Η Γνώμη του 10%

Ρατσισμός - ενημέρωση, σημειώσατε 1

του Κύρου Κόκκα

 


 

aids-prejudice-120Είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Τρίτη, 17/2/09

Τίτλος: Έξαρση του AIDS λόγω ομοφυλοφιλίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Τρίτη ότι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών πυροδοτεί την εξάπλωση του ιού HIV και του AIDS στην Ασία, όπου η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί, εξαιτίας της πλημμελούς περίθαλψης των ομοφυλοφίλων. «Οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άτομα του ιδίου φύλου έχουν χαρακτηριστεί ως η ομάδα υψηλότερου κινδύνου για HIV/AIDS» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ στη Μανίλα.

«Η Ασία εκτιμάται ότι έχει το μεγαλύτερο αριθμό ανδρών που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες και ο οποίος εκτιμάται περίπου στα 10.000.000» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε εν όψει συνεδρίου για το θέμα αυτό, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Χονγκ Κονγκ.

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο 2007 για την κατάσταση του HIV/AIDS στην Ασία, έδειξε ότι στην Καμπότζη και το Βιετνάμ οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον ιό σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ στην Κίνα, ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό για τους ομοφυλόφιλους άνδρες είναι 45 φορές μεγαλύτερος.

Ο Οργανισμός λοιπόν προειδοποιεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί ραγδαία εξάπλωση του ιού, ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις, μόνο το 1% του ομοφυλόφιλου πληθυσμού λαμβάνει μέτρα προφύλαξης.

Στις χώρες Ασίας-Ειρηνικού, οποιαδήποτε προσφυγή σε υγειονομικές υπηρεσίες HIV/AIDS οδηγεί σε στιγματισμό για ομοφυλοφιλία και περιθωριοποίηση, γεγονός που εξηγεί και την έλλειψη παρόμοιων υπηρεσιών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

aids-prejudice-120Προφανώς ξύνοντας τη μύτη του, αν όχι τίποτε άλλο ο/η υπάλληλος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων διάβασε επί τροχάδην την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (αν την διάβασε), κατάλαβε ό,τι κατάλαβε, έκοψε ό,τι δεν τον/την ενδιέφερε και έβγαλε μια ζουμερή είδηση-λαβράκι, η οποία σε απλά ελληνικά λεει ξεκάθαρα: «ΚΑΙ στην Ασία οι πούστηδες φταίνε για την εξάπλωση του AIDS». Και αυτό με την αποστομωτική σφραγίδα του ΠΟΥ.

Είναι ενδιαφέρον όμως να δει κανείς τι ΔΕΝ έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ή καλύτερα τι αποφάσισε να λογοκρίνει, ώστε η είδηση να αποκτήσει το απαραίτητο «ζουμί», ρατσισμό, μίσος και ομοφοβία. Και σίγουρα όχι από λάθος ή έλλειψη χώρου. (Το τεκμήριο της αθωότητας σε τέτοια θέματα έχει προ πολλού χαθεί).

Για όποιον ενδιαφέρεται, ολόκληρη η ανακοίνωση βρίσκεται εδώ:

http://www.wpro.who.int/media_centre/press_releases/pr_20090217.htm

Και μόνον από τον τίτλο της φαίνεται ότι το πνεύμα της ανακοίνωσης και έγνοια του ΠΟΥ βρίσκονται 180 μοίρες αντίθετα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η έλλειψη υπηρεσιών για το HIV/AIDS για άντρες που κάνουν σεξ με άντρες (ΑΣΑ) βάζει σε κίνδυνο την Ασία»

Βεβαίως διαπιστώνει ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα στους ΑΣΑ, αλλά δεν σταματάει εκεί ούτε ενδιαφέρεται να τους σπιλώσει όπως κάνει εμμέσως πλην σαφώς το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Αντίθετα με τη νοοτροπία που φαίνεται να διέπει τους σκανδαλοθήρες γραφιάδες του εν λόγω πρακτορείου, το ενδιαφέρον του ΠΟΥ εστιάζεται στην επόμενη πρόταση: «Οι στρατηγικές πρόληψης κατά του HIV πρέπει να εστιαστούν προς τους ΑΣΑ, μαζί με την καλύτερη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας».

Γιατί όπως διαπίστωσε «τα προγράμματα πρόληψης που στοχεύουν στους ΑΣΑ φτάνουν μόνον στο 1% του πληθυσμού των ΑΣΑ». Και επίσης διαπίστωσε ότι «στις περισσότερες χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού τα προγράμματα εθνικής στρατηγικής για το HIV/AIDS δεν καλύπτουν τους ΑΣΑ και τους διαφυλικούς».

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

«Η έλλειψη πρόσβασης στις υπηρεσίες για το HIV/AIDS οφείλεται στον στιγματισμό και τις διακρίσεις κατά των ΑΣΑ, που δεν είναι αποδεκτοί σε μερικές κοινωνίες, και σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος για καλύτερη υγεία. Επιπλέον οι διακρίσεις εμποδίζουν τους ΑΣΑ να μιλήσουν ανοικτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες για το HIV, πράγμα που τους κάνει πιο ευάλωτους».

Όλα αυτά τα κατάπιε, τα ξέχασε, τα παρέβλεψε, δεν τα θεώρησε σημαντικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Για την ΠΟΥ το πρόβλημα είναι η έλλειψη πρόσβασης στη πληροφόρηση και τις υπηρεσίες υγείας. Για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το πρόβλημα είναι «ξανά αυτοί οι ομοφυλόφιλοι». Τα θύματα να παρουσιαστούν ως θύτες, αυτό είναι το ζητούμενο! Γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ κακοί άνθρωποι, το έχει πει και ο θεούλης.

Οι διακρίσεις και ο ρατσισμός κατά των ομοφυλόφιλων δεν περιορίζονται στις μακρινές και υπανάπτυκτες χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού κάπου στο τέλος του κόσμου. Ζουν και βασιλεύουν ανενόχλητες και σε αναρίθμητους ανεγκέφαλους μάτσο, ανεγκέφαλες κυράτσες, ανεγκέφαλους παπάδες, δημοσιογράφους, υπουργούς, βουλευτές, τηλεπαρουσιάστριες του λαμπρού και κοσμοφημισμένου Ελλαδιστάν (τρίτο υπόγειο, τελευταία πόρτα δεξιά).

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος