Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Ομοφυλόφιλος πρόσφυγας αρνήθηκε να απελαθεί στην Ουγκάντα

080916-nyombi-120Ένας ομοφυλόφιλος με καταγωγή από την Ουγκάντα που ζητά άσυλο από τη Μεγάλη Βρετανία αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε πίσω στη χώρα του, ύστερα από την απόφαση των βρετανικών αρχών να τον απελάσουν.

Ο John Bosco Nyombi, 38 ετών, που ζει στην Αγγλία για επτά χρόνια, συνελήφθη την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου για παράνομη διαμονή, καθώς η αίτηση χορήγησης ασύλου είχε απορριφθεί.

Επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση προς την Ουγκάντα από το αεροδρόμιο Gatwick το πρωί της Κυριακής, αλλά αρνήθηκε, φοβούμενος ότι στη χώρα του κινδυνεύει η ζωή του λόγω της σεξουαλικότητάς του. Η ομοφυλοφιλία στην Ουγκάντα είναι παράνομη και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

Το προσωπικό του αεροδρομίου δεν επιδίωξε να τον επιβιβάσει με τη βία και ο Nyombi κρατείται στο χώρο του αεροδρομίου, μέχρι να βρεθεί κάποιο κατάλληλο κρατητήριο.

Φίλοι του, συνάδελφοί του από το Stonham Housing Association, όπου δούλευε, και μέλη οργανώσεων διαδήλωσαν έξω από το αεροδρόμιο διαμαρτυρόμενοι για την απέλασή του.

Πηγή:  newvision.co.ug

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 300 guests και κανένα μέλος