Οι Δυο Νεράιδες

Ο Σάββας στη χώρα των θαυμάτων

Αγαπημένες, σωτήριες νεράιδες,

Είμαι 30, έχω αρκετά φιλαράκια, είμαι άτομο αυθόρμητο, μου αρέσει να γελάω και ακόμα περισσότερο να κάνω τους άλλους να γελούν. Είμαι bi όμως μέχρι τώρα δεν έχω ερωτευτεί ποτέ παλικάρι. Είχα μερικές σχέσεις με κοπελιές, όμορφες σχέσεις που τελείωσαν και έγιναν φιλίες,.. Γενικά είμαι ευτυχισμένος και αγαπώ την ελευθερία μου..

Έλα να δεις που όμως η μοίρα μου το σκέφτηκε αλλιώς. Δεν γίνεται ο Σάββας μόνο να καλοπερνάει, και να γελάει όλη την ώρα. Έτσι λοιπόν, πριν περίπου 3 μήνες γνώρισα μέσω δουλείας ένα παλικάρι,... τι παλικάρι ; μέλι είναι. Και ήρθε ο Έρως, ο άτιμος, όχι με τόξο, με μπαζούκα. Μπουμ, νοκ αουτ και ο Σάββας σαν τη Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Δεν ξέρω που είναι μπρος και πίσω, κοιμάμαι, ξυπνάω, πάω δουλειά και όλα γύρω μοιάζουν με έργο αφηρημένης τέχνης. Δεν καταλαβαίνω τίποτα πλέον.

Και όσο ποιο συχνά συναντιόμαστε τόσο το χειρότερο. Πάει ο αυθορμητισμός μου, χάνω τα λόγια μου, λέω μόνο βλακείες (και είμαι παιδί έξυπνο). Εχθές βγήκαμε για μια μπύρα, πέρασε η ώρα, μου λέει „βαρέθηκα", „πάμε σπίτι να δούμε καμιά ταινία;". Φτάσαμε, καθίσαμε στο μπαλκόνι, έβγαλε κρασί, άναψε ένα κερί. Του είπα το πόσο χαίρομαι που θα κατεβώ Ελλάδα (ζω στo εξωτερικό) και πως δεν υπάρχει τίποτα ποιο ωραίο από το να γυρνάς το βράδυ από τη θάλασσα, να κάνεις ντους και μετά να βγαίνεις στο μπαλκόνι γυμνός, να ακούς τα τζιτζίκια και να κάνεις ένα τσιγαράκι. Μου είπε πως του χρόνου θέλει να τον πάρω μαζί, να κάνουμε διακοπές, να του δείξω που μεγάλωσα. Είδαμε ταινία, „κοιμήσου στον καναπέ, μη τρέχεις τώρα σπίτι"..

Εκείνη τη στιγμή όμως κατάλαβα πως δεν είναι σωστό να του αποκρύβω τα αισθήματα μου. Και αμέσως μετά για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένοιωσα πραγματικά φόβο. Γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος αυτής της νέας φιλίας. Όμως φιλία κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι εφικτή και δίκαια. Έτσι δεν είναι;

Δεν ξέρω αν είναι bi ή straight. Έχει 4 χρόνια χωρίς σχέση, μιλάει για γυναίκες όμως 3 ώρες αργότερα μου γραφεί μήνυμα „καληνύχτα"...

Γιατί ρε άτιμε Έρωτα δεν με άφησες στην ησυχία μου που ήμουν μια χαρά..

Adios νεράιδες

Σάββας

 


 

Αγαπητέ παραζαλισμένε Σάββα,

Όπως κατάλαβες, ο Έρωτας είναι ένα κωλόπαιδο του κερατά που μας αναστατώνει τη ζωή όταν έχουμε φτάσει στον πάτο του τέλματος, κολλημένοι με τη λάσπη και τη γλίτσα, όταν το μυαλό και την καρδιά μας δουλεύουν στο ρελαντί. Επί του προκειμένου, το πρόβλημα που σου έθεσε ο Έρωτας είναι διπλό. Πρώτον το προφανές και δεύτερον η Γκερμανία. Το ένα από τα δύο να είχες μόνον, θα ήταν αρκετό για να σου γράψω μια εγκυκλοπαίδεια. Τώρα από πού να αρχίσω και που να τελειώσω;

Όπως πολύ σωστά το έθεσες, φιλία με τέτοια συναισθήματα, δεν γίνεται, οπότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση. Το γοργόν και χάριν έχει: επιδίωξε να είστε μαζί όσο γίνεται πιο πολύ, στην ανάγκη όλη τη μέρα κάθε μέρα (μπάνια, βόλτες, σινεμά, φαγητό, Ηρώδειο -πώς τα λέω η πουτάνα!) και κάποια στιγμή πες του, τι καλά που περνάς μαζί του και πόσο χαίρεσαι που τον γνώρισες. Πες του ότι έχει αλλάξει η ζωή σου, ότι θα σου λείψει στη Γκερμανία ή κάτι παρεμφερές. Και περίμενε αντιδράσεις. Προσπάθησε να βρεθείς κοντά του (σωματικά εννοώ) και δες πως αντιδρά. Ακούμπησέ τον, πιάσε τον από την πλάτη. Και δες τι κάνει, τι λέει. Αν αντιδράσει θετικά ή ακόμη και αν δεν κάνει τίποτε (αλλά δεν τραβηχτεί), πήγαινε και λίγο παρακάτω. Αντί να κοιμηθείς για δεύτερη φορά στον καναπέ, πρότεινε να κοιμηθείτε αγκαλίτσα. Και βλέπεις. Ό,τι δηλαδή θα έκανες και σε μια κοπέλα που σου αρέσει, δεν είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αν ενδιαφέρεται, κάτι πρέπει να κάνει και αυτός, κάποια σημάδια να σου δώσει.

Βέβαια, υπάρχει και η λύση τούρμπο: «ρε μόρτη, σε γουστάρω και λιώνω για πάρτη σου». Αν σου πάει στον χαρακτήρα και το ρίξεις τη σωστή στιγμή μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Αλλά επειδή δεν ξέρεις τι θέλει και πως θα αντιδράσει, πρέπει να έχεις έτοιμο plan Β, ψυχραιμία και καλό σπρέχεν. Τα έχεις; Μπορείς να το υποστηρίξεις; Αν ναι, όρμα, αν όχι, η λύση της σταδιακής προσέγγισης είναι προτιμότερη.

Αφού το λύσαμε (;) το πρώτο σκέλος, έρχεται το δεύτερο. Η Γκερμανία. Αν τελικά «κολλήσει» η φάση με τον νέο, τι κάνεις παρακάτω; Αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι υλικό για μελλοντικό δακρύβρεκτο γράμμα. Προς το παρόν απόλαυσε τα σορόπια.

Viel Glück,

Η Καλή Νεράιδα

ΥΓ 1. Σε περίπτωση αποτυχίας και μεγάλης χυλόπιτας, περιμένω γράμμα σου με προτεινόμενο τίτλο «Δεν με θέλει, θα φαρμακωθώ». Επειδή θα λείπω σε πολυήμερες διακοπές ομορφιάς και γιόγκα, καθυστέρησε λιγάκι την απόπειρα πληζ για να σε προλάβω. Αν όμως σου «κάτσει» το τεκνό στο ενδιάμεσο, α-παι-τώ κέρασμα με σαμπάνια.


Σάββα στη χώρα των θαυμάτων,

Θέλεις και τον πούτσο ολάκερο και τον κώλο χορτάτο. Γίνεται; Φυσικά! Ο έρωτας δεν είναι κωλόπαιδο, που λέει η άλλη επειδή μέχρι τώρα της φέρνει στην πόρτα της ό,τι υπάρχει σε απόβλητο ανθρωπότητας. Ο έρωτας είναι σαν παιχνιδιάρικο, τρισχαριτωμένο κουταβάκι, που θέλει συνέχεια να παίζει, σου κάνει μουτσουνίτσες, 'ντάξει μερικές σου λερώνει εκεί που δεν πρέπει ή ζητάει βόλτα την ώρα που εσύ σκέφτεσαι τι γεύση έχει το κουτάβι φρικασέ, αλλά έτσι είναι ο έρωτας. Απρόβλεπτος και παιχνιδιάρης και τόσο χαριτωμένος που σου κάνει την καρδιά σαν παγωτό από ψυγείο σε απόψυξη.

Ο έρωτας ποτέ δεν είναι άσχημος. Και να μη σε θελήσει ο άντρας αυτός, πιο πλούσιος θα βγεις απ' αυτή την εμπειρία - έστω χάρη σ' αυτά τα μηνύματα καληνύχτας, σ' αυτές οι βραδιές στο μπαλκόνι. Πιο πολύ τους γείτονες θα πειράξει αν δεν σου κάτσει, γιατί πάει το τζάμπα μπανιστήρι στο μπαλκόνι σου.

Το παιδί μπορεί να μην είναι γκέι γκέι, δηλαδή ίσως να μην ξέρει απέξω το YMCA ή να συνδυάζει σώβρακο με κάλτσα, αλλά παρόλ' αυτά να σ' ερωτεύτηκε κι αυτό. Ή μπορεί να είναι γκέι κι απλώς μέχρι τώρα να μη βρήκε τον κατάλληλο άντρα στη ζωή (πάψε να κορδώνεσαι, είναι αντιαισθητικό!).

Καλές συμβουλές σου έδωσε η Καλή-Φτου-Νεράιδα, ακολούθα τες. Γιατί κι αυτός να μη σου κάτσει, αυτή η εμπειρία σου έδειξε ότι υπάρχουν άντρες εκεί έξω που μπορούν να κάνουν την καρδιά σου να χορέψει τσιφτετέλι - κι αυτό είναι μαγικό.

Η Καλύτερη Νεράιδα

ΥΓ Μου 'ρθε κι άλλη ιδέα! Αφού κάνεις και σχέσεις με κοπελιές (έκφραση απορίας, προσπέρασέ τη), πες του λεγάμενου ότι βασικά θέλεις να κάνεις λίγο πράκτις μαζί του για την επόμενη γυναικεία σχέση σου και να μην το πάρει προσωπικά. Ότι δεν θα πουστέψετε επειδή θα φάτε λίγο πούτσο, είναι η καινούργια μόδα στο Κιλκίς.

Αλλά τι λέω η ηλίθια; Έκατσες και έγραψες γράμμα στις νεράιδες, στο οποίο μάλιστα ταυτίζεσαι με την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Δεν είσαι γκέι. Είσαι ο γκέι της χρονιάς!

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 169 guests και κανένα μέλος