Ειδήσεις

ΗΠΑ: Πυροσβέστες ζητούν αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση στο πράιντ του Σ. Ντιέγκο

080916-firefighters-pride-120Τέσσερις πυροσβέστες από το Σαν Ντιέγκο άσκησαν μήνυση κατά της δημοτικής αρχής ζητώντας αποζημίωση, ισχυριζόμενοι ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της μη-εθελοντικής συμμετοχής τους στο γκέι πράιντ του 2007.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στο πράιντ όταν δεν βρέθηκαν αρκετοί εθελοντές, ως μέρος της πολιτικής της αρχηγού του σώματος Tracy Jarman, η οποία είναι λεσβία. Κι αυτό παρά το ότι στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες από πυροσβέστες που είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενα πράιντ για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο υπουργός δικαιοσύνης του Σαν Ντιέγκο Michael Aguirre ισχυρίζεται ότι οι πυροσβέστες πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ότι η συμμετοχή τους στο πράιντ δεν είναι διαφορετική από άλλες εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων του σώματος, όπως οι επισκέψεις πυροσβεστών στα σχολεία.

Οι πυροσβέστες, που ζητούν αποζημίωση κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια για ψυχική βλάβη και αποπληρωμή της ψυχοθεραπείας και των δικαστικών εξόδων, ισχυρίζονται ότι το πράιντ αποτελεί πολιτική εκδήλωση και ότι δεν πρέπει να απαιτείται η συμμετοχή δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων για την προώθηση πολιτικών σκοπών.  

Πηγή:  latimes.com

 


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 235 guests και κανένα μέλος