Η Γνώμη του 10%

Συνένοχος σε έγκλημα

του Λύο Καλοβυρνά

ears-wallears-120«Μα γιατί δεν δίνεις τόπο στην οργή κι ασχολείσαι με τον κάθε κολλημένο που μισεί τους γκέι;» με συμβουλεύουν κάποιοι φίλοι, όταν μαθαίνουν για την αγωγή που κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, εναντίον της Σύνθεσης και εμένα επειδή καταγγείλαμε τις χυδαίες εκφράσεις μίσους με τις οποίες έλουσε τους γκέι συνάνθρωπούς του.

Μα δεν ασχολούμαι με τον κάθε κολλημένο. Αυτό έλειπε! Κάποιοι κολλημένοι, όμως, είναι σαν αρρώστια. Αν δεν τους σταματήσεις, μεταδίδουν την αρρώστια τους σε άλλους.

Με τον μητροπολίτη Πειραιώς ασχολούμαι επειδή αυτά που λέει είναι επικίνδυνα! Βλαβερά! Είναι ένας άνθρωπος σε θέση ισχύος, η οποία, κατά τεκμήριο, τού επιτρέπει να μιλάει σαν να ξέρει τι λέει. Υπάρχουν άνθρωποι που τον ακούνε και τον πιστεύουν· δίνουν βάση στα λόγια του, όσο αβάσιμα ή γελοία κι ας είναι, απλά και μόνο επειδή τυχαίνει να κατέχει αυτό το αξίωμα κύρους.

Ο Σεραφείμ λέει πράγματα πάρα πολύ επικίνδυνα για την κοινωνία. Οδηγεί γονείς να πιστεύουν ότι το γκέι παιδί τους είναι βαθιά άρρωστο και πρέπει οπωσδήποτε να το «θεραπεύσουν», με τραγικές συνέπειες για τον ψυχισμό του παιδιού. Οδηγεί άλλους γονείς να πετάξουν στον δρόμο το γκέι παιδί τους επειδή δεν αντέχουν να σηκώσουν την «αμαρτία».

Ακόμα χειρότερα, με τις απάνθρωπες ασχήμιες που λέει ο Σεραφείμ οδηγεί νέους γκέι άντρες και γυναίκες να πιστέψουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι. Ότι είναι κάτι λιγότερο από άνθρωποι - χωματοποιημένοι, ψυχανώμαλοι, ψυχασθενείς.

Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε πιο θρήσκα περιβάλλοντα, και τα λόγια των ιερέων επηρεάζουν κι αυτά και τους γονείς τους. Οι βαθύτατα απάνθρωπες και εξευτελιστικές εκφράσεις που εξαπολύει ο Σεραφείμ για τους γκέι καταστρέφουν σχέσεις, σημαδεύουν ανθρώπους, σπέρνουν μίσος και διχόνοια στην κοινωνία.

Όπως γράφει και ο Ιός της Ελευθεροτυπίας: «Η ρατσιστική προπαγάνδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συλλήβδην συκοφαντία τμημάτων του πληθυσμού και πρόκληση σε πράξεις εναντίον τους». Ο αντιρατσιστικός νόμος 927/1979 αναφέρει αυτολεξεί:

Άρθρο 1: «Όστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε δια του τύπου ή δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δύο ετών ή με χρηματικήν ποινήν ή και διά αμφοτέρων των ποινών τούτω».

Άρθρο 2: «Οστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε δια του τύπου ή δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου, εκφράζει ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρις ενός έτους ή χρηματικήν ποινήν ή και δια αμφοτέρων των ποινών τούτων».

Ο αντιρατσιστικός νόμος αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα και προστατεύει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από τη λεκτική βία που μετατρέπεται σε πραγματική. Δυστυχώς, ο αντιρατσιστικός νόμος 927 αφήνει ακάλυπτους τους γκέι άντρες και γυναίκες πολίτες αυτής της χώρας. Ειδάλλως ο Σεραφείμ αυτή τη στιγμή θα βρισκόταν στα δικαστήρια, επειδή προκαλεί κοινωνικό μίσος και προωθεί τη βία στην κοινωνία.

Να γιατί ασχολούμαι μαζί του. Ο ίδιος μου είναι αδιάφορος. Αν όμως άφηνα ασχολίαστα αυτά που λέει, θα συνέπραττα σε ένα έγκλημα.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 280 guests και κανένα μέλος