Οι Δυο Νεράιδες

Σχέσεις με διαφορά ηλικίας - ε, και;

Καλύτερη Νεράιδα, είσαι η πιο καλυτερότερη του κόσμου (αν και δεν ξέρω ακόμα τις απόψεις σου επί του κατώθι θέματος). Καλή Νεράιδα είσαι πολύ βλαμμένη!

Έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές το ύφος σου είναι αν όχι ταπεινωτικό, τουλάχιστον απαξιωτικό, όταν μιλάς για σχέσεις με διαφορά ηλικίας. Αναφέρεσαι σε αυτές ως ανεφικτές και υπερτονίζεις ότι το μόνο που μπορεί να κρατήσει μια τέτοια σχέση είναι το σεξ και τίποτα παραπάνω. Θα ήθελα λοιπόν να βρεθείς λίγο στη δική μου θέση.

Είμαι σε (μακροχρόνια) σχέση με έναν άνθρωπο αρκετά μεγαλύτερο μου. Η σχέση μας είναι υπέροχη (μη εξαιρετέου και του σεξ!), αλλά δε βασίζεται σε αυτό! Βασίζεται στον αυθορμητισμό μας, στην αγάπη που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο, στα κοινά μας ενδιαφέροντα, στο ότι είμαστε ερωτευμένοι και ας ανήκουμε σε διαφορετική γεννιά, στο ότι ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!

Εκείνο που με ενοχλεί είναι το γεγονός ότι ενώ (όπως πολλοί gay, συμπεριλαμβανομένου και εμού του αιδοίου!) πασχίζεις για την άρση του ρατσισμού που υπάρχει στις μέρες μας απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια, την ίδια ώρα «καταδικάζεις» μία σχέση με διαφορά ηλικίας επειδή τη θεωρείς «αταίριαστη» ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Όπως εσύ, αβάσιμα, κρίνεις ότι δύο άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας δεν μπορούν να πορευτούν μαζί, έτσι δίνεις και το δικαίωμα σε κάθε πάπαρδο να θεωρήσει το ίδιο και για οποιοδήποτε gay ζευγάρι.

Η σχέσεις με διαφορά ηλικίας, όπως όλες οι σχέσεις, βασίζονται στα συναισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλο. Η ηλικία άλλωστε που γράφει μία ταυτότητα δεν συμπίπτει πάντοτε με το πως αισθάνεται ο καθένας μέσα του. Γι' αυτό, και δεν αναφέρομαι μόνο στη δικιά μου σχέση (γιατι σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι), πολλοί άνθρωποι νιώθουν ερωτευμένοι και χαρούμενοι όταν είναι με έναν αρκετά μεγαλύτερο ή μικρότερο άνθρωπο (και δεν το περιορίζω φυσικά μόνο στους gay).

Το μόναδικό αρνητικό στοιχείο σε μία σχέση με διαφορά ηλικίας (πλην των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ΚΑΘΕ σχέση) είναι ίσως ο κοινωνικός περίγυρος που πολλές φορές τις αντιμετωπίζει με απέχθεια. Αν και οι φίλοι μας αποδέχονται και ορισμένοι εξ αυτών επικροτούν τη σχέση μας (ας τολμούσαν αλλιώς!), νιώθω ότι ένας άγνωστος, όπως εσύ καλή νεράιδα, αν με δει να φιλιέμαι σε ένα κλαμπ με τον γκόμενο μου, να σκεφτεί κάτι του στυλ «sugar daddy-son relationship» και δεν ξέρω γω τι άλλο, ενώ στην ουσία η σχέση μου μπορεί να είναι πολύ πιο αληθινή από άλλες που απλά φαίνονται ιδεατές.

Ελπίζω όσοι το διάβασαν να προβληματίστηκαν λιγάκι. Άλλωστε πολλοί από μας έχουμε γονείς ή παππούδες με πάνω από 10 χρόνια διαφορά και τους βλέπουμε να είναι χαρούμενοι μέχρι βαθιά γεράματα!

Καλή Νεράιδα, σε φιλώ και ας μη συμφωνείς μαζί μου!

Καλύτερη, είσαι απλά καλύτερη (ξέρεις τώρα, μην γράψεις καμιά κακία μετά από τέτοιο εκθίασμα!)

Μικρος Πριγκηπας


 

Μικρέ πρίγκιπα,

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Λίγο με απασχολεί αν συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί μου οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων και οι 45 Γιάννηδες. Το να έχεις εσύ ως φωτεινή εξαίρεση μια υπέροχη σχέση με έναν άντρα πολύ μεγαλύτερό σου (δεν μας λες πόσο) δεν σημαίνει τίποτε ιδιαίτερο. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω από την μακροχρόνια εμπειρία μου ότι το καλύτερο είναι οι δύο άνθρωποι σε έναν δεσμό να είναι κοντά σε ηλικία, κοινωνική, πολιτισμική, οικονομική κατάσταση και να ζουν στην ίδια πόλη.

Ως εκ τούτου, όταν ακούω: τα έχω με έναν κινέζο εκατομμυριούχο που ζει στη Ζιμπάμπουε και είναι 20 χρόνια μεγαλύτερός μου, σκέφτομαι βάζοντας κάτω την πείρα, τη λογική μου και πολλά παραδείγματα ότι μάλλον τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα. Όταν ακούω ότι είμαι 18χρονος ροδακινοπαραγωγός από την Κατερίνη και τα έχω με καθηγητή αεροναυπηγικής από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, πάλι αναρωτιέμαι για το μέλλον της σχέσης. Ή όταν μου λένε ότι έχει ψιλογίνει φάση με τον κολλητό του μπαμπά μου, δεν μπορώ να ευχηθώ βίον ανθόσπαρτον. Άλλοι (μεταξύ των οποίων, φαντάζομαι, και εσύ) έχουν την αντίθετη άποψη. Τι να κάνουμε kryso mou, έτσι είναι αυτά. Μόνο που εγώ δεν σε λέω βλαμμένο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Τέλος πάντων σου εύχομαι να συνεχίσεις όμορφα και ωραία με τον δικό σου.

Μάκια,

Η Βλαμμένη Καλή Νεράιδα.

 


 

Μικροσκοπικέ Πρίγκιπα,

Αν νομίζεις ότι με λίγο εκθείασμα μπαίνεις στο απυρόβλητο, κούνια που σε κούναγε. Κι επίσης μη λες βλαμμένη τη βλαμμένη. Μου στερείς τη χαρά να το κάνω εγώ.

Στο θέμα σου τώρα: τα έχεις μ' ένα μεγαλύτερο. Χαρά στο μουνί σου. Δεν πα' να τα 'χεις και με γκριφόν τεριέ (αρκεί να θέλει το γκριφόν τεριέ). Μουνί καπέλο σου, αγόρι μου, και γράψ' τους όλους κανονικότατα. Όπως σε γράφουν κι αυτοί.

Απ' την άλλη, κατέβα λιγάκι απ' το ροζ σου συννεφάκι και σκέψου τα εξής: Η διαφορά ηλικίας είναι ταμπού και στα ετερόφυλα ζευγάρια. Αν δεις μια 20σάρα μ' ένα 40άρη, αμέσως σκέφτεσαι: «την πουτανίτσα, του τα τρώει» ή «τον μαλάκα, τα 'χει με μικρή για να πουλάει μούρη». Αν δεις σαραντάρα με εικοσάρη, σκέφτεσαι ακόμη χειρότερα, επειδή είναι μεγαλύτερο ταμπού.

Οπότε μπες σε παρακαλώ στην ουρά του ρατσισμού και πάψε να νομίζεις ότι όλες οι προκαταλήψεις αφορούν εσένα. Προπορεύονται άλλοι.

Θεωρητικά συμφωνώ με την Καλή Νεράιδα ότι οι μεγάλες διαφορές κουλτούρας ή ηλικίας δεν βοηθούν μια σχέση. Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν πολλές. Και σου το υπογράφω ότι υπάρχουν μιλιούνια μεγαλύτεροι άντρες εκεί έξω που επιβραβεύουν με ύμνους τη στάση σου.

Η Καλύτερη Νεράιδα

ΥΓ Να του δίνεις καμιά βιταμίνη του παππού, για να σου κρατήσει περισσότερο.


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 993 guests και κανένα μέλος