Ειδήσεις

Ιράκ: Σύγχυση σχετικά με πληροφορίες για εκτελέσεις ομοφυλοφίλων

090410-s-IRAQ-120Οργανώσεις ανθρωπίνων προσπαθούν να διασταυρώσουν αν ευσταθούν οι πληροφορίες για εκτελέσεις ομοφυλοφίλων στο Ιρακ, όπου η ομοφυλοφιλία, αν και είναι νόμιμη, παραμένει ταμπού.

Στις αρχές Μαρτίου η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι οι ιρακινές αρχές σχεδίαζαν να ετελέσουν τις επόμενες ημέρες 128 κρατουμένους.  Τον ισχυρισμό επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση Ιraqi LGBT, που έχει έδρα το Λονδίνο, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους 128 βρίσκονται και 5 ομοφυλόφιλοι.

Πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι όλοι οι 128 κρατούμενοι είναι ομοφυλόφιλοι, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Iraqi LGBT Ali Hili δήλωσε ότι αυτό είναι λάθος. «Φαίνεται ότι η είδηση μεταδίδεται από μπλόγκερ. Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι όλοι γκέι. Ακόμη προσπαθούμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες μέσα από το Ιράκ, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Προσέθεσε ότι η οργάνωση έχει διασταυρώσει με δύο αστυνομικούς την πληροφορία για την επικείμενη εκτέλεση πέντε ομοφυλόφιλων, αν και υπάρχουν φήμες για κράτηση άλλων 20 στις φυλακές.

Με τη στοιχειοθέτηση των πληροφοριών ασχολούνται επίσης η Διεθνής Αμνηστία και η οργάνωση Human Rights Campaign.

O εκπρόσωπος του αμερικανικού State Department John Fleming δήλωσε στην lgbt εφημερίδα Boston EDGE ότι οι πληροφορίες δεν έχουν βάση και ότι η καταδίκη σε θάνατο στο Ιράκ αφορά άλλα εγκλήματα και όχι την ομοφυλοφιλία, που είναι νόμιμη. «Στην πραγματικότητα», είπε, «[η ομοφυλοφιλία] δεν απασχολεί τους Ιρακινούς. Με κάθε ειλικρίνεια, υπάρχουν άλλα θέματα που τους απασχολούν, όπως η βασική επιβίωση, η εύρεση τροφής και νερού. Είναι πολυτέλεια για τον μέσο Ιρακινό ν'ανησυχεί για την ομοφυλοφιλία».

Πηγή: pinknews.co.uk

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 362 guests και κανένα μέλος