Οι Δυο Νεράιδες

Μήπως φλερτάρω λάθος;

Καλές μου Νεράιδες,

συνήθως οι απαντήσεις στα γράμματα που σας στέλνω είναι αυτονόητες. Σήμερα όμως αποφάσισα να σας μιλήσω για κάτι πάρα πολύ δύσκολο: ονομάζεται "κοινή λογική".

Για μένα το "φλερτ" είναι μια λογική διαδικασία που μοιάζει λίγο πολύ με το set κατασκευής ιππότη που δημοσιεύσατε εδώ:

http://www.10percent.gr/old/issues/200606/11.html

Η δική μου όμως διαδικασία περνά από τα εξής στάδια:

1. Βρίσκω κάποιον που μου αρέσει.

2. Αν είναι μέσα σε παρέα δεν πάω να του μιλήσω διότι κατά 99,99% ένα από τα άτομα της παρέας που τον περιβάλλει (φυλακίζει; προστατεύει;) είναι ο δεσμός του. Επομένως, αν είναι μέσα σε παρέα πρέπει να βρω κάποιον που δεν είναι μέσα σε παρέα. Αυτός είναι και ο λόγος που εγώ βγαίνω πάντοτε μόνος: διότι αν με δει κάποιος θα καταλάβει όι σίγουρα δεν είμαι δεσμευμένος.

3. Αν βρω κάποιον που μου αρέσει και είναι μόνος του, πάω κατευθείαν να του μιλήσω (πριν με προλάβει κάποιος άλλος).

Και σας ρωτώ: τι λάθος υπάρχει σ' αυτή τη διαδικασία και δεν μπορώ να σταυρώσω άντρα

 


 

Αγαπητέ Νίκε,

Δηλαδή με ρωτάς:

1) Βρίσκω κάποιον που μου αρέσει (π.χ τον Τομ Κρούζ)

2) είναι μόνος του (και έχει 500 άσχετα πράγματα στο μυαλό του)

3) του την πέφτω (γιατί εγώ έτσι γουστάρω)

Γιατί δεν με θέλει;

Πουλάκι μου, το λάθος δεν είναι στη διαδικασία. Η διαδικασία είναι σωστή, αλλά δεν είναι συνταγή για κέικ, τόσο αλεύρι, τόσα αυγά, γιατί δεν μου πετυχαίνει το μαλακισμένο; Το ότι δεν μπορείς να σταυρώσεις άντρα μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες λόγους. Γιατί διαλέγεις τους λάθος άντρες, γιατί την πέφτεις άτσαλα, γιατί δεν είσαι ο τύπος τους, γιατί δεν είναι ελεύθεροι (το ότι κάθονται μόνοι δεν σημαίνει ότι είναι και έρημοι), γιατί έχουν τσακωθεί με τον προϊστάμενο και έχουν νεύρα, γιατί τους πονάνε οι αιμορροΐδες, γιατί τον έχουν πολύ μεγάλο και δεν θέλουν να σε πληγώσουν, γιατί είναι Τετάρτη, γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός (πάλι;!) , γιατί είχε κίνηση η Πατησίων, γιατί το ποτό που πίνουν είναι μπόμπα και τους έχει πειράξει, γιατί έχουν ραντεβού με κάποιον σε δέκα λεπτά, γιατί γουστάρουν γυναίκες (υπάρχει και αυτό, ξέρεις), γιατί, γιατί, γιατί, γιατί.

Σταμάτα να με ρωτάς κουλά πράγματα, βάλ' τα κάτω και δες τι μπορεί να κάνεις λάθος. Αν τα βρεις όλα σωστά συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Κάποια στιγμή θα βρεις τον πρίγκιπα που σου αξίζει, αφού πρώτα φιλήσεις πολλούς (πάρα πολλούς) βατράχους,

Κουάκ,

Η Καλή Νεράιδα

 


 

Νικολάκη,

Κάτι στο πώς τα περιγράφεις μου κάνει σε android που μόλις του βάλανε καινούργιο τσιπάκι: Ανθρώπινη Συμπεριφορά 2.0 (Pesimo se Agnwstous Service Pack). Επειδή μέχρι και αυτά τα κωλοπρογράμματα σπάνια λειτουργούν όπως θα 'πρεπε, άσε κατά μέρους τις απόλυτες λύσεις και γίνε λίγο πιο ευέλικτος. Τι πάει να πει: «πάω κατευθείαν να του μιλήσω (πριν με προλάβει κάποιος άλλος)»; Εμένα μου κάνει λίγο τρομακτικό αυτό, σαν πωλήτρια που σου κατσικώνεται στο σβέρκο με το που πατήσεις το πόδι σου στο μαγαζί.

Τι μαλακία γενίκευση είναι το ότι όποιος κυκλοφορεί μόνος του χωρίς παρέα είναι και αδέσμευτος; Μια χαρά κονέ γίνονται και μέσω παρέας. Για χαλάρωσε λιγάκι γιατί έτσι όπως το πας θα έχεις τη γοητεία που είχε ο Νίκολσον στη Λάμψη.

Η Καλύτερη Νεράιδα


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος