Η Γνώμη του 10%

15 Drag Queens μιλούν στο 10%!

Έπειτα απο το κάλεσμά μας, drag queens από όλη την Ελλάδα (και μία απο την Κύπρο!) ανταποκρίθηκαν με χαρά σε αυτή τη συλλογική συνέντευξη που περιέχει μόνο μια ερώτηση: τι είναι το drag για εσένα; H κάθε απάντηση είναι μοναδική, όπως όλως οι queens άλλωστε!
Απολαύστε λοιπόν δεκαπέντε μοναδικές προσωπικότητες και κλέψτε λίγη απο την λάμψη τους!

Κάνοντας κλικ στο όνομα της κάθε queen, θα μεταφερθείτε στο προσωπικό της προφίλ στο instagram. 

aphrodite01Aphrodite HGW
Το drag ήρθε στη ζωή μου σε μία πολύ σκοτεινή (προσωπική) περίοδο και κατάφερε να μου δώσει φως και ελπίδα. Κατάφερε να με βγάλει από τη μαυρίλα μου και να μου προσφέρει μία δημιουργική δίοδο έκφρασης και εκτόνωσης. Πλέον το drag είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Όταν βρίσκομαι πάνω στα τακούνια μου δεν με φοβίζει τίποτα και μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο. 

atossa01Άτοσσα
   
Το ντραγκ είναι η διέξοδος μου να επικοινωνήσω εικόνες και ιστορίες που έχω στο μυαλό μου, αισθητικές με τις οποίες θέλω να πειραματιστώ, τρόπος να ψυχαγωγήσω και να συνδεθώ με τους ανθρώπους. Μου δίνει την ευκαιρία να θίξω ακτιβιστικά ζητήματα με μη λεκτική επικοινωνία. Η εικόνα για μένα είναι πιο δυνατή από τις λέξεις και αφήνει περιθώριο για συμβολισμούς, για κατά το δοκούν ερμηνεία από κάθε άνθρωπο ξεχωριστά που παρακολουθεί το σόου και για μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης για το άτομο που τη δημιουργεί. Είναι η μορφή τέχνης που μου δίνει τη δυνατότητα να την προσεγγίσω όσο πιο ολιστικά γίνεται. Είναι η πηγή της δύναμης μου κι εγώ ειμαι η πηγή της δύναμης της Άτοσσας. 

Αν θα μπορούσα να σας βάλω στο μυαλό μου έστω για λίγο θα σας έλεγα οτι το drag για εμένα είναι το σημείο συνάντησης της θηλυκής μου πλευράς με την δίψα για τέχνη που με έχει κατακλύσει τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία του είναι ένα γλυκό ραντεβού στο οποίο ερωτεύομαι εγώ τον εαυτό μου και γίνομαι η μούσα μου. Μέσα από το ταξίδι μου (που ακόμη βρίσκομαι στην αρχή) θα ήθελα να κάνω κάποια άτομα να αγαπήσουν τον εαυτό τους,να βγάλουν από πάνω τους τα κόμπλεξ που τους έχει φυτέψει η κοινωνία και να κυνηγήσουν τα πιστεύω τους.
 
congratsulation
Congra Tsulation
Έχοντας μεγαλώσει σε μια κλειστή κοινωνία της επαρχίας όπου κάθε στοιχείο διαφορετικότητας ήταν κάτι "νοσηρό" , το ντραγκ ήρθε στη ζωή μου σε μια φάση αλλαγής, ωρίμανσης και απελευθέρωσής μου. Ερχόμενος σε επαφή με το ήδη τότε υπάρχον Haus of karma, με δέχτηκαν σε αυτή την όμορφη οικογένεια και μου άνοιξε μια πόρτα καλλιτεχνικής και προσωπικής έκφρασης. Πέραν του ότι ο βασικός λόγος που το ξεκίνησα ήταν η ανάγκη μου για καλλιτεχνική διέξοδο και για διασκέδαση/επαφή με το κοινό, έγινε επιπλέον όπλο στη φαρέτρα μου ενάντια στην καταπίεση είτε αυτή προέρχεται από ένα σύστημα είτε απο μια κοινωνία είτε από την ίδια μας την εαυτή. Το πώς η περσόνα της Congra με βοήθησε και εκτός Ντράγκ στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και της χειραφέτησης, ούτε που το φανταζόμουν!
Το drag για μένα είναι μια μορφή ελευθερίας που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν στη ζωή μου. Είναι έκφραση, επικοινωνία και δημιουργία. Ιδανικά είναι μια δήλωση ενάντια σε διαφορετικές μορφές καταπίεσης που βιώνει το καθένα από μας. Ο συνδυασμός της drag περσόνας μου με τον καθημερινό μου εαυτό με έκανε καλύτερη και πιο δυναμική όποτε είναι και μια μορφή ψυχοθεραπείας. Τέλος είναι αποδοχή γιατί μέσα από όλο αυτό απέκτησα μια δεύτερη οικογένεια που αγαπώ απίστευτα και με ολοκληρώνει.
 
Το drag είναι μια χρωματιστή και φανταχτερή έκφραση του πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την
πραγματικότητα. Είναι η μεταμόρφωση μας σε μια extravagant περσόνα που γεμίζει χαρά και ζωντάνια στο κόσμο. Είναι μια μπουνιά στην "κανονικότητα" της κοινωνίας. Είναι μια δύναμη γεμάτη ιστορία, χαρά , γκλίτερ και περηφάνια.

foxy01Foxy Fawx
Το drag για εμένα είναι μια ανεξήγητη αίσθηση ελευθερίας που με γοητέυει αφάνταστα. Το βλέπω σαν εργαλείο έκφρασης και δημιουργίας. Είναι μια μορφή ζωγραφικής τέχνης στην οποία ο καμβάς είσαι εσύ.

 
kangela01Kangela Tromokratisch
Η Καγγέλα είναι η σούπερ ηρωίδα που ούτε εγώ, ούτε ο υπόλοιπος κόσμος ξέραμε ότι χρειαζόμαστε. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, είναι μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσω όλες μου τις δεξιότητες και να ανακαλύψω άλλες ακόμα! Το drag για μένα είναι τέχνη, κοινωνικό μήνυμα, πολιτική κίνηση, κάτι πολυδιάστατο που ενώνει πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων!

 kharma01Kharma
Το drag για μένα είναι μια καλλιτεχνική έκφραση/επανάσταση! Μια απελευθέρωση των πιο κρυφών στοιχείων του εαυτού μου, στολισμένα με γκλίτερ. Mε την Kharma μπορώ να εκφραστώ με μουσική, χορό και μακιγιάζ και ταυτόχρονα, με την παρουσία της στην σκηνή, δίνω τον δικό μου αγώνα, κυρτώνοντας τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Το drag ουσιαστικά ως τέχνη, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό τον αγώνα στο να έχουν όλα τα LGBTQI+ άτομα ΦΩΝΗ και ίσα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο!

Killiah Kisskilliah1plus2
(sounds Kill-ee-ugh Kiss)
Το drag για εμένα είναι σαν ένα πολυδιάστατο πτυχίο που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μία persona με τη βούλα σου, κάνοντας excel σε διάφορους τομείς. Κάθε μέρα μπορείς να στήσεις το δικό σου πρωτόκολλο πειράματος και να έχεις άλλο αποτέλεσμα. Μπορείς να προσθέσεις μl σάτιρας, σταγόνες χορού ή οτιδήποτε άλλο θέλεις. Είναι ουσιαστικά κινούμενος ακτιβισμός που αν ήταν οντότητα θα φορούσε τουαλέτα από thrift shop με στάμπα "FUCK GENDER" και μετά θα πήγαινε στη Μιχαλακοπούλου για βρώμικο.

lala01Lala Kolopi
Το drag ήταν και είναι το ιδανικό μέσο στην προσπάθεια εξερεύνησης του φύλου (μου) και της έκφρασης του. Η σιγουριά, η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση που προσφέρει είναι τέτοια που βοήθησε σε μια πολύ δυσάρεστη στιγμή της ζωής μου να ορθοποδήσω και να νιώσω δυνατ@. Είναι ένας καμβάς που του δίνεις χρώμα σχήμα και μέγεθος κατά βούληση, όπως σου καπνίσει κάθε φορά. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, να είσαι οποι@ θέλεις, με όποιο τρόπο τ@ έχεις φανταστεί. Είναι σαν να είσαι επιβάτης, πιλότος και αεροσυνοδός ταυτόχρονα στην ίδια πτήση.

Melita Scabeau (Μελίτα Σκαμπώ)Melita01
Το drag είναι τέχνη, διασκέδαση, κοινωνική παρέμβαση και πολιτιστική θέση. Ταυτόχρονα είναι και απελευθέρωση, κυρίως ατομική και έπειτα συνολική. Χρειάζεται κότσια και αντοχές, μελέτη και υπομονή. Δεν θα ήμουν το ίδιο άτομο χωρίς το drag. Είναι ένα ταξίδι που με έχει οδηγήσει σε ανεκτίμητες στιγμές αυτογνωσίας. 

nicolenasty01Nicole Nasty
Το drag μου δίνει δύναμη να εκφράζομαι και να εξελίσσω τον εαυτό μου και την καλλιτεχνική μου πλευρά. Το να δημιουργώ μέσα απο το drag μου δίνει ελπίδα. Νιώθω ότι μέσα απο αυτό βάζω το λιθαράκι μου στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας. Σκοπός μας είναι να ψυχαγωγούμε το κοινό συμμετέχοντας κι εμείς μαζί.

NinaNai01Νίνα Νάη
Το drag ήρθε στη ζωή μου σε μια περίοδο μεγάλης επαγγελματικής και προσωπικής απογοήτευσης και για μένα ήταν μια μορφή ψυχοθεραπείας. Φτιάχνοντας τον χαρακτήρα τη Νίνας αποκάλυψα δικές μου προσωπικές φοβίες ή κολλήματα που είχαν σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα του φύλου και αυτό το ταξίδι με οδήγησε σε μια προσωπική απελευθέρωση. Από τα πρώτα μου βήματα στο drag είχα κοντά μου τα κατ'επιλογήν αδέρφια μου -με τα οποία και φτιάξαμε το haus of Karma- και βιώνουμε μια νέα μορφή οικογένειας, αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης που πολλ@ από εμάς δεν γνωρίσαμε από τις βιολογικές μας οικογένειες. Με την τριβή ανακάλυψα τις πολιτικές διαστάσεις του drag κι το ότι αποτελεί μια πολιτική δήλωση ενάντια σε ένα σύστημα εκμετάλλευσης, κόντρα στην πατριαρχία. Ήταν και ειναι μια τέχνη καθαρά πολιτική από την εποχή των balls των Αφροαμερικανών, Λατίνων gay, trans, genderqueer ατόμων, από το Stonewall μέχρι και τη δολοφονία της αδερφής μας Zackie Oh, είναι μια μορφή επανάστασης από ανθρώπους του περιθωρίου, απροσάρμοστους, μη "φυσιολογικούς".

paprika01Paprika
Mέσα από την περσονα της Paprika, εκφράζω πτυχές της προσωπικότητας μου που δυσκολεύομαι να βγάλω προς τα έξω στην καθημερινότητα. Μπορεί να είμαι afab (assigned female at birth) άτομο αλλά το drag είναι και για τα afab άτομα τρόπος έκφρασης της καλλιτεχνικής τους πλευράς. Επίσης το haus στο οποίο ανήκω, Haus of Karma, με έκανε να ξεδιπλώσω τον χαρακτήρα αυτό. Το drag, όπως κάθε άλλη μορφή τέχνης, μπορεί να περάσει πολύ ισχυρά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα και αξίζει να αναγνωριστεί από την ελληνική κοινωνία. Μέσα από το drag μου θέλω να ενθαρρύνω τον κόσμο να μη φοβάται και να τολμάει να είναι ο εαυτός του.

queens collage teliko

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος