστεί και να προκαλέσουν ζημιά. Πιο κατάλληλοι είναι οι ευλύγιστοι, απαλοί και ζεστοί δονητές ή αντικείμενα σε σχήμα δονητή.

Ποιον δονητή να διαλέξω;

Οι δονητές είναι φτιαγμένοι από συνθετικά ελαστικά και βγαίνουν σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Πριν αγοράσεις πρέπει να ξέρεις τι ζητάς. Για παράδειγμα, δονητές με φαρδιά βάση τεντώνουν και διεγείρουν τον πρωκτό. Αν θέλεις να ερεθίσεις τον προστάτη σου χρειάζεσαι έναν δονητή που είναι μακρύτερος και λεπτότερος.

Τους δονητές με αρχίδια ή βάση είναι πιο εύκολο να τους κρατάς χωρίς να σου φύγουν. Τα butt plug (σφήνες κώλου) είναι μικρότερα και κοντόχοντρα, μένουν μέσα (μέχρι να τα βγάλεις) και σε βοηθούν να κρατήσεις την τρύπα σου ανοιχτή. Τα δάχτυλα, παρότι είναι μικρά, στην ουσία λειτουργούν σαν δονητές.

Πώς να τον χρησιμοποιήσω;

Το να χώνεις το δάχτυλό σου στον κώλο κάποιου και μετά να το βάζεις στο στόμα σου, το να κάνεις γλειφοκώλι ή να χρησιμοποιείς τον ίδιο δονητή με τον εραστή σου είναι σχετικά επικίνδυνο και για τους δυο σας, επειδή (αν υπάρχουν πληγές) μπορεί να μεταδώσετε τον HIV ή άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

arse 14Είναι απίθανο να φορέσουμε γάντια στα δάχτυλά μας όταν τα χώνουμε στον κώλο μας, αλλά πρέπει να τα πλύνουμε πολύ καλά αν μετά θέλουμε να τα χώσουμε στον κώλο κάποιου άλλου. Το ίδιο ισχύει αν βάλαμε δάχτυλο σε κάποιον άλλον και μετά θέλουμε να βάλουμε δάχτυλο στον εαυτό μας. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα προφυλακτικό, αλλάζοντάς το για κάθε εραστή.

Τι (δεν) βάζουμε;

Το να βάζεις πράγματα στον κώλο σου είναι πολύ ερεθιστικό. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ό,τι μπαίνει, βγαίνει κιόλας.

Στον κώλο σου μπορείς να βάλεις πολλά αντικείμενα, αλλά δεν βγαίνουν όλα εξίσου εύκολα. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι με ανοιχτό στόμιο μπορεί να δημιουργήσει κενό αέρος, με αποτέλεσμα να κολλήσει και να μη βγαίνει με τίποτα. Τα γυάλινα αντικείμενα (κυρίως αυτά από λεπτό γυαλί) είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, διότι μπορεί να σπάσουν από την πίεση του κώλου και γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ κακή ιδέα να χώνεις λάμπες, ποτήρια, μπουκάλια ή πολυελαίους.

Οι δονητές μπορεί πολύ εύκολα να γλιστρήσουν από το χέρι σου και μετά να μη βγαίνουν όσο και να σφιχτείς. Το να φτάσεις κακήν-κακώς στο Πρώτων Βοηθειών μπορεί να είναι πρωτότυπη εμπειρία, αλλά αν δεν σ’ τον βγάλουν γρήγορα, ο δονητής θα συνεχίσει να δονείται μέσα σου μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες. Οι μπανάνες, τα καρότα και τα άλλα ζαρζαβατικά, πολλές φορές είναι ψεκασμένα με φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Τουλάχιστον, πλένε τα ή φόρεσέ τους προφυλακτικό πριν τα χρησιμοποιείς και πάντα με προσοχή, γιατί μπορεί να σου γλιστρήσουν. Το να προσπαθούν να σου βγάλουν λάμπες, μπανάνες, cockring, μπουκαλάκια ή βαζάκια στις τρεις τα ξημερώματα στα Επείγοντα, είναι κάθε άλλο παρά ερεθιστικό. Άσε που είναι επίσης επικίνδυνο. Και ναι, συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ' ό,τι φαντάζεσαι.

Ωχ σφήνωσε!

Αν χώσεις κάτι και μετά δεν βγαίνει, ίσως καταφέρεις να το βγάλεις πριν χρειαστεί να πας στα Επείγοντα. Βέβαια, μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς πιθανότατα θα έχεις αγχωθεί και πανικοβληθεί, με αποτέλεσμα ο σφιγκτήρας σου να έχει σφίξει. Πρέπει να χαλαρώσεις και να χρησιμοποιήσεις πολύ λιπαντικό (εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βαζελίνη που κανονικά απαγορεύεται γιατί χαλάει τα προφυλακτικά).

Χαλάρωσε με το μαλακό τους μύες και μη βιάζεσαι. Μπορείς επίσης να περιμένεις και να το αποβάλλεις φυσικά, αλλά θυμήσου να έχεις βάλει πολύ λιπαντικό για να γλιστρήσει. Ωστόσο, αν αιμορραγείς ή νιώθεις πόνο ή δυσφορία αναζήτησε αμέσως ιατρική βοήθεια.

arse 12Μπορεί να πάθω κάτι απ’ το πρωκτικό σεξ;

Παίρνοντας λογικές προφυλάξεις μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από HIV/ΣΜΝ. Επιπλέον, αποκτώντας καλύτερη γνώση του πεπτικού μας συστήματος και της λειτουργίας του κώλου μας, μαθαίνουμε πώς να τα φροντίζουμε καλύτερα.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι το πήδημα, η χρήση δονητών και ιδιαίτερα το φίστινγκ σταδιακά μειώνουν την ελαστικότητα και τον συντονισμό των σφιγκτήρων και μπορεί τελικά να επιφέρουν μόνιμη βλάβη, προκαλώντας προβλήματα στην αφόδευση ή και ακράτεια. Σίγουρα υπάρχουν άντρες με κώλους σαν το φαράγγι της Σαμαριάς, γεγονός που ίσως να είναι αποτέλεσμα υπερβολικής χρήσης. Ωστόσο, η σεξουαλική επαφή από τον πρωκτό ΔΕΝ προκαλεί ακράτεια.

Αίμα και τραυματισμοί

Κατά τη διάρκεια του σεξ ή μετά, μπορεί να δεις λίγο αίμα πάνω στο προφυλακτικό. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο και δεν είναι απαραιτήτως λόγος να σταματήσουμε, τουλάχιστον όχι αμέσως. Από την άλλη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει ήδη γίνει τραυματισμός. Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει γάντια ή τα χέρια σου έχουν αμυχές ή πληγές υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης HIV/ΣΜΝ.

Αν το αίμα είναι πιο παχύρρευστο ή πιο σκούρο πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις αυτό που κάνεις. Αν υπάρχει πόνος, δυσφορία ή συνεχής αιμορραγία, πήγαινε αμέσως σε γιατρό ή νοσοκομείο. Μερικές φορές μπορεί να περάσουν αρκετές ώρες πριν συνειδητοποιήσεις ότι έγινε ζημιά. Ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα περιλαμβάνουν πυρετό, επίμονο πόνο ή δυσφορία (στον πρωκτό ή στην κοιλιά), εφίδρωση, ναυτία ή αδυναμία.

Αν έχεις αμφιβολίες ζήτα συμβουλές ή βοήθεια.

Επειδή δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πρωκτικού σεξ, οι ακόλουθες βασικές συμβουλές είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο να το παρακάνεις και να μην το κάνεις καθόλου:

  1. Μην κακομεταχειρίζεσαι στον κώλο σου – θα σου χρειαστεί και στο μέλλον.
  2. Φέρσου στον κώλο σου με φροντίδα και σεβασμό.
  3. Άκου αυτό που σου «λέει» το σώμα σου.
  4. Αν έχεις ενδοιασμούς για κάτι, μην το κάνεις.
  5. Προετοίμαζε με φροντίδα τον κώλο σου για το γαμήσι.
  6. Μην κάνεις τίποτα που προκαλεί πολύ πόνο ή δυσφορία.
  7. Ό,τι χώνεις στον κώλο σου, μπορεί να γλιστρήσει από τα χέρια σου κι ύστερα να μην μπορείς να το βγάλεις.
  8. Να ανταποκρίνεσαι αμέσως σε όποια προβλήματα ή επιπλοκές.
  9. Κάνε τακτικά τσεκάπ σε γαστρεντερολόγο/πρωκτολόγο.

Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο 10% τον Φεβρουάριο του 2007.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος