Οι Δυο Νεράιδες

Ζητείται ταμπέλα

 

Αγαπητές Νεράιδες,

Δεν περίμενα ποτέ πως θα έγραφα σχετικό γράμμα σε στήλη στο ίντερνετ αλλά το συγκεκριμένο θέμα με απασχολεί πολύ τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρω σε ποιόν να απευθυνθώ. Ελπίζω στη κατανόησή σας.

Είμαι 19 χρονών και φοιτητής. Ο προβληματισμός μου αφορά τη σεξουαλικότητα μου (εμ..τι άλλο?). Υποστηρίζω ότι είμαι αμφισεξουαλικός αν και πάντα είχα τις αμφιβολίες μου. Πριν αρχίσετε τις υποθέσεις οτι απλά δεν θέλω να παραδεχτώ ότι ειμαι απλά ομοφυλόφυλος, ακούστε πως έχουν τα πράγματα.

Καταρχάς η οικογένεια μου είναι πολύ ανοικτόμυαλη σε γενικές γραμμές και γνωρίζουν ότι πηγαίνω και με αγόρια. Έχουν γνωρίσει όλες μου τις σχέσεις, ομόφυλες η μή, και ήταν πολύ εντάξει με αυτό. Το ίδιο και οι φίλοι μου και γενικά δεν υπάρχει κάποιος κοινωνικός περιορισμός που με εμποδίζει να εκφραστώ ειλικρινά.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, έχω κάνει σχέση τόσο με αγόρια όσο και με κορίτσια. Σεξ όμως έχω κάνει μόνο με αγόρι μέχρι στιγμής (και το απόλαυσα). Όσον αφορά τη σχέση όμως, πάντα ένιωθα πιο ήρεμος και πλήρης όταν ήταν με κορίτσι. Θα μου πείτε τώρα ότι φταίει που συνήθως οι γκέι βλέπουν φιλικά τις κοπέλες και γι' αυτό νιώθουν πιο άνετα και ασφαλής. Πολλές φορές όμως έχω σεξουαλικές φαντασιώσεις (άγριες κιόλας!) με γυναίκες και αν δώ κανά ωραίο γκομενάκι στο δρόμο θα γυρίσω και θα το κοιτάξω και θα τη φλερτάρω αν γουστάρω (μου βγένει πολύ φυσικό να φλερτάρω κοπελίτσες ενώ αγοράκια όχι τόσο).

Μία φορά ήμουν έτοιμος να γαμ**ω ενα κορίτσι αλλά όταν πήγε να πάρει το προφυλακτικό τα πανιά έπεσαν! Ένώ όταν είμαι με αγόρι είναι πέτρα!

Δεν ξέρω τι στο διάολο συμβαίνει, απλά θέλω να καταλήξω κάπου. Δεν με ενδιαφέρει που. Είτε γκέι είτε στρέιτ, στα αρχ*δια μου ειλικρινά... Τελικά μερικές φορές βοηθάει να βάζεις «ταμπέλα».

Μήπως θα έπρεπε να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια? Είχα πάει παλιότερα σε 2 ψυχολόγους αλλά δεν μπορώ να πώ ότι με βοήθησαν ιδιαίτερα...

Ελπίζω σε μία απάντηση,

Πάνος


Αγαπητέ φοιτητή,

Καταλαβαίνω ότι είσαι σε μια φάση της ζωής σου που ψάχνεσαι, και καλά κάνεις. Δοκίμασε ό,τι σε ενδιαφέρει, αλλά μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Κάποια στιγμή θα κατασταλάξεις, και κανείς δεν σε πιέζει να το κάνεις εδώ και τώρα. Μη ζορίζεσαι να κάνεις πράγματα που δεν σε εμπνέουν μόνο και μόνο για να «κάνεις το σωστό». Το «σωστό» είναι αυτό που σε κάνει να νοιώθεις καλά εσύ (και ο πούτσος σου παρέα). Το γράμμα σου με βάζει σε σκέψεις. Δες το σε παρακαλώ από την ανάποδη:

«Είμαι 19 χρονών και φοιτητής. Σεξ έχω κάνει μόνο με κορίτσι μέχρι στιγμής (και το απόλαυσα). Όταν είμαι με γυναίκα ο πούτσος μου είναι πέτρα, όταν προσπάθησα με άντρα τα πανιά έπεσαν. Μήπως θα έπρεπε να ζητήσω επαγγελματική βοήθεια? Είχα πάει παλιότερα σε 2 ψυχολόγους αλλά δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησαν ιδιαίτερα...»

Σε αυτή την περίπτωση θα το έψαχνες ιδιαίτερα; Θα ζητούσες τη γνώμη μου; Για σκέψου το λιγάκι...

Καλή πορεία,

Η Καλή Νεράιδα


Πανούλη γεια σου,

Επειδή ξέρω ότι πλησιάζει η ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών για να πάρεις το πιστοποιητικό σεξουαλικότητας, βιάσου να διαλέξεις τι είσαι! Θα χρειαστείς και χαρτόσημο πίπας και παράβολο πισωκολλητού.

Μπορεί να είσαι αμφισεξουαλικός, μπορεί να είσαι γκέι, μπορεί να είσαι στρέιτ. Όλα καλά είναι. Μόνο που δεν είναι όλα το ίδιο αποδεκτά. Το να είσαι γκέι δεν είναι τόσο «κοινωνικά άνετο» όσο το να είσαι στρέιτ, οπότε φυσικό είναι αν όντως είσαι γκέι, ενδόμυχα να το αμφισβητείς, να προσπαθείς να το αποφύγεις σ' ένα βαθμό. Εξίσου φυσικό είναι να φλερτάρεις γυναίκες και όχι άντρες. Εδώ οι 100% συνειδητοποιημένοι γκέι δυσκολεύονται να φλερτάρουν στον δρόμο! Αφού μαθαίνουν πώς δεν είναι κοινωνικά επιτρεπτό. Οπότε το φλερτ ΔΕΝ είναι κριτήριο σεξουαλικότητας.

Η αμφισεξουαλικότητα για πολλούς γκέι είναι το χωλάκι πριν μπουν στο σαλόνι της ομοφυλοφιλίας. Μια ζωή έχεις προετοιμαστεί να γίνεις στρέιτ και τώρα μπορεί να σου κάθεται δύσκολα το ότι σε καυλώνουν τ' αγόρια. Απ' την άλλη μπορεί όντως να είσαι αμφιφυλόφιλος και να σου πέφτει με τις γυναίκες επειδή αγχώνεσαι too much.

Πειραματίσου κι άλλο. Και χαλάρωσε. Κι επειδή οι δυο ψυχολόγοι που πήγες δεν σε βοήθησαν δεν σημαίνει ότι όλοι οι ψυχολόγοι δεν βοηθούν. Αυτοί μπορεί να ήταν μάπα ή να μην ήξεραν πώς να χειριστούν θέματα σεξουαλικότητας επειδή έχουν πρόβλημα ή άγνοια για την ομοφυλοφιλία.

Η Καλύτερη Νεράιδα

ΥΓ Οι ταμπέλες φυσικά βοηθάνε. Αρκεί να σου δίνεις χρόνο να τις διαλέξεις και άδεια να τις αλλάζεις.


Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος