Ειδήσεις

Τηλεοπτικό γκέι ζευγάρι τα ιερά τέρατα Ντέρεκ Τζακόμπι και Ιαν ΜακΚέλεν

jacobyΔύο από τους πιο σημαντικούς βρετανούς ηθοποιούς, ο σερ Iαν ΜακΚέλεν και ο σερ Ντέρεκ Τζακόμπι πρόκειται να συναντηθούν στη μικρή οθόνη, και μάλιστα σε μια καινούργια σειρά του βρετανικού δικτύου ITV που θα συζητηθεί. Ο ΜακΚέλεν και ο Τζακόμπι θα πρωταγωνιστήσουν στo «Vicious Old Queen» ως ένα γκέι ζευγάρι που ζει πενήντα χρόνια μαζί στο ίδιο διαμέρισμα του Κόβεντ Γκάρντεν.
Ο ΜακΚέλεν θα υποδυθεί τον Φρέντι, έναν κάποτε υποσχόμενο ηθοποιό, και ο Τζακόμπι τον Στιούαρτ, έναν πρώην μπάρμαν. Μαζί τους και η Φράνσις ντε Λα Τουρ στον ρόλο της καλύτερης φίλης τους, της Βάιολετ.
Τη σειρά υπογράφει ο Γκάρι Τζανέτι, ως σεναριογράφος και συμπαραγωγός και με επιτυχίες στο ενεργητικό του σειρές όπως το «Will and Grace» και «Family Guy». Επίσης, συμμετέχει ο θεατρικός συγγραφέας Μαρκ Ρέιβενχιλ (με το «Shopping and Fucking» στα πιο γνωστά έργα του).
Οι ΜακΚέλεν και Τζακόμπι βρέθηκαν για πρώτη φορά όταν σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου το 1959 έπαιξαν μαζί Σαίξπηρ. Και οι δύο ηθοποιοί είναι γκέι και συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Ο 73χρονος ΜακΚέλεν πήρε μέρος σε μια σειρά διαλέξεων κατά της ομοφοβίας σε σχολεία, όπου μάλιστα ανέφερε ότι το γεγονός πως ήταν γκέι τον βοήθησε να γίνει καλός ηθοποιός. «Γι' αυτό νομίζω ότι τόσο πολλοί βρετανοί ηθοποιοί είναι ομοφυλόφιλοι, επειδή για πολύ καιρό υποκρίνονται ότι είναι στρέιτ, κάτι άλλο δηλαδή από αυτό που πραγματικά είναι, και τελικά γίνονται πολύ καλοί ηθοποιοί». Στις συνεντεύξεις του συχνά αναφέρεται στο θέμα. Λέει επίσης ότι η ιδέα ενός πολιτικού γάμου δεν είχε καν περάσει από το μυαλό του, καθώς είχε συνηθίσει να ζει μια ζωή στη σιωπή.
Σήμερα ο ΜακΚέλεν προτρέπει τους σταρ του σινεμά που είναι ομοφυλόφιλοι να το δηλώνουν ανοιχτά, γιατί αυτό, όπως λέει, κάνει καλό στους ίδιους αλλά και σε όλους τους άλλους.
Ο σκηνοθέτης Τοντ Χόλαντ, όμως, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, συμβουλεύει τους γκέι ηθοποιούς να μην το δηλώνουν γιατί αυτό βλάπτει τελικά την καριέρα τους. Συμφωνεί με αυτό και ο ηθοποιός Ρούπερτ Εβερετ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ένας γκέι ηθοποιός όλο και πιο δύσκολα βρίσκει δουλειά.

Πηγή: Τα Νέα

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 39 guests και κανένα μέλος