Οι Δυο Νεράιδες

Το ταμείον είναι μείον

 

 

Αγαπημένες μου Νεράιδες,

Νιώθω έτσι και εγώ την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάτι που με απασχολεί. Εν μέσω περιόδου εκπτώσεων, βρέθηκα και εγώ με φίλη σε ένα κατάστημα ρούχων για να ψωνίσει. Όπως λοιπόν χάζευα, περιμένοντάς την να δοκιμάσει τα ρούχα, πέφτει το μάτι μου στο παιδί που δούλευε ταμείο. Μπορώ να πω ότι προς στιγμήν έχασα την όραση μου! Για να μην μακρυγορώ, μετά από ώρα, αποφασίζει η φίλη να φύγουμε χωρίς να αγοράσει κάτι, που σημαίνει ότι δεν θα περνούσαμε από το ταμείο. Έτσι λοιπόν, γράφω πάνω στο εισητήριο του μετρό το τηλέφωνό μου και το όνομα μου και το δίνω σε μια πωλήτρια λέγοντάς της χαρακτηριστικά «αυτό να το δώσεις στο παιδί στο ταμείο».

Από εκείνη την μέρα ξεροσταλιάζω πάνω απο το τηλέφωνο περιμένοντας μια κλήση του, αλλά τίποτα, και αναρωτιέμαι τί μπορεί να συμβαίνει. Λέτε να κατάλαβε λάθος η πωλήτρια και να το έδωσε στην κοπέλα που δούλευε μαζί με το αγόρι μου στο ταμείο? Λέτε να έχει δεσμό? Και μάλιστα, μακροχρόνιο? Πάντως για στρέιτ δεν μου φάνηκε. Μήπως αυτή η μέγαιρα η πωλήτρια ζήλεψε που έκανα καμάκι στον άλλο διότι με ήθελε για τον εαυτό της? Δεν ξέρω τι άλλο να βάλω πια με το νόυ μου! Σας φιλώ,

Juan

 


 

Πω πω βρε Juan παιδάκι μου, τι είναι κι αυτό που σου έτυχε!

Συμμερίζομαι απόλυτα τον πόνο και την ταραχή σου. Αλλά μην απελπίζεσαι, γιατί έχω καλά νέα για σένα. Πρώτον, μπορείς να ηρεμήσεις, το παιδί σίγουρα δεν έχει δεσμό. Ή και να έχει, θα τον διακόψει μόλις μάθει για σένα, δεν το συζητώ. Δεύτερον η αναμονή δίπλα από το τηλέφωνο είναι η ενδεδειγμένη κίνηση. Προτείνω να συνεχίσεις να ξεροσταλιάζεις για ακόμη 48 μήνες, γιατί ακριβώς τόσους χρειάζεται για να δείξει αν θα ανταποκριθεί στον έρωτά σου ή όχι. Όμως προσοχή! Να μην σηκωθείς ούτε για νερό ούτε για κατούρημα. Θέλει θυσίες ο έρωτας!

Αν ο λεγάμενος τολμήσει και δεν σου τηλεφωνήσει μέσα σε 48 μήνες, ειδοποίησέ με να τον μεταμορφώσω οσονούπω σε κατσαρίδα. Αν πάλι η πωλήτρια έδωσε το μπιλιετάκι σε λάθος άτομο ή το εξαφάνισε, θα μεταμορφώσω ΚΑΙ την πωλήτρια σε κατσαρίδα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να το κράτησε για τον εαυτό της και να σε πάρει εκείνη τηλέφωνο, αλλά αυτή την πιθανότητα δεν θέλω ούτε να την σκέφτομαι...

Καλή υπομονή,

Η υπομονετική Καλή Νεράιδα

ΥΓ. Αν για κάποιον λόγο δεν πας τις κατσαρίδες και προτιμάς άλλο ζωάκι, ενημέρωσέ με, όλα γίνονται.

 


 

Χουανίτο,

Βρε, έχουμε πολλά κοινά! Κι εμένα όταν μου αρέσει κάποιος πάω και δίνω κομματάκια χαρτί σε κάποια άσχετη! Απ' την άλλη, χάρη στην έξυπνη κίνησή σου γλίτωσε το καημένο το παιδί από σένα και τη μαλακία που σε δέρνει.

Μα είναι δυνατόν; Δεν ντράπηκες να πας σε μια άσχετη, σε μια πωλήτρια που πληρώνεται 700 ευρώ κι έχει ν' αντιμετωπίσει ορδές ηλίθιων σε καιρό εκπτώσεων, και να της πεις ότι γουστάρεις ένα αγόρι στο ταμείο (διότι αυτό κατάλαβε φυσικά) αντί να πας στο ίδιο το αγόρι; Προτίμησες να δείξεις σε μια άσχετη ότι είσαι γκέι αντί στον άλλον γκέι, που σ' ενδιέφερε κιόλας; Κι αναρωτιέσαι από πάνω τι μπορεί να έκανε η «μέγαιρα»; Προφανώς προφύλαξε τον συνάδελφό της απ' τον κινούμενο όγκο βλακείας που μπήκε στο μαγαζί (εσένα)!

Οπότε στην αναρώτησή σου «Δεν ξέρω τι άλλο να βάλω πια με το νου μου!» η απάντηση είναι μία: Τίποτα! Δεν έχεις νου για να βάλεις κάτι μ' αυτόν.

Η Καλύτερη Νεράιδα


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 guests και κανένα μέλος