Η Γνώμη του 10%

Online dating: οδηγός επιβίωσης

Από τη Μελίτα Σκαμπώ

Σιγά-σιγά, τα περιοριστικά μέτρα λόγω του COVID-19 την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Οσο περνούν οι μέρες, τόσο η δίψα για κοινωνικοποίηση μεγαλώνει. Μαζί, επανέρχεται και η ανάγκη για νέες γνωριμίες, φλερτ, ραντεβού και σεξ. Τι γίνεται όμως όταν το online dating μάς κάνει νερά και τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε περισσότερες επιτυχίες; Ο παρακάτω σύντομος οδηγός περιέχει tips, dos and dont's και μικρές συμβουλές για να απολαύσετε το online παιχνίδι καλύτερα!

Τα λόγια είναι περιττά.
Οχι ακριβώς, αλλά περίπου. Τα μακροσκελή προφίλ με τον ατελείωτο κατάλογο πληροφοριών για τους φίλους, την εργασία και το χρυσόψαρό σας είναι κάπως ντεκαβλέ. Αποφύγετε να γράψετε για τα παιδικά σας χρόνια στην Πυργίτσα Ιωαννίνων και περιοριστείτε σε θέματα που αφορούν το τώρα. Οι μικρές προτάσεις με συμπυκνωμένο περιεχόμενο αποδίδουν και δεν κουράζουν.

Γράψτε τι θέλετε και όχι τι δεν θέλετε.
Αντισταθείτε στην στριγκή φωνή της κυρίας Νίτσας από το Κωνσταντίνου κι Ελένης και απομακρυνθείτε απο τα κεφαλαία του τύπου ΟΧΙ στους 03.05.2020.bψηλούς, ΟΧΙ στους κοντούς, ΟΧΙ στα μέτρια αναστήματα, ΟΧΙ άλλο κάρβουνο, και γράψτε με ψυχραιμία τι ακριβώς αναζητάτε. Μιλήστε ειλικρινά για αυτό που θέλετε να βρείτε, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε πλήρη σιγουριά.

Πετάξτε τα greeklish στα σκουπίδια.
Δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά αλλά στις περιπτώσεις που απλά βαριόμαστε να αποκτήσουμε επαφή με τη γραμματική. Αν είστε απο τους τύπους που θέλετε να πηγαίνετε κόντρα στους κανόνες πάω πάσο, απλά σκέφτείτε το διφορούμενο νόημα που βγάζει η πρόταση 8elw kapoion na mou xysei tin plati.

Ταιριάξτε λόγο και εικόνα.
Αν γράφετε οτι θέλετε να γνωρίσετε την μοναδική αγάπη κάτω απο τ'αστέρια, στην ντουλάπα σας υπάρχει ήδη ραμμένο νυφικό και στη φωτό έχετε το κωλί σας να γλυκοχαράζει, τότε σόρρι το πάτε λάθος! Βρείτε μια φωτό που ταιριάζει στο νόημα των όσων γράφετε και αποτρέψτε μελλοντικές συγχύσεις επισκεπτών που ως τώρα νομίζουν οτι το προφίλ ανήκει σε διχασμένη προσωπικότητα.

Δείξτε τον πραγματικό εαυτό σας.
Αν μοστράρετε το μουτράκι σας χρησιμοποιήστε μια πρόσφατη φωτογραφία. Σίγουρα στις διακοπές του 2016 στη Μάλτα ήσασταν στα καλύτερα σας αλλά τώρα έχετε παχύνει λιγάκι. Μαντέψτε: εκείνος που θα σας συναντήσει απο κοντά θα καταλάβει την πλεκτάνη που στήσατε και θα σας αφήσει στα κρύα του λουτρού. Το ίδιο θα συμβεί αν χρησιμοποιείτε άπειρα beauty φίλτρα που σας κάνουν να μοιάζετε λιγότερο με εσάς και περισσότερο με την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αφήστε πίσω τους πρώην.
Ναι, η Γωγώ και ο Παύλος σας κεράτωσαν γιατί ήταν μαλακομπουκωμένοι αλλά μην το γράψετε. Αφήστε τις γκρίνιες και την οργή για τους πρώην εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για τον επισκέπτη του προφίλ σας να διαβάζει τις κατάρες σας προς εκείνους που σας πλήγωσαν. Εφαρμόστε πιο κυριλέ στάση και φυλάξτε το δάκρυ για όταν θα έχετε γνωρίσει καλύτερα το νέο γκομενάκι.

Και τέλος:

Συγκρατήστε την επιδειξιομανία σας.
Μην στέλνετε φωτό με ψωλή/μουνί/κωλί εκτός αν σας ζητηθούν. Ακόμα χειρότερο είναι να στέλνετε χωρίς καν να έχετε ξεκινήσει μια τυπική κουβεντούλα με το πρόσωπο. Κάποιοι αγριεύονται και άλλοι απλά δεν ενδιαφέρονται. Μην τρίβετε στη μάπα τους τις ρώγες σας, όσο θελκτικές κι αν τις θεωρείτε.

Καλές επιτυχίες!

03.05.2020.c

 

 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος