Ειδήσεις

ΗΠΑ: «ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ»

του Γιάννη Τσιούλη

Το ακρωνύμιο GLBT (Gay, Lesbian, Bisexual & Transgender) μπορεί να μην είναι ο πλέον γνώριμος όρος στην ελληνική κοινωνία, αλλά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι πιο «καυτή πατάτα» και από τις τιμές των spreads.

Με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, έξι μαθητές και φοιτητές σε διαφορετικά μέρη των ΗΠΑ έγιναν αυτόχειρες εξαιτίας του χλευασμού που δέχονταν από τον σχολικό περίγυρο επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι ή εκλαμβάνονταν ως γκέι.

Ο επικριτικός σχολιασμός των γκέι εφήβων συχνά μετατρέπεται σε τραμπουκισμό (αγγλιστί bullying) από τους συνομηλίκους τους. Σε συνδυασμό με τον ντόρο που έχει προκαλέσει η αδυναμία της κυβέρνησης Ομπάμα να λύσει το θέμα της απαγόρευσης της στράτευσης των ομοφυλοφίλων, μία ήρεμη, αλλά ουσιαστική κοινωνική αντίδραση, που ακούει στο όνομα «It gets better», ήταν λογικό να εγερθεί. Το site itgetsbetterproject.com δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να ανεβάσει ένα video στήριξης στην γκέι νεολαία είτε καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία είτε δηλώνοντας τη στήριξή του και την ελπίδα για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις.

Και επειδή μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους celebrities, αντί να κάνουν άλλον ένα τηλεμαραθώνιο, προτίμησαν μια πιο ειλικρινή συνεισφορά: μίλησαν ανοιχτά για το πρόβλημα. Από τον Πέρεζ Χίλτον και τον Τζέικ Σίαρς (τραγουδιστή των Scissor Sisters) μέχρι τη Σίντι Λόπερ και την Αν Χάθαγουεϊ, δεκάδες διάσημα role models έχουν ανεβάσει βίντεο στήριξης στους γκέι νέους. Μέχρι και ο πολιτικός κόσμος συμμετέχει στο πρότζεκτ «It gets better», με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και αισιοδοξίας, επιβεβαιώνοντας πως η ισότητα και η αξιοπρέπεια είναι θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα όλων.

{youtube}_B-hVWQnjjM{/youtube}

Ellen DeGeneres

{youtube}DEoCyLQgdCU{/youtube}

Ο βάτραχος του Μάπετ Σόου, Κέρμιτ

{youtube}VeEunG9M2s0{/youtube}

Perez Hilton

{youtube}geyAFbSDPVk{/youtube}

{youtube}zXBpW8GCDtY{/youtube}

Πηγή: Πρώτο Θέμα

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 guests και κανένα μέλος