Ειδήσεις

Μεξικό: Δημόσιο coming out αξιωματούχου και ανησυχητικά στοιχεία στο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS

2008-10-12-mexico-aids-march-120Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ από το 2006, τα ποσοστά νέων μολύνσεων του ΗΙV αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό μεταξύ των γκέι και αμφισεξουαλικών ανδρών σε πολλές χώρες. Ωστόσο, λιγότερο από το 1 τοις εκατό των 669 εκατομμυρίων δολαρίων που διατίθενται παγκοσμίως για την καταπολέμηση του AIDS αφορούν τους άνδρες που επιδίδονται σε ομόφυλες σεξουαλικές πρακτικές.

Σύμφωνα με το UNAIDS, οι άνδρες που επιδίδονται σε ομόφυλες σεξουαλικές πρακτικές λαμβάνουν τις λιγότερες υπηρεσίες πρόληψης από κάθε άλλη ομάδα υψηλού κινδύνου. Επιπλέον, οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι γκέι και αμφισεξουαλικοί στον αναπτυσσόμενο κόσμο τους οδηγεί να κρύβονται, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να λάβουν ενημέρωση σχετικά με το AIDS.

«Είναι πολύ δύσκολο να προσφέρεις υπηρεσίες σε άνδρες που επιδίδονται σε ομόφυλες σεξουαλικές πρατικές σε χώρες που δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν, ή, αν υπάρχουν, τους ποινικοποιούν», δήλωσε στο Συνέδριο ο διευθυντής του International AIDS Society Craig McClure.

Το σεξ μεταξύ ομοφύλων είναι παράνομο σε 86 κράτη. Σε επτά τιμωρείται με θάνατο, σύμφωνα με το Foundation for AIDS Research (Amfar).

Μιλώντας στην έναρξη του Συνεδρίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε από τα κράτη «να ακολουθήσουν το τολμηρό παράδειγμα του Μεξικού και να περάσουν νόμους εναντίον της ομοφοβίας».

Το 2003 το Μεξικό απαγόρευσε τις διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και δημιούργησε ιατρικές κλινικές ανοιχτές στους ομοφυλόφιλους. Η κυβέρνηση τρέει επίσης μια εκστρατεία σε όλη τη χώρα που περιλαμβάνει ραδιοφωνικές διαφημίσεις στις οποίες μητέρες αποδέχονται τους ομοφυλόφιλους γιους τους.

Coming out ενώπιον 5.000 ανθρώπων

O επικεφαλής του προγράμματος πρόληψης του AIDS στο Μεξικό Jorge Saavedra δήλωσε για πρώτη φορά δημοσίως σε μια ομιλία του ενώπιον 5.000 ανθρώπων ότι είναι ομοφυλόφιλος και οροθετικός. Η ομιλία δόθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για το AIDS που διεξάγεται στην Πόλη του Μεξικού.

Συμμετέχοντες από την Αφρική και την Ινδία έδωσαν συγχαρητήρια στον Saavedra, λέγοντάς του, όπως είπε ο ίδιος, ότι είναι ήρωας και ότι «θα ήθελαν να μπορούσαν να κάνουν το ίδιο στις χώρες τους».

Πηγή: advocate.com / AP
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 guests και κανένα μέλος