Τεύχος 21

τεύχος 21

ιανουάριος - μάρτιος 2008

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο γυμνός δημοσιογράφος

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο γυμνός δημοσιογράφοςΗ ομοφυλοφιλία επανέρχεται στη θεματολογία του: συχνές συνεντεύξεις με ανθρώπους που «δεν προχωρούν στην κεντρική λεωφόρο» της σεξουαλικότητας κι όταν βρεθεί απέναντι σε πολιτικούς, συχνά θα ρωτήσει τις θέσεις τους για το γάμο ομοφύλων και την υιοθεσία. Επιχειρώντας ν’ αποδείξει ότι μπορείς να ανακατεύεσαι με τα πίτουρα της τηλεόρασης χωρίς να σε τρώνε οι κότες, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά στο 10% και ζητά από τους ομοφυλόφιλους να κόψουν την ψυχολογία θύματος.

Νίκος Δρυδάκης: «Αν δεν είσαι στρέιτ, τον πούλο!»

Νίκος Δρυδάκης: «Αν δεν είσαι στρέιτ, τον  πούλο!»Ο Νίκος Δρυδάκης είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονικά Υπεύθυνος Πειραματικών Οικονομικών του εργαστηρίου B.E.NE.TeC. του ίδιου πανεπιστημίου. Έκανε ένα πείραμα, το πρώτο στην Ελλάδα, θέλοντας να δει αν οι οδηγίες της ΕΕ για την αγορά εργασίας, που απαγορεύουν, μεταξύ άλλων, τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Γρηγόρης Ψαριανός: «Αν ανακαλύψω ότι έχω προκαταλήψεις θα τους γαμήσω το νταμ τιριρί.»

Γρηγόρης Ψαριανός: «Αν ανακαλύψω ότι έχω  προκαταλήψεις θα τους γαμήσω το νταμ τιριρί.»Στην ξύλινη και συχνά ανούσια γλώσσα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι πολιτικοί, ο άμεσος λόγος του Ψαριανού ακούγεται με ενδιαφέρον. Λίγους μήνες μετά το παροιμιώδες «αν δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο», ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εξηγεί στο 10% τι εννοούσε και μιλά, μεταξύ άλλων, για τα κολλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα ναρκωτικά, τις προσωπικές του προκαταλήψεις και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Μπέττυ: «Όταν δηλώσεις αυτό που είσαι, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.»

Μπέττυ: «Όταν δηλώσεις αυτό που  είσαι, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.»Η Μπέττυ, που πέρσι βραβεύτηκε ως ελληνικό πρόσωπο της χρονιάς για το ευρωπαϊκό έτος ίσων ευκαιριών, εξηγεί στο 10% γιατί το να διασκεδάζουμε σήμερα στο Γκάζι χωρίς το φόβο της αστυνομίας ούτε φτάνει ούτε είναι δεδομένο.

AIDS από μπατονέτες!

AIDS από μπατονέτες!Αφιέρωμα: HIV/AIDS Το AIDS προκαλείται από μπατονέτες. Και τη CIA που θέλησε να ξεπαστρέψει τους μαύρους. Και από την KGB που θέλησε να αφανίσει τη Δύση. Ή από το χλώριο του πόσιμου νερού. Ή από όλα μαζί.

Πώς να βγάλετε λεφτά από το HIV

Πώς να βγάλετε λεφτά από το HIVΑφιέρωμα: HIV/AIDS Έχουν δίκιο ότι στην Ελλάδα όλα φτάνουν με είκοσι χρόνια καθυστέρηση. Τόσα μας πήρε για να αποκτήσει η Ελλαδίτσα μας τη δική της, γκλαμουράτη αρνήτρια του HIV. Που χτίζει καριέρα πουλώντας θεωρίες συνομωσίας.

Τι είναι πιο τρομακτικό κι απ’ το AIDS;

Τι  είναι πιο τρομακτικό κι απ’ το AIDS;

Αφιέρωμα: HIV/AIDS Δεν έχω χειρότερο στη ζωή από την ανακολουθία: άλλα να λες, άλλα να πράττεις, άλλα να επιθυμείς. Κι όταν αποφασίζεις να μπεις στη διαδικασία ενός τεστ για HIV, έρχεσαι φάτσα κάρτα με τον χειρότερο εαυτό σου: τον ανακόλουθο.

Τι κάνω αν σπάσει το προφυλακτικό;

Τι κάνω αν σπάσει το προφυλακτικό;Αφιέρωμα: HIV/AIDS Χθες το βράδυ είχατε μια επικίνδυνη σεξουαλική επαφή. Κάτι πήγε στραβά, χάσατε τον έλεγχο της κατάστασης, αισθανθήκατε άβολα και δεν απαιτήσατε προφυλακτικό, ή έσπασε το προφυλακτικό, ο σύντροφός σας εκσπερμάτωσε μέσα σας - ή εκσπερματώσατε εσείς μέσα στον σύντροφό σας.

Το δικό μας Ολοκαύτωμα

Το δικό μας ΟλοκαύτωμαΔεν θανατώθηκαν μόνο εκατομμύρια Εβραίοι, Πολωνοί, Τσιγγάνοι και άλλοι «ανεπιθύμητοι» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χιλιάδες ομοφυλόφιλοι βρήκαν τραγικό θάνατο. Και το χειρότερο: αποσιωπήθηκαν.

Καλή μου Νεράιδα: Coming out...

Καλή μου Νεράιδα: Coming out...Είτε ηθελημένα είτε με το ζόρι, είτε όμορφα είτε άσχημα, το coming out άλλες φορές πάει καλύτερα απ’ ό,τι νομίζαμε κι άλλες χιερότερα. Τρία νέα παιδιά περιγράφουν το πώς έζησαν την αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας τους στις επιστολές που έστειλαν στην Καλή Νεράιδα του 10%.