Οι Δυο Νεράιδες

Μετά από 'σένα ζω (ή και όχι)

Αγαπητές νεράιδες,

Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 31 μου θα ζητούσα οδηγίες από όντα του παραμυθιού, αλλά ποτέ μη λες ποτέ... τελικά!

Η κατάσταση είχε ως εξής: Πριν περίπου ένα χρόνο άλλαξα χώρα. Δέκα μέρες μετά γνώρισα τον πρώην μου. Τα σφάλματά μου ήταν πολλά, καθώς μια ξεπέτα, μετατράπηκε σχεδόν αμέσως σε σχέση, ενώ γρήγορα ήρθε και η συγκατοίκηση. Ενδεχομένως η ξενιτιά, το νέο περιβάλλον ή οι προκλήσεις και ο φόβος της μοναξιάς μας έφεραν κοντά.

Τη σχέση μας έληξα πριν λίγο καιρό. Εκτός από τις απιστίες, τις οποίες ανακάλυψα σιγά-σιγά στην καραντίνα (και είναι πολλές, πολλές, 12.06.2020.bπολλές...), κάποια τραγικά σκηνικά που την έπεφτε με ψεύτικα προφίλ σχετικών εφαρμογών σε κοινούς φίλους για να τους εκμαιεύσει ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, το μεγάλο ζήτημα ήμουν εγώ. Δε μου άρεσε ο εαυτός μου, αυτό που είχα γίνει στη σχέση, υποχωρητικός, "yes man", ενίοτε η αρσενική ενσάρκωση της Μαίρης Παναγιωταρά, γραμματέας, επαγγελματικός σύμβουλος, διορθωτής γραπτών και φυσικά αυνανιστήρι (ειδικά τους τελευταίους μήνες, δεν μπορώ να περιγράψω τη θέση μου στο σεξ διαφορετικά).

Ο ίδιος διατείνεται ότι απλά περνούσε τον καιρό του, δεν με απάτησε και, αφού ανεπιτυχώς προσπάθησε να με φέρει κοντά του ξανά με χειριστικότητες, παρακάλια, κλάματα, τώρα ανά δύο μέρες στέλνει υβριστικά μηνύματα. Ταυτόχρονα επειδή έχω γνωρίσει την οικογένειά του, δε θα ήθελα στο άσχετο να τον μπλοκάρω ή να τον απωθήσω, θα φανεί περίεργο... για τους δικούς του ήμασταν τύπου κολλητοί (γνωστή ιστορία συγκάλυψης). Ταυτόχρονα, επίσης, νιώθω ότι δεν μπορώ να βάλω οριστική τελεία (είναι νωρίς, βέβαια), φοβάμαι να προσπαθήσω ξανά, ακόμα νιώθω άβολα στην ιδέα του να ξανακάνω σεξ μ' έναν άγνωστο ή και την ιδέα του να βάλω έναν άγνωστο στη ζωή μου, ακόμα και για one night stand (έτσι δεν ξεκίνησε δήθεν και η ιστορία με τον πρώην μου...). Επίσης, φοβάμαι ότι θα βρει τρόπο να ξαναμπεί στη ζωή μου, π.χ. με ψεύτικα προφίλ σε σχετικά apps. Ο άνθρωπος αυτός είναι εξαιρετικά χειριστικός, στην κυριολεξία μέσα σε λίγους μήνες με "εκπαίδευσε", ώστε να του κάνω όλα τα χατήρια... μετά τον ενοχλούσε, βέβαια, μέχρι και η ανάσα μου... αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Τον τελευταίο καιρό για να βγω απ' το τέλμα της αυτο-θυματοποίησης, της κλαούνας και της μεμψιμοιρίας έβαλα μπροστά πολλά ψυχικά αποθέματα... δε μου πάει ο ρόλος του απατημένου συζύγου. Αλλά οι φοβίες και τα κολλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της εμπειρίας μου αυτής με ακολουθούν. Ως άνθρωπος είμαι ανοικτός, κοινωνικός και δοτικός, αλλά φοβάμαι να ξαναμπώ στη διαδικασία του παιχνιδιού, ακόμα και η ερωτική μου επιθυμία έχει εξάρσεις (βιολογία) και υφέσεις (μόλις σκεφτώ όλα όσο φοβάμαι).
Δεν ξέρω αν έχει καμιά λογική όλο αυτό και τι ακριβώς περιμένω από την ερώτηση ή την απάντηση, αλλά νιώθω ότι μου έκανε καλό που γράφω αυτά που φοβάμαι.

Ευχαριστώ, λοιπόν
Να 'στε καλά.

Ειλικρινά μπερδεμένος,

30 something

kali neraida 80x80

Αγαπητέ 30 σάμθιν,
Εγώ είμαι υπέρ των ριζικών λύσεων. Η κατάσταση που περιγράφεις είναι απαράδεκτη, πρέπει να τελειώνει άμεσα και ριζικά.



Δεν σε απασχολεί καθόλου αν θα έχει πρόβλημα με την οικογένειά του, εκτός αν ψάχνεις για αστείες δικαιολογίες για να μην κόψεις σχέσεις. Μπλόκαρέ τον από παντού. Από παντού, και ας κόψει τον λαιμό του για το τι θα πει στην μαμά του, στον μπαμπά του ή στους φίλους του. Δεν είναι δικό σου θέμα, δεν σε νοιάζει. Εσύ πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, δεν υπάρχει άλλος να το κάνει.

Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά να τελειώσεις μαζί του, μην αφήσεις ούτε μια χαραμάδα ανοικτή, μην του δώσεις καμία ευκαιρία για επιστροφή. Διαφορετικά θα είσαι υπεύθυνος για την ξανά-μανά δυστυχία σου και μη μου ζητάς άλλες συμβουλές, πώς να τον δηλητηριάσεις, πώς να του κάνεις βουντού, πώς να αυτοκτονήσεις κλπ.

Θέλω ακόμη να σου πω ότι, ναι μεν, μπορεί να ήταν χειριστικός, αλλά εσύ έχεις την απόλυτη ευθύνη γι αυτά που του επέτρεψες να σου κάνει. Πρέπει να ξέρεις ότι στους ανθρώπους και ιδίως στους χειριστικούς και αυτούς που δεν έχουν όρια, όσο πιο πολλά επιτρέπουμε να μας κάνουν, τόσα περισσότερα θα μας κάνουν, μέχρι εμείς να βάλουμε το όριο. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, γινόμαστε μεν θύματά τους, αλλά πάντοτε με την δική μας συγκατάθεση! Πρόσεξε καλά αυτό το τελευταίο! Δεν σε έχει δεμένο σε  κανένα υπόγειο με αλυσίδες και σε αναγκάζει να κάνεις κάτι παρά την θέλησή σου. Εσύ συμφωνείς σε μια τέτοια, φαινομενικά ανισόρροπη σχέση. Γιατί, όσο και να μην το καταλαβαίνεις, αυτή η σχέση κάτι σου δίνει, κάτι παίρνεις που το έχεις ανάγκη, για κάποιον λόγο τη δέχεσαι. Σκέψου το καλά και αν δεις να επαναλαμβάνεται αυτό το μοτίβο και στις επόμενες σχέσεις σου, πρέπει να απευθυνθείς σε ψυχολόγο για βοήθεια. 

Όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις, το τι θα κάνεις αν και όποτε, τα μελλοντικά one night stands, τα χαζογκομενικά σάιτ κλπ, δεν είναι της παρούσης στιγμής. Τώρα πρέπει να ξεμπλέξεις αυτή την ψυχοφθόρο σχέση. Εστίασε την προσοχή σου και μην ασχολείσαι προς το παρόν με άλλα θέματα. 

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Αγαπητό μου ταλαιπωρημένο παιδί,
Απ’ το γράμμα σου φαίνεται ότι έχεις μια καλή δεξιότητα να αναλύεις τι ζεις και πώς το ζεις – χρησιμοποίησέ την υπέρ σου. Ο τύπος είναι για τον σκουπιδοντενεκέ. Βγάλ’ τον τελείως απ’ τη ζωή σου άμεσα.


Περισσότερο, όμως, βλέπω να σε απασχολεί το από δω και πέρα. Σίγουρα, μια κακή εμπειρία σχέσης μας τραυματίζει και μας σημαδεύει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να φοβάσαι να ξαναμπείς σε σχέση ή έστω να κάνεις μια απλή γνωριμία, γιατί μόλις ζεματίστηκες από την προηγούμενη. Όμως δεν σε έχει καταραστεί κάποια αζτεκική θεότητα να πέφτεις εσαεί σε μαλάκες. Ο συγκεκριμένος ήταν χειριστικός και τσογλάνι, δεν είναι όλοι οι γκέι άντρες. Υπάρχουν πάρα πολλοί δοτικοί, αγαπησιάρηδες, καλοί γκέι άντρες εκεί έξω που σε περιμένουν, αρκεί εσύ ν’ ανοίξεις την πόρτα σου, κυριολεκτικά και ψυχολογικά.

Αν δεν μπορείς όμως να ξεπεράσεις την οδύνη και τα τραύματα της ληγμένης σχέσης σου, γιατί ο μαλάκας σε διέλυσε τελείως ψυχολογικά, τότε είναι χρήσιμο να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια. Μην αφήσεις μια κακή εμπειρία να σου λερώσει όλη σου τη ζωή. Ξεπερνιέται!

 signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος