Ειδήσεις

Τύπος: Ερωτηματικά για τη διαχείριση κρατικών κονδυλίων από την ACT UP (Ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, 16/5/09)

Πόσο «μη κυβερνητικές» είναι οι ΜΚΟ; Πώς υποκαθιστούν το Κράτος στις υποχρεώσεις του για τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει οι πολίτες; Και πώς διαχειρίζονται τα κρατικά κονδύλια που προέρχονται από τα χρήματα των φορολογουμένων; Ομιχλώδες τοπίο.

{youtubejw}ClKG6iJX6sE{/youtubejw}

(Ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, 16/5/09)


090518-ActUp-120Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δράση και τις διαδικασίες διαχείρισης κρατικών κονδυλίων από τη ΜΚΟ ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS προκύπτουν από σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αχιλλέα Τόπα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, φέρνοντας στην επιφάνεια νέα στοιχεία, η ACTUP επιχορηγήθηκε από την ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ τουλάχιστο με το ποσό των 200.000 ευρώ για το διάστημα 2004-2006, χωρίς να ακολοθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες απόδοσης ελέγχου (υποβολή εκθέσεων, προσκόμιση παραστατικών δαπανών κ.λπ.). Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, το 2006 κόπηκε η επιχορήγηση και φαίνεται ότι η ACTUP πρόκειται να κληθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2009 από την Επιτροπή Ακροάσεων του ΥΠΕΞ να δώσει εξηγήσεις. Αν οι εξηγήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, η ACTUP, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που φαίνεται να επιβεβαιώνοται από το ΥΠΕΞ, θα κληθεί να επιστρέψει εντόκως τα ποσά με τα οποία επιχορηγήθηκε, ενώ δεν αποκλείεται το Υπουργείο να προχωρήσει κι σε άλλες προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Στο ρεπορτάζ καταγγέλθηκε επίσης από εργαζόμενο στη ΜΚΟ ότι ο πρόεδρος της ACTUP Κωνσταντής Καμπουράκης ζήτησε από τον ίδιο και ένα ακόμη άτομο να φτιάξουν εικονικές αποδείξεις, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στη διαχείριση των κρατικών κονδυλίων.

Έγινε επίσης αναφορά σε μια ακόμη πηγή χρηματοδότησης της ACTUP, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία που αναφέρθηκαν όσον αφορά τη σχέση του προέδρου της ACTUP με το υπουργείο Υγείας: σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται ως σύμβουλος του υπουργείου Υγείας, ως σύμβουλος του προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Πιερρουτσάκου, ως επικεφαλής του Γραφείου Μελέτης και Αντιμετώπισης Trafficking, ως Μετά απ αυτά, δεν φαίνονται καθόλου παράξενες οι αναθέσεις δράσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην ACTUP χωρίς ανάθεση, παρά τα όσα προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν Αναμένεται η συνέχεια ...


Διαβάστε ακόμη

10% - Ειδήσεις: Απάντηση του προέδρου του ΔΣ της ACT UP στο ρεπορτάζ του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος