Ειδήσεις

Σύμφωνο συμβίωσης προωθεί σε νόμο το Υπ. Εσωτερικών

cyprus marriageΤο νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «accept – ΛΟΑΤ» Κύπρου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Μαύρου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την πρόθεση του Υπουργείου να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα σε ζευγάρια να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν σήμερα οι σύζυγοι χωρίς τα δεσμά του γάμου. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου βρίσκεται στα τελικά στάδια και πρόθεση του Υπουργείου είναι όπως αυτό κατατεθεί το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, με το οποίο θεσμοθετείται το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, έχει ήδη θεσμοθετηθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κατά κύριο λόγο για να δίνει λύση δέσμευσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Πηγή: news24.com
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος